Közös kert használat

Majordomus # 2024.07.13. 12:37

..hajni

Társasházi alapszabály.

1.a közös képviselőnek mindig igaza van
2. Ha kivételesen mégse,
akkor az 1.pontot kell alkalmazni

Szomorú örökös # 2024.07.13. 11:47

gerehajni

az asztalt a mai napot visszahozzák.....Megtaláltam este a lakót akinek odaadta, Ő elnézést kért.

Akkor ez most megoldódik. Szerintem innen kezdve engedd el a történetet.

Nálunk sajnos a közös képviselő kiskirály - egy idős lakóközösségben élünk - panaszt senki sem tesz ellene

Ezek szerint ez csakis a te véleményed, nekik pedig megfelel, széllel szemben pedig nem igazán kellene...

gerehajni # 2024.07.13. 09:52

Köszönöm a segítséget! A felelősséget a közös képviselő nem ismerte el, az asztalt a mai napot visszahozzák. A 28 lakásból 2 tulajt kérdezett meg, arról, hogy vajon kié lehet. Megtaláltam este a lakót akinek odaadta, Ő elnézést kért. Nálunk sajnos a közös képviselő kiskirály - egy idős lakóközösségben élünk - panaszt senki sem tesz ellene - Megkértem hogy a kerékpárokat ne adja oda senkinek…

Szomorú örökös # 2024.07.13. 05:49

drbjozsef

...és nem hónapokig állt ott az asztal...

Egészen biztosan nem állt ott annyi ideig:

...2 hete vásároltunk egy kerti garnitúrát amit az erkélyre szántunk..."

Szomorú örökös # 2024.07.13. 05:49

drbjozsef

...és nem hónapokig állt ott az asztal...

Egészen biztosan nem állt ott annyi ideig:

...2 hete vásároltunk egy kerti garnitúrát amit az erkélyre szántunk..."

Szomorú örökös # 2024.07.13. 05:47

gerehajni

A mai napra eltűnt az asztal mint kiderült a közös képviselő odaadta egy lakónak, aki elajándékozta.

Én egy tértivevényes levélben inkább arra szólítanám fel a közös képviselőt, hogy juttassa vissza az asztalt neked, mint a jogos tulajdonosnak ugyanabban az állapotban, ahogy az elkerült onnan. Elvégre tudta, hogy kinek adta oda és az az illető is tudja, hogy kinek ajándékozta el, szóval lekövethető az útja.

drbjozsef # 2024.07.13. 05:12

gerehajni,

Nem, nem volt joga. A ti tulajdonotok, akkor is, ha közös területen volt, akkor is, ha nem tudta ki a gazdája. A bicikliket nem ajándékozta el?

Meg kellett volna keresnie a gazdáját, felszólítani, hogy vigye el.
Bár lehet, hogy ezt megtette, legalábbis megpróbálta.
Kérdés, rakott-e ki a faliújságra erről felszólítást, esetleg miért nem küldött emailt a lakóknak. Kérdés, hány napig állt ott az az asztal a kertben.
Mert ha ő megpróbált a kellő gondossággal eljárni, és hosszú ideig ott volt az asztal, akkor akár védhető is az amit csinált - bár a helyes akkor is az lett volna, hogy legalább értékesíti a "gazdátlan" asztalt, és ha jelentkezik a tulajdonos, kifizeti neki (legyen az bármekkora összeg).

Ha te úgy érzed, hogy az eljárása nem volt helyes, megkereshetett volna titeket (pl. az SZMSZ-etek szerint emailban kommunikálhat a tulajokkal, és ezt nem tette), és nem hónapokig állt ott az asztal, akkor írhatsz neki egy tértivevényes levelet, hogy az asztal a ti tulajdonotok volt, értéke X forint, kéred, hogy 8 napon belül fizesse meg ezt nektek Y bankszámlaszámra, ha nem, akkor fizetési meghagyást és végső soron pert fogtok indítani ellene ezen összegre.

Ha ezt esetleg meg is tennétek, de a közös képviselő mégis igazolni tudja, hogy Ptk. szerinti kellő gondossággal járt el amennyire tőle elvárható volt, akkor bukjátok a fizetési meghagyást is, annak költségével együtt.

Az én véleményem, hogy más tulajdonát azért nem szokás elajándékozgatni csak úgy, és egy társasházban elég életszerű, hogy valamelyik tulajdonoshoz tartozik az a tárgy, ezért annyira azért nem olyan nagy erőfeszítés megtalálni a gazdáját. Szóval esélyetek van elvileg, de ez erősen függ a pontos körülményektől.