Rendőrség, betörés
A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem,hogy ha a saját tulajdonomba valaki önkényesen beköltözött hogyan tudom kilakoltatni?
tényleg várjak heteket, pénz ellenében a jegyzőre?
Két beteg ember él a lakásban.
Miért számítana?
Nem tudom eddig mire vártatok?
A csodára?
Az önkormányzat kérheti a végrehajtást, de a felfüggesztését is.
Gondolom lakbér tartozás miatt raknak ki?
Köszönöm a választ!
Elnézést,hogy nem szólítok meg senkit.
De nem ismerem az oldalt.
Kitől függ minden? A végrehajtótól?
Mármint a halasztás?
Az sem számít,hogy két beteg ember él a lakásba?
Mennyi az a maximális haladék amit talán még megengednek?
Abból is hibásan "indultál ki".
:)
aha. elnézést akkor, én olyat kötöttem, hogy addigra ki is jelentkezik, és ebből indultam ki.
Bea1
Az egész nem jó, mert az eladó ebben az esetben nem minősül önkényes lakásfoglalónak.
Szemi
Halasztást azt mindig lehet kérni, csak magának a kérelemnek még nincs halasztó hatálya. Tehát attól, hogy beadtok egy ilyen kérelmet, még kitehetnek karhatalommal.
tisztelt Sándor, melyik része nem jó?
nem szünt meg az állandó lakhelye az eladással?
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni!
Jogerős bírósági végzés van, önkormányzati lakás kiürítésére.
Most már végrehajtói státuszban van.
Kérdezném,itt még tehetek valamit?
Halasztás kérése a végrehajtótol?
Semmi kép nem szeretném,hogy karhatalommal tegyenek ki minket.
Badarság.
önkényes lakásfoglalót gyorsan kiraknak. te, mint tulajdonos, bejelentheted magad, és beköltözhetsz bármikor. nyílván az eddigi tulaj már nincs oda bejelentve, ha az ügyvéded figyelt erre. akkor pedig önkényes lakásfoglalóról beszélünk, akinek a kirakásához nem kell per.
Van ügyvédetek.
Eladó nem enged birtokba.
Sziasztok, üdvözlök mindenkit, szeretnék segítséget kérni egy komoly és aggasztó problémában.
Vettünk egy lakást. Még februárban megkötöttük az adásvételi szerződést, nyáron kifizettük az utolsó részletet is az eladónak. Az ingatlan már át is került a nevemre a tulajdoni lapon. A birtokbaadás dátuma július 9 volt. Itt kezdődtek azonban a problémák. Az eladó nem enged birtokba minket, nem költözik ki a lakásból. Az ügyvédünk küldött neki két felszólító levelet is, ezeket át sem vette. Mindenféle dologra hivatkozik, hogy ő vett egy másik lakást, amiről –állítólag- később kiderült, hogy életveszélyes állapotban van, ezért nem tud odaköltözni. Sajnos nagyon alacsony napi kötbért kötöttünk ki a szerződésben, így ez nem visszatartó erő. Elindítottunk egy lakás kiürítési pert, ez azonban húzódik, mert ítélkezési szünet van. Mi is eladtuk a másik lakásunkat, abból vettük meg ezt az ingatlant, nem tudunk hova menni, van egy 21 hónapos gyerekünk.
Előbb-utóbb nyilván birtokba kerülünk, mert a per gondolom eredményes lesz, de addig albérletbe kellene mennünk, amire nincs pénzünk. Azt pedig, hogy később a költségeinket kártérítésben behajthatjuk, erősen kétlem (zárolható jövedelme nincs, leirat magáról minden ingatlant, ingóságot, stb.)Kérdezősködtünk mindenfelé, hogyan lehetne rávenni a vevőt, hogy engedjen minket birtokba, hisz az már a jogos tulajdonunk. Nem tudjuk, mi lehet a jó megoldás, mert a pert és az ezzel járó időveszteséget szeretnénk elkerülni. Javasoltak sok mindent, hogy szereltessük le a villanyórát, köttessük ki a vizet, cseréljünk zárat, de ha jól tudom, ez mind jogellenes, és a végén minket büntetnek meg.
Minden segítséget előre is nagyon köszönök.
Van egy bírói határozat. Fájjon a bíró feje, ha nem tudja végrehajtatni.
„bíróságtól kérni kell a végrehajtást. Majd a végrehajtó kiköltözteti a férjet.”
Ebben nem vagyok biztos. Neked sem kellene biztosnak lenned.
„30 napon belül ”
Bocsánat. Rosszul írtam. Szóval a 30 nap lejárta után.
Egyébként igaza van MD-nek. Be kell költözni a lakásba, és ha kívül van a férj, le kell cserélni a zárat.
„ Elvileg írásban kell nyilatkoznia, hogy megkapta a vételárat, mely után az ügyvédnő tudja intézni a földhivatali ügyintézést”
Ez mit jelent. Ilyen a végzésben nincs, ha az ügyvédnő erőlteti, akkor nagyon rosszul teszi.
„Mondjuk én tudok a banktól igazolást kérni, de annak is díja van, ráadásul momentán a kiköltözést illetően nem sokra megyek vele.”
Ez megint egy olyan kijelentés, amit egy kérdezőnek nem kellene kijelentenie.
A vételár megfizetését követő 30 napon belül a bíróságtól kérni kell a végrehajtást. Majd a végrehajtó kiköltözteti a férjet.
Az ingatlant minden tulajdonos jogosult használni.
A jogod megvan hozzá.
Mint írtam, költözz be!
Kedves Béla Sándor, ezt nem teljesen értem. Mi a végrehajthatatlan? A kilakoltatás? Magyarul akkor ugyanúgy kiürítési pert kell indítanom? Mitől lenne végrehajtható? Mégis mi kell manapság ahhoz, hogy az embernek joga legyen a saját lakásának használatához?
Köszönom a segítséget!
Ha ez van a végzésben, akkor ez végrehajthatatlan.
Kedves Kovács Béla Sándor,
a bírósági határozatban, amely kimondta a bontást, a lakáshasználatot illetően az szerepel, hogy én, mint felperes, kapom meg a kizárólagos lakáshasználatot a két kiskorú gyerekkel, a peren kívül megegyezett feltételek mellett. Ezután egy sorban nagyon röviden leírják, hogy a vételár kézhezvételétől számított 30 napon belül az alperes köteles a felperes (vagyis én) számára a lakást átadni. A határozaton kívül van még egy kettőnk által aláírt váloperi megállapodás, amely szintén tartalmazza a lakáshasználat feltételeit melyben megállapodtunk, ezt én írtam egyébként és ott részletesebben leírtam. Továbbá van ugye a "leghivatalosabb" dokumentum ami maga az adás-vételi szerződés. Pontosabban házastársi vagyonközösség megszűntetéséről szóló szerződés, de lényegében ugye az ingatlan adás-vételi feltételeit részletezi. A férjem aláírt egy tulajdonjogról való lemondó nyilatkozatot is, amely jelenleg az ügyvédnőnél van letétben. Elvileg írásban kell nyilatkoznia, hogy megkapta a vételárat, mely után az ügyvédnő tudja intézni a földhivatali ügyintézést. De tegnap reggel arról tájékoztatott az ügyvédnő, hogy ugyan a múlt héten elérte telefonon, de azóta sem nyilatkozott írásban. Mondjuk én tudok a banktól igazolást kérni, de annak is díja van, ráadásul momentán a kiköltözést illetően nem sokra megyek vele.
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat!
„ hivhatok-e rendőrt intézkedni, vagy ugyanúgy pereskednem kell? ”
Rendőrt mindig lehet hívni, de nem biztos hogy kimegy !
A háború már csak ilyen. A hadviselő felek nem tarják be a szerződéseket !!
Tartok tőle hogy lakaskiűritesi per lesz.
Egyszerűbb lesz ha be költözöl a házba a gyerekekkel!
Hívjon ő rendőrt ha zavarja.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02