Kidumálom..
Több férjem volt, és többször költöztem, több kégliben volt szerencsém lakni, és rengeteg szomszédom volt ezen események következményeként.. Nem csak Magyarországon. A megállapodásokat általában viták előzik meg, és követik is.
Később, a második nekifutásra jön általában a normális, szabályos, írásbeli megállapodás, ahol mindegyik fél nyertesebbnek érzi magát, mint az első megállapodásnál..
Na, ez már működni fog. Személyes tapasztalatom.
De az is benne volt az üzenetemben, hogy majd Ti mondani fogtok valami okosabbat, mint én..
Mondjatok, és én szeretnék tanulni tőletek..
:)
osztatlan közös tulajdon
Személyeskedés következik, a többiek forduljanak el egy picit.. Köszönöm.
Nane: a makk 7-es mit jelent? 7 centit?
:)
KÖszi a gyors válaszokat!
BIztosan tudom hogy külön helyrajzi szám tartozik mindenhez...
Remélem meg tudok majd egyezni az öreggel :)
golybli
Ha biztosan tudod, akkor keresd meg az alapító okiratot. Netán az szmsz-t, bár erre az utóbbira 3 lakásnál kevés az esély.
Inez
Upsz! Ezek szerint beletrafáltam.... Mint szegény fiú a buli utáni apasági tesztbe. "Nem tehetek róla, én csak belecsöppentem." :)
Mondok okosat: delfin
De ha te mindezek mellett csak tanulni, tanulni...tanulni szándkozol, akkor ajánlom figyelmedbe Vlagyimir Iljics Uljanov elvtársat. :D
Ja! A 7-esre.... a mértékegység: darab :D
:))
Fedák Sári hasonlata megtisztelő, azonban mostanság más a példaképem. Le is írtam volna, de megnéztem az oldalán a fórumhozzászólásokat és nagyon elítélendően írnak róla. Nem szokott engem ez érdekelni, de most a vita megelőzése érdekében mégsem írnám le:( Pedig nekem akkor is tetszik a filozófiája.
Most én is egy okosat.
Azt én is gondolom, hogy az udvarnak külön helyrajzi száma van. De csak egy, nincs háromra felosztva. Természetben viszont mindenképpen el kellene különíteni a telkeket egy közös bejáróval, ahová a kutyák nem érnek el. Ha a néni fél a kutyáktól, nem kellene őt félelemben tartani.
Minden vasárnap kirándulok a budai hegyekben. A múltkor odajött hozzám egy kövér gyilkos csíkos kutya és mondom a gazdájának, hogy hívja el, mert félek tőle. Azt mondja a gazdája, nem. Rendesen kivert tőle a víz.
Imma
Jól teszed, hogy nem írod le.... de azért nekem megsúghatod. ;)
Kert és kutya kérdések valóban érdekesek, mindenképpen törekedni kellene a kompromisszumra. És ebbe nem csak egy, hanem mindhárom felet beleértem. Ha tényleg társasház, akkor lehetne pl szabályozni a telekhasználatot, s ne adj isten akár kerítés építési jogot is biztosítani.
Budai sétákra tudom ajánlani a gázspray-t. Kici , de erősz gázszpré nem drága, pijjacon jobbat árulnak, mint amit a rendőrök használnak. Egyik ismerősöm ilyennel járkál, még nem volt kutyás, aki ne vette volna szolídabbra a figurát a próbaüzemeltetés kilátásba helyezését követően. ;) :D
Az első szomszédnak is óriás kutyája van !Nekem is az van...Azért félek mert az első szomszédot is feljelentette.Mivel a 3 szomszédból kettő kuytás ezért szerintem hajlani fog az udvar megosztásán..Mi teljesen kompromisszumképesek vagyunk mindenféle megoldásra hajlunk de ha nem megy bele a dologba akkor kénytelen lesz rettegni..
VAgy tudtok jobbat ajánlani?
:) Mégcsak másodika van és már mennyi öröm ért ebben a hónapban. Sajna nem oszthatom meg veletek, csak annyit, hogy van minek örülnöm.
Kedves, kedves Golybli!
Most kell egyezkednetek a nénivel, be kell mutatkoznotok neki és elmondani, hogy mi a helyzet, és hogyan gondoltátok a megoldást.
Az, hogy mit hallottál az első szomszédtól és mindez miért történt, annak nem tudhatod az okát. Valószínűleg a néni azért jelent fel, mert nincs más lehetősége a probléma megoldására.
A legtöbb ember szereti az állatokat, a kutyákat meg főleg, de ha egy nagytestű, ugrálós, esetleg vad kutya felökleli a nénit, esetleg összekoszolja, bosszúságot és kiadást okozva neki.
Én csak azt mondom, hogy mivel a 3 ház egymás mögött van, legyen egy bejáró leválasztva a telekből a kerítés végéig. Én végig kibetonoznám, vagy kövekből kiraknám. Az, hogy az első két szomszéd hogyan keríti el a telkét az most - ahogy gondolom - nem lényeges. Viszont kérjétek a néni beleegyezését, hogy ti leválaszthassátok a tieteket, esetleg sövényt ültethetnétek a kerítés elé. Mindezt még az érkezésetek előtt, nehogy a kutyák a ti butaságotok miatt láncra kerüljenek.
Ha dölyfös vagy és tiszteletlen, ami az írásaidből nagyon kitűnik, akkor csak bosszantsátok egymást.
Nane!
Megírom szívesen, de előtte biztosan mentegetőznöm kellene.:)
golybli
Hááát? Végül is tudok egyszerűbbet is. Pl nem kell kutyát odavinni. Azt nem hinném, hogy a néninek "rettegnie kellne". Max kér birtokvédelmet, a jegyző meg szépen elviteti a kutyádat.
Láttam már olyat, hogy valaki úgy vett társasházi lakást (a tiéd is az), hogy előtte tájékozódott a kutyatartás lehetőségeiről. Te ezt nem tetted meg, ezért ne másokat hibáztass.
Imma!
Gratulálok. Remélem kisfiú lesz. ;)
Mentegetőzés nem egy lélekemelő tevékenység. Bár tagadhatatlan, hogy olykor szükség van rá. De ennek általában nem szándékos, de a másik félnek rosszul eső cselekedet okán szokott létjogosultsága lenni. Azért, mert szőke vagy, és mégis feketének látszol, vagy fordítva, talán mégsem kellene mentegetőzni. "Mi ilyennek szeretünk." :D
Szerintem se 82éves néni se senki más nem dönti el hogy én kuytát vigyek abba a házba amit sok évi sporolás után vettem meg.Föleg olyan helyre ahol már alapból van egy.Mint ahogy észrevehettétek én nem dölyfös vagyok hanem abszulot minden megoldásra hajlandó vagyok.
KÖszi a segitségeteket....
Sajnos azt hiszem tévedsz Golybli..
Ugyanis nem okozhatsz indokolatlanul riadalmat másokban, és nem kelthetsz félelmet. Egy nagytestű kutya pedig félelmet kelthet az idős szomszédban. Nézve az ő szempontját: senki sem kényszerítheti arra, hogy egy udvarban éljen egy olyan nagytestű kutyával (vagy több kutyával), és szagolja a kakit, mikor ő nem akart kutyát, és évek óta ott él, és a spórolt pénzén vette a házat, ahogy te is..
Ő nem azt döntheti el, hogy te akarsz-e kutyát, hanem azt döntheti el, hogy ő nem akar.
Szerintem állapodjatok meg írásban és válasszátok le a kertrészeket, mindenkinek jobb lesz így..
A néni lakott ott előbb s ezt el kell fogadni.
Azért mert 82 éves,még vannak- jogai. Megérne egy látogatást,hogy neki mi a véleménye?
Egyébként szerintem nem társasház,inkább o k t.
A szomszédok szerintem tudnának róla. A dolog vége az lesz hogy a néni magához vesz 2 kaukázusi juhászt s megreggelizteti őket a szomszéd ebekből.
golybli
"Szerintem se 82éves néni se senki más nem dönti el hogy én kuytát vigyek abba a házba"
"Mint ahogy észrevehettétek én nem dölyfös vagyok hanem abszulot minden megoldásra hajlandó vagyok."
Aha, észrevettük. Az első mondat akkor se lenne igaz, ha egyedül laknál egy magánházban. Szabályok mindenütt vannak. Az más kérdés, hogy hol milyenek.
A "saját szemétdombomon a magam ura vagyok" szemlélet nem tipikusan az alkalmazkodó készség megnyilvánulása.
Egyebekben tőlünk elsősorban jogi tanácsot kértél és nem szimpatizánsokat kerestél. Tanácsot kaptál, az már a te dolgod lesz, hogy mit kezdesz vele. A baj csak az, hogy te már akkor eldöntötted, hogy hogyan állsz a dologhoz, mielőtt megkérdezted volna.
„Ugyanis nem okozhatsz indokolatlanul riadalmat másokban, és nem kelthetsz félelmet. Egy nagytestű kutya pedig félelmet kelthet az idős szomszédban”
Azért szeretném elkeríteni hogy ne keltsen riadalmat és mindenki békében maradjon!
„A baj csak az, hogy te már akkor eldöntötted, hogy hogyan állsz a dologhoz, mielőtt megkérdezted volna.”
Természetesen eldöntöttem már.VAgy altassam el a fél éves kutyámat csak hogy neki jó legen?!
A néni lakott ott előbb s ezt el kell fogadni.
Azért mert 82 éves,még vannak- jogai. "
Nem vagyok ügyvéd de szerintem azért mert ő korábban ott lakott semmjivel sincs több joga az udvarhoz mint nekem.Nem az a mérvadó hogy ki hány éve lakik ott!(Ő meg önkényesen két "bunkert" épített az udvar közepére
MI is azt szeretnénk hogy leválasztjuk a részünket , és abba kértem a tanácsotokat,hotgy az megoldható-e.Természetesn úgy szeretnék leválasztani ne zavarja a hölgyet abejárásba.Tehát a ház mentém leköveznénk és mellette lenne a kerítés hogy gond nélkül eljusson a saját házához.
És nem az volt a kérdésem ,hogy lehet-e kutyát vinni kedves nanemaaa hanem (mert az 100% hogy együtt költözik velünk) hanem az hogy ha már ott van és a néni nem szereti a kutyákat akkor meg lehet ugy oldalni a dolgokat ,hogy mindenki jól járjon.
Nem értem,hogy mért kellett igy betámadni,mert nem nem azt kérdeztem,hogy jogilag meddig lehet elmenni ,hogy tönkretegyem az életét,hanem ,jogilag hogyan lehet megoldani ,hogy mindenki jól járjon..
A leválasztáshoz közös megállapodásra van szükség. Ha lesz egy elkerített rész, ahol gond nélkül még vendégeket is be lehet kísérni úgy, hogy a kutyák ne akadályozzák az jó.
Nane!
Én is titeket!:)
Igen! Én isígy gondoltam!
Tehát akkor minden lakó egyhangulag kell beleegyzzen a leválazstásba..
Igen, mert osztatlan közös tulajdon.
golybli
Nem támadtalak le, te vagy aki a mellét döngeti azzal, hogy "nehogymáááá".
Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy nem jártál el kellő körültekintéssel a vásárláskor. Ennek a lekerítés dolognak már ott tisztázódnia kellett volna.
Azzal, hogy akkor elmulasztottad ezt a kérdést tisztázni még nem lettél erőnyerő, így erre most fogsz rákényszerülni. A kérdés az, mi lesz akkor, ha a dolgok nem a szándékaid szerint alakulnak?
Próbálok rá szemléletes példát mondani:
Egy kocsit az ember úgy vásárol, hogy beleférjen az anyósa is, vagy pont ellenkezőleg. Minden estre az logikus, hogy ha cél az anyós beférése is, akkor nem vesz Topolinot.
Nem hiszem ,hogy döngettem volna a melleim!Max itt a gép előtt de te azt ugysem láthatod..
Igazábol én most egy 10 emeletes tömbház földszintjén lakok ami anniyt takar ,hogy kb 200an laknak a fejem fölött...20 éves vagyok és még nem tehetem meg azt hogy egy családi házat vegyek saját kerttel.Hidd el ha lenne több pénzem nem ilyen házat vettem volna..És ugy gondolom ,3 szomszéd jobban megfér egymás mellett mint 200.
És nem a mellemet döngettem hanem megodlást arra viták nélkül ,nyugodtan éljek.
De nanemaaa,letámadtál!!!Nem tudom ki vagy nem is érdekel de úgy gondolom ,hogy normálisan,nem mellveregetve jöttem ide a forumra érdeklődni...
Biztos te vagy itt a helyi erő!
Na sziasztok és még egyszer köszi az utbaigazitást

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02