Üdvözlök Mindenkit!
Családiházunk építését a 1998-ban kezdtük meg.
Szabályos építési engedéllyel, a ház hátsó főfalát a telekhatárra építettük (kerítés helyett).
Nagyon jó volt a kapcsolat a szomszédokkal, akiket -lévén, hogy a nagyszüleim telkén építkeztünk- már gyerekkorom óta ismertünk, így ez náluk sem jelentett gondot.
Időközben sajnos meghaltak és az odaköltözött lány unokájuk és párja nem a legideálisabb szomszéd. (Tudatos állásnélküliek, segélyekből élnek, a férj rendszeresen alkoholizál, veri a családot, stb. Néha rendőrök jönnek, néha meg ők mennek valamelyik -gondolom fizetős- TV showba szerepelni.)
De mindez nem is lenne lényeges…
Ami viszont az, hogy a házunkat annak idején anyagi okok miatt nem tudtuk leszigetelni, levakolni… és most szeretnénk.
De egyszer azt monja a szomszéd, hogy beenged a telkére, máskor meg azt, hogy nem enged be…
A nyáron már készítettem egy nyilatkozatot, amit ők is és én is aláírtunk, ami arról szólt, hogy be fog engedni a munkák idejére a telkére. De azóta megint „háború“ van.
Nekünk viszont az anyagok megvásárlása miatt sem mindegy, hogy mi lesz. Megvesszük az egész házra és a végén rajtunk marad, stb…
Már ott tartunk, hogy inkább hagyjuk szigeteletlenül és vakolatlanul a hátsó falat, pedig az a fal az északi.
Most elkeseredésemben úgy döntöttem utána járok, hogy mit lehet ilyenkor tenni.
Valóban megteheti jogszerűen, hogy nem enged be a telkére, hogy leszigeteljük a házat???
Ha annak idején hivatalosan kaptam az építésre engedélyt, és az akkori tulajdonosoknak nem volt ellenvetése az építkezéssel kapcsolatban, akkor nem állna jogomban befejezni, és ezt az ő telekrészük ideiglenes igénybevételével megtenni???
Mert másképpen fizikálisan is lehetetlen lenne a kivitelezése.
A válaszokat, javaslatokat előre is köszönöm.
Üdv': ronix