Akkor lehet itt a félreértés, mert az ügyiratszámnak a bejegyző határozat számát kell beírni?
Bár ott sincs semmiféle "T" betű.
Szerintem jó ötlet ezt ott, beadáskor megkérdezni, egyrészt biztos tudják, másrészt én még mindig azt gondolom, hogy azt nem is a kérelmezőnek kell kitöltenie.
Iratmásolat megrendelő
„Ki tudod töltreni a kérdéses részt?”
Igen, nekem eddig mindig sikerült.
Igaz, én nem biankóban kértem iratmásolatot, hanem pl. konkrétan a Balatonmackóalsó 387. hrsz ingatlant érintő, 37284/2009.04.29. számú földhivatali határozat alapjául szolgáló bejegyzés iratait, e-papíron.
Az ügyiratszám a 37284/2009.04.29. volt.
eulimen
Valami azt súgja nekem hogy fogalmad sincs miért kérdeztem.
Ki tudod töltreni a kérdéses részt? Nem! Akkor meg?
„Amúgy az úgy sürgős, megtudni mit milyen alapon fognak bejegyezni”
Ezt kezd egyre bizarrabb lenni.
Ha jövőbeli bejegyzésről szeretnél iratmásolatot kérni, akkor csakis mz/x-től, fénypostán.
(El ne felejtsd előtte kinyitni az ablakot)
De van olyan, hogy sms/email értesítés szolgáltatást kérsz a földhivataltól, ha változás van a tulajdoni lapon, az éves előfizetési díjas. Azt személyesen intézd, szerződést kell hozzá kötni.
drbjozsef
Akkor hogy töltenéd ki az Ügyiratszámot ?
dr
zt hiszem , akkor a sajár adataimat kitökóltöm, aztúán a Földhivatalban majd nagyon udvariasan kérek segitsége
Merthiogy bizonyos soknál ott van aposztrofban jog mi lyen hivatkozás vagy éppen ki t9lti ki
Ügyiratszámmnl semmi ily
Na majd meglátom. Csak a tömegfóbiám aggaszt hivatalban
Én semmilyen nagy "T" betűről nem tudok a tulajdoni lapon.
Másrészről nem is értem, hogy az ügyiratszámot miért a megrendelőnek kellene megadnia? Az arra van, hogy a kérelmedet azonosítsák, és az alapján nyilvántartsák a földhivatalban, tehát nyilvánvalóan ők adják azt neki. Nem is értem, miért kellene az ügyiratszámnak a tulajdoni laphoz kapcsolódnia, hiszen alatta rögtön ott vannak az ingatlan adatai a helyrajzi számmal együtt.
Nem tudok jobbat javasolni, mint az ilyen esetekben mindig : talán kérdezd meg attól miféle "T" betűkről beszél, aki ezt állította neked. Az ügyvédtől.
eulimen
„Egy konkrét földhivatali határozat alapjául szolgáló okirat másolatára?”
Igen
Ennek a papirnak a cime"Iratmásolat megrendelő" gondolom ugyanazt jelenti
Ügyvédnő szerint kitöltve kell beadni
Elektronikusan e-papiron? Mintha azt olvastam volna hogy nem lehet és hivatali idő alatt tömegek nyomakodnak ott
A fenti papirnak az ügyiratszáma a lényeg mert nem tudom mit irjak oda
Amúgy az úgy sürgős, megtudni mit milyen alapon fognak bejegyezni
fuss neki még 1x.
Mire van szükséged? Egy konkrét földhivatali határozat alapjául szolgáló okirat másolatára?
Akkor hrsz+határozatszám kell az űrlapon.
No meg annak igazolása, hogy jogosult vagy(igazolvány másolata)
E-papíron bedurrantod, amegadott telefonszámon 2 héten belül keresni fognak, mennyi a masolat díja.
Krisztiá_n
Hogy került ez a nick a kristo_f nevem helyett?
Segitsetek nekem mert igencsak nem értem. Ügyvédnő kinyomtatta az űrlapot hogy már kitöltve vigyem be a Földhivatalba
A Tulajdoni lapon ott egy nagy T betű és az utána következő számot kell beirni ügyiratszámnak, mondta.
Semmiféle nagy, se kis t betű nincs a tul.lapon akárhol felül
Olyan van hogy INYER/TULLAP/ "dátum" sorszám "újabb dátum"
A saját adataimat tudom, de mit irjak az ügyiratszám után?
Köszönettel
Kristof
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02