Kedves Szakértők!
Adott egy porta 2 darab lakóházzal. Ez a porta 1985. Augusztus 6.-án meg lett osztva egy használati megosztási vázrajzon, amelyet egy hivatalos földmérő, üzemmérnök készített. Ezen az iraton a földhivatal pecsétje is szerepel. Nemrég személyesen jártam bent a földhivatalba és az Ő nyilvántartásukban nincs megosztva a porta egyáltalán. Az 1985-ös használati megosztási vázrajzon szerepel a két porta között egy szaggatott vonal. Erre a szaggatott vonalra építettek egy kerítést 1985. Augusztus 6.-án, ami a mai napig is áll és így használjuk. A szomszédom építette a kerítést. A két háznak különálló ház száma van. A szomszédom jelzáloghitelt akart felvenni a házára, de nem bírt, mert kellett volna a hozzájárulásom. 1985. Augusztus 6.-án kelt használati megosztási vázrajzon volt külön helyrajzi számom a szomszédomtól. Most már nincs, nem értem miért. Egy 1994.-es Földhivatali papíron is még külön helyrajzi számom volt és a szaggatott vonal is be volt rajzolva. Mára se különálló helyrajzi számom, se szaggatott vonal a Földhivatal szerint és ezt nem értem miért. Nem szeretném, hogy a szomszédom bármit is követeljen Tőlem. Nem szeretnék a közös helyrajzi számon lévő szomszédommal közös tulajdonos lenni.
Mit tegyek, hogy meglegyen osztva a porta és visszakapjam a különálló helyrajzi számomat?