A.Amália
A jegyző nem fog vele foglalkozni.
A.Amália
A jegyző nem fog vele foglalkozni.
Úgy látszik megoldódik a dolog, a napokban változott a helyzet mert bele mennek hogy aláírják hogy megszabaduljon a ráeső részétől, és legalább a lakáshoz semmi köze nem lesz,és ez így mindenkinek jó.
Kedves Fórumozók,Tisztelt ügyvéd úr.
Olyan kérdésem lenne, hogy sógórnőm lakás kiürítési perrel fenyegetőzik még pedig azért mert ami a lakásban van 1/4 része elszeretné ajándékozni a szülőjének,de ebbe a dologba az öccse nem megye bele,mivel a lakást jelzálog hitel terheli és így ha elajándékozza az apukájának az 1/4 részét akkor az apukájáé a fele 3/4 része lesz a lakásnak az öccsének pedig 1/4 része van benne.Az öccse azért nem megy ebbe bele mert ha a lakást nem tudja fizetni az apja aki erre a lakásra vett fel jelzálogot akkor az ő 1/4 részét is elviszi a bank a többivel együtt a 3/4 részel.Már csak az egyik szülő él, itt ebben az esetben az apa,övé a lenne ha neki ajándékozná a lány így összesen a lakás 3/4 része,most csak a fele meg a tulajdoni jog.Ami úgy tudom hogy magasabb mint a félrész.A sógórnőm nem itt lakik hanem egy másik városba csak része van a lakásból 1/4 , meg ideiglenes lakcím kártyával rendelkezik hogy olcsóbb legyen az orvosi ellátása.Mivel az 1/4 rész úgy íródik jóvá a szülő részére hogy ha az öccse meg az apja is ezt hivatalos úton jóváhagyja a bank előtt. A sógórnőm pedig azt hiszi hogy ha megszabadul az 1/4 részétől akkor ha nem lesz neadj isten fizetve a lakás akkor rajta a fizetésén hajthatják be.Amikor a lakásra jelzáloghitel lett bejegyezve akkor ők nem csak a tulajdonos részükel felelnek hanem készfizető kezesek is egyben.
Most jelenleg 3 man élünk a lakásban én aki párommal 10 éve lakunk együtt ebben a lakásban és az apja ,akinek tulajdoni része van a lakásban az a sógornőm 1/4 részel, párom 1/4 részel valamint az apja a felével meg a haszonélvezettel rendelkezik.A sógórnőm a párjával közös lakásban él egy másik városban.
Most azzal tartja sakkban az öcsét vagyis páromat hogy ha nem írja alá azt a szerződést hogy ő letudjon mondani az 1/4 részéről az apjáéra,akkor lakáskiürítési pert indít hogy mivel az ő 1/4 részébe évek óta " ingyen " élünk, holott ez nem igaz mert kajába,rezsibe mindenbe beszálunk közösen.
Kérdésem az lenne hogy ez a nő megteheti e ezt? Mihez van joga?, ha lemond az 1/4 részéről ajándékozás jogán akkor ha jelzáloghiteles a lakás és ő készfizető kezes a lemondás után is terheli felelőség?
Nagyon megköszönöm a válaszokat , és a sok segítséget ezzel a kérdésemmel kapcsolatban.
Tisztelt Ügyvéd Úr! Az ingatlanomban a volt bérlőm családtagjai laknak és a felszólításomra sem hagyják el. Már 3 hónapja ott élnek és nem fizetnek. Kérhetek-e birtokvédelmet és az ingatlanom kiürítését a jegyzőtől vagy csak lakáskiürítési pert kezdeményezhetek a bíróságon? ELőre is köszönöm a választ!
És egy év türelem!
Ja, bocs. :)
Per.
Köszönöm! :)
Megoldás? Ld;topic-cím.
Alattam KBS már megválaszolta.
miért nem jó a kérdés?
akkor mi lehet a megoldás abban az esetben, ha egy élettársi kapcsolatban az egyik fél tulajdonos, a másik ideiglenesen be van jelentve, és a kapcsolat megromlása után a nem tulajdonos fél nem akarja elhagyni az ingatlant?
Megelőztek.
1.) nem
2.) így nem jó a kérdés
Nem a lakcím miatt nem lakoltathatja ki.
Üdv,
Hirtelen nem találtam ennél közelebb álló topicot. Az ideiglenes lakcím jár-e bármilyen jogosultsággal a lakás használatát illetően? Kvázi, ha valaki életvitel szerűen a lakásban él ideiglenes bejelentett lakcímmel a tulajdonos kilakoltathatja-e.
Köszönöm,
Igen.
Ismertesd el a tulajdonjogodat.
A második tárgyaláson beadtuk beadványként, hogy igényt tartok a ház 1/2-ed részére és kértünk perfeljegyzést a tulajdoni lapra a bíróság által. Erre gondolsz?
Nem biztos.
Miért nem indítasz ellentámadást, tulajdonjog megállapítása iránt. Mivel polgári per esélyes hogy hamarabb befejeződik mint a másik ügy.
Készíttettem egyet egy szakértővel, minden kész csak tárgyalás nincs kiírva. A szeptember betáblázva már az október is telik nagyon. Az ideiglenes gyerektartást megfellebbeztük több ok miatt, így az másodfokra került, ott meg jó nagy az irathalom, még nem született döntés. A válóperben meg nem tűznek ki időpontot míg az a döntés meg sem születik gondolom, mert mi másért állna az ügy március eleje óta. Ha mégis megindítanák a kilakoltatási pert ami szerintem felesleges és igazságtalan, gondolom annak is ugyanezen tárgyalási időpontok szerint kell lezajlania. Vagyis abból sem lesz már idén semmi.
Az elég is lesz!
Pontos számításokat tálaljatok a bíróságnak.
Így is fel lehet fogni. Igazad van. Csak mivel én tudom az igazságot másképp gondolkodok. Nagyon tanúkat szervezni nem kell. Legalább 40 ember eljön ha kell alapból. Ezt azért leszűkítettük a legfontosabbakra első körben, de ha kell jönnek szívesen még többen is akár. A bíróság ahogy igényli. Oktatni nem kell senkit, csak az igazat elég elmondaniuk.
Nem járnak tévuton!
Ez az ő álláspontjuk!
Neked az a dolgod, hogy cáfold meg.
És bizonyítsd az igazadat. Szervezd a tanúkat.
Ahh veszett ügy. Kitalálnák, hogy a csajom XD
Hát ügyvédem már van, de nem kívánom szegényt átoperáltatni :) Asszony most kezdte meg a 2. ügyvédet, de vagy nem mond el neki mindent és nem ad át ügyiratokat vagy tévúton járnak ezzel a szívességi lakáshasználattal.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02