Én mennék is önként. Lehet felvenni lakáshitelt, fizetni a lakhatásért. Az kicsit több lesz, mint a mamával lakni, de a nyugalom megfizethetetlen.
A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?
ja most látom ,hogy felületes voltam. A mama csak 3 éve kapja a járadékot. Így már más. valamivel rosszabb a mérleg a mama kárára, de azért még mindig pozítiv.
Meg kell egyezni !!
prtvlogan ! készítek nektek egy mérleget az általad megadott adatokból. Tehát van egy lakás/ház, amiben Ti és az édesanyád lakik ill. lakott 30 évig.
Tegyük fel hogy olyan 70 m2 a lakás. felét ti felét az anyú lakja. neki minimális jövedelme van/volt 22 eft.
A költségeket nyilván a lakhatás arányában kell megosztani. legyen fele fele. hogy milyen szinten élt a mama nem tudhatjuk.
tehát fele közüzemi kölséget fedeztél 8 a rá eső részt meg egy minimális összeggel hozzájárultál a létfenntartásához.
Viszont a fele lakásnak volt egy bérleti díja. mai viszonylatban az legalább 35 -40 eft. Az pedig 30 x 12 x 35 eft =12milla 600 eft. A közüzem + az eltartás legyen 30 eft így az meg 10 milla 800 eft. a különbözet 1 milla 800 eft. Az átadott összeg amit vársz 1 milla 300 eft. Tehát még ti mentek a mamának 500 eft -tal.
( a felnevelési költségekről meg el is felejtkeztem ). Megegyeztek egy null szaldóban és békében elmentek !!
Minden családban akadnak elszámolási viták.
Egy családban az egyik testvér lakott - egyedül - az édesanyja lakásában, majd 30 évig. 18 -tól 47 éves koráig.
Mindig sértett volt, hogy neki nem jut/ott/ semmi. Tény persze hogy mobizálható javakhoz nem jutott.
De az a 29 év ingyen lakhatás is értékkel bír !
Vagy rosszul gondolom ??
Érdekes lakik valaki 30 évig ingyen (nem teljesen ) és most azon méltatlankodik , hogy ennek vége szakad !
„hogy szeretné, ha elköltöznék onnan”
Nyilván van valami oka ennek ! Na de ilyenkor mérleget kell készíteni. vannak ráfordítások és van az un. lakhatás költsége.
Mint ahogy MD ÍRTA :
„ Igen, de a költségeidet kérheted megtéríteni.”
Ja így van, de ebből levonandó a lakáshasználati díj.
Igen, de a költségeidet kérheted megtéríteni.
Kérdés hogy sikerül e?
Tisztelt Rexor!
Egyenlőre az egyik testvérem finanszírozná, legalábbis ezt így ők "mérgükben" már megbeszélték.
Sajnos a helyzet annyira elmérgesedett, hogy valószínűleg a "kiszúrna saját magával" már nem elég visszatartó erő.
Addig nem szeretnék elmenni onnan, ameddig a pénzt, amit az élettársának kifizettem, nem kapom vissza.
A papírban, amit az élettársával aláírtak, szerepel, hogy hitelből lesz kifizetve neki a pénz, én pedig pont egy hónappal előtte vettem fel ezt az összeget, amit végül (papír nélkül) átadtam neki.
Most azt állítják, hogy lelaktuk a lakást, ezért nem adják vissza ezt az összeget, az igazság azonban az, hogy nem kaptak hitelt rá..
Tehát összegezve:
Anyu ~30 éve nem dolgozik, 3 éve kap munkanélküli járadékot, ami 22.000 Ft.
Én, és a feleségem, akik eddig eltartottuk, és bejelentett rendszeres jövedelemmel rendelkezünk, laktuk le a lakást
Mi fizettük a nevére szóló közüzemi és egyéb számlákat, kiadásokat interneten keresztül (bizonyíthatóan)
Gáztűzhely, mosógép, kerti gépek stb. mind mind mi vásároltuk,
Kertes ház, nagy területtel, csak a havi számlák meghaladják a 22.000 Ft-ot,
Mégis kirakhat az utcára ?...
Ő a tulajdonos, van rá lehetősége, de akkor saját magával is kiszúrna, mert akkor ki finanszírozná őt tovább?
Tisztelt Fórumozók!
Édesanyámmal élek együtt egy családi házban. Ő a tulajdonos (egyedüli), ott születtem, oda vagyok bejelentve. Évekkel ezelőtt az élettársával nagyon megromlott a viszonya, ezért szétmentek, 1.300.000 Ft-ot adtam át az élettársának. (papír nélkül)
Anyu kb 30 éve nem dolgozik, jövedelme nincs (20.000 Ft álláskeresési járadék). A feleségem, illetve az én jövedelmemből éltünk/élünk. Festés, lambériázás, a ház állapotának megóvása, az elhasznált dolgok cseréje mind mind az én fizetésemből történt. A számlák befizetése szintén.
Egy ideje megromlott a viszonyunk, ami odáig fajult, hogy szeretné, ha elköltöznék onnan. Azzal fenyeget, hogy „kiteszi a szűrőm” .
A kérdésem az lenne, hogy van-e erre jogi lehetősége? Kell-e attól félnem, hogy valamilyen módon törvénnyel köteleznek arra, hogy elhagyjam a házat?
Remélem sikerült mindent fontos részletet sallang nélkül leírnom!
Előre is köszönöm a segítséget!
Mijét?
Vagy megvárjuk amíg nagykorú lesz, aztán levágjuk a f... -ét
Én most olvastam, hogy a kiskorú gyermek nem akadály a kilakoltatáskor.
Mindössze a végrehajtó mellett ez esetben a gyámügynek is jelen kell lenni.
Legelőször is járj utána miért dobták ki !
Általában embereket csak úgy nem szoktak kidobni. Nyilván problémás volt !!
Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy albérlőm, aki most megkeresett azzal, hogy a barátnőjét és a gyerekét kidobták az albérletükből és ideiglenesen odaköltözhetnének-e. A kérdésem az lenne, hogy származhat a jövőben ebből bármiféle problémám? Ugyanis úgy tudom, hogy a legrosszabb helyzetben ha kilakoltatásra kerülne sor, akkor ez a gyerek miatt nem lehetséges. Érvényben van-e ez a jogszabály akkor is, ha én a bérlővel kötöttem szerződést és nem a gyerekes anyával? Mire figyeljek? Illetve ha hivatalosan lejár a szerződés, akkor mindenképpen ki kell hogy költözzenek, ugye? Köszönöm a felvilágosítást, és a segítéségüket előre is, sajnos nem vagyok tapasztalt ebben a témában.
Viszont jól hangzik, csak nem igaz.
Csakhogy hülyeségeket beszéltek; olyasmivel szemben háborogtok, ami nem is létezik, csak a ti fantáziátokban.
vi555555
Ezt már én is többször kérdeztem, sőt még fokozni is lehet. Egyszerűen beköltözik valaki az utcáról, aztán nem enged be. És még én pereskedjek?
És a jogalkotó szerint ez így teljesen rendbne van.
Hát kérem én feltörném a zárat, aztán pereskedjen ő.
Sorban:
Akár.
Nem feltétlenül.
Hülyén feltett kérdés.
Akár.
Ez azért durva.. Ezek szerint ha én mondjuk elmegyek dolgozni, és a volt párom ezalatt lecseréli a zárat, és kizár a lakásból, még én pereskedhetek évekig, hogy visszakerülhessek a saját lakásomba?????? Vagy ha szerez valamilyen számlát hogy felújította a lakásomat, akkor még tulajdonjogot is szerez a lakásomra?????Ez ugye most vicc. Az hogy együtt éltünk 5 évig de nem volt oda bejelentve, ez is feljogosítja? És mi van ha szomszédokkal azt bizonyítja, hogy mi már a lakás megszerzése előtt együtt voltunk??????????Akkor közös lesz a lakás?
Ez azért durva.. Ezek szerint ha én mondjuk elmegyek dolgozni, és a volt párom ezalatt lecseréli a zárat, és kizár a lakásból, még én pereskedhetek évekig, hogy visszakerülhessek a saját lakásomba?????? Vagy ha szerez valamilyen számlát hogy felújította a lakásomat, akkor még tulajdonjogot is szerez a lakásomra?????Ez ugye most vicc. Az hogy együtt éltünk 5 évig de nem volt oda bejelentve, ez is feljogosítja? És mi van ha szomszédokkal azt bizonyítja, hogy mi már a lakás megszerzése előtt együtt voltunk??????????Akkor közös lesz a lakás?
Jogos
nem mindegy a fogalmazás.
Betörést írtál. Valójában magánlaksértést követ el. ("Betörés" bűncselekmény a Btk.-ban nincs is, amit közönségesen így hívunk, az a lopás sajátos esete.)
Én is ezt írtam.
Én is ezt írtam.
Az önkényes lakásfoglalóval szemben nem birtokvédelmi eljárást kell indítani, hanem végrehajtást. Illetve fel kell jelenteni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02