Iratmásolat megrendelő

Krisztiá_n # 2025.10.09. 13:30

Segitsetek nekem mert igencsak nem értem. Ügyvédnő kinyomtatta az űrlapot hogy már kitöltve vigyem be a Földhivatalba
A Tulajdoni lapon ott egy nagy T betű és az utána következő számot kell beirni ügyiratszámnak, mondta.
Semmiféle nagy, se kis t betű nincs a tul.lapon akárhol felül
Olyan van hogy INYER/TULLAP/ "dátum" sorszám "újabb dátum"
A saját adataimat tudom, de mit irjak az ügyiratszám után?
Köszönettel
Kristof

Krisztiá_n # 2025.10.09. 14:02

Krisztiá_n
Hogy került ez a nick a kristo_f nevem helyett?

eulimen # 2025.10.09. 16:33

fuss neki még 1x.
Mire van szükséged? Egy konkrét földhivatali határozat alapjául szolgáló okirat másolatára?
Akkor hrsz+határozatszám kell az űrlapon.
No meg annak igazolása, hogy jogosult vagy(igazolvány másolata)
E-papíron bedurrantod, amegadott telefonszámon 2 héten belül keresni fognak, mennyi a masolat díja.

Krisztiá_n # 2025.10.09. 16:46

eulimen
Egy konkrét földhivatali határozat alapjául szolgáló okirat másolatára?
Igen
Ennek a papirnak a cime"Iratmásolat megrendelő" gondolom ugyanazt jelenti
Ügyvédnő szerint kitöltve kell beadni
Elektronikusan e-papiron? Mintha azt olvastam volna hogy nem lehet és hivatali idő alatt tömegek nyomakodnak ott
A fenti papirnak az ügyiratszáma a lényeg mert nem tudom mit irjak oda
Amúgy az úgy sürgős, megtudni mit milyen alapon fognak bejegyezni

drbjozsef # 2025.10.09. 17:03

Én semmilyen nagy "T" betűről nem tudok a tulajdoni lapon.
Másrészről nem is értem, hogy az ügyiratszámot miért a megrendelőnek kellene megadnia? Az arra van, hogy a kérelmedet azonosítsák, és az alapján nyilvántartsák a földhivatalban, tehát nyilvánvalóan ők adják azt neki. Nem is értem, miért kellene az ügyiratszámnak a tulajdoni laphoz kapcsolódnia, hiszen alatta rögtön ott vannak az ingatlan adatai a helyrajzi számmal együtt.

Nem tudok jobbat javasolni, mint az ilyen esetekben mindig : talán kérdezd meg attól miféle "T" betűkről beszél, aki ezt állította neked. Az ügyvédtől.

Krisztiá_n # 2025.10.09. 17:32

dr

zt hiszem , akkor a sajár adataimat kitökóltöm, aztúán a Földhivatalban majd nagyon udvariasan kérek segitsége
Merthiogy bizonyos soknál ott van aposztrofban jog mi lyen hivatkozás vagy éppen ki t9lti ki
Ügyiratszámmnl semmi ily
Na majd meglátom. Csak a tömegfóbiám aggaszt hivatalban

Krisztiá_n # 2025.10.09. 18:33

drbjozsef

Akkor hogy töltenéd ki az Ügyiratszámot ?

eulimen # 2025.10.09. 19:17

Amúgy az úgy sürgős, megtudni mit milyen alapon fognak bejegyezni
Ezt kezd egyre bizarrabb lenni.
Ha jövőbeli bejegyzésről szeretnél iratmásolatot kérni, akkor csakis mz/x-től, fénypostán.
(El ne felejtsd előtte kinyitni az ablakot)
De van olyan, hogy sms/email értesítés szolgáltatást kérsz a földhivataltól, ha változás van a tulajdoni lapon, az éves előfizetési díjas. Azt személyesen intézd, szerződést kell hozzá kötni.

Krisztiá_n # 2025.10.09. 20:19

eulimen

Valami azt súgja nekem hogy fogalmad sincs miért kérdeztem.
Ki tudod töltreni a kérdéses részt? Nem! Akkor meg?