Tisztelt Hozzáértők!
Segítségüket kérném az alábbiakban.
Röviden vázolnám a problémámat:
1994-ben vásároltam meg egy belvárosi osztatlan közös tulajdonban lévő kb.: 600 m2-es teleknek a 4/6-od utcai front részét.
Rajtam kívűl csak 1 tulajdonosa van, akié értelemszerűen a másik 2/6-od belső rész.
Az enyém az utcai front az övé a belső rész.
Sajnos ugye biztosítanom kell neki a bejárási lehetőséget a telkéhez, ami az én telkemből vesz el.
Még a vásárláskor lebontásra került a régi utcai frontra néző ház ahová én építkeztem és kettőnk között pontosan félúton egy kerítés került. Ez a mai napig a telek felénél van.
Szerencsémre a mai napig nem lakott a belső öreg háziban senki, amely ezáltal romlott és az udvar is gondozásra szorul. A kerítés miatt évekig nem szóltunk, hátha egyszer eladják nekünk a belső portát.
Én minden évben felajánlottam a belső telek tulajdonosának, hogy megvásárolom tőle a belső telket, de ő nem adja el és nem is laknak benne.
Kérdésem, hogy ha már nem adja el, többet várni szerintem nincs értelme (mint 15 év), hogy van-e esélyem az általam jogosan vásásolt 4/6-od részt valahogy jogos tulajdonomba venni, mert ő ragaszkodik a most félúton húzott kerítéshez, valamint én még most is megvenném a tulajdonát, hogy ezt lehet-e jogi úton követelni tőle valahogyan?
Köszönöm segítségüket!
Üdv.: csa8