Tisztelt "nanemaaa" es Kedves forumozok!
Tenyvazlat:
2017-ben vettem egy pekseget, ami GKSZ ovezetben volt. 4 lakasos Tarsashazat szeretnek letrehozni belole,mivel az epulet rendkivul jo allapotban van, 1980-ban epult.
Megkerdeztem a tervezomet,ill. Az Ephatot,h ennek mi a menete. Azt mondtak eloszor az ovezeti besorolasnak feleljek meg, tehat kerjek rendeltetes modositast. Mivel a szomszedos epuletek is Lke-1 -ben vannak igy a foepitesz asszony azonnal azt mondta rendben lesz a dolog.
Majd 2018-ban felhivott,h elfogadtak, de van egy kis baj, mert a telek 800m2, az ingatlan rajta 300m2. A regi besorolas szerint 60% a beepitettseg, az uj szerint viszont csak 30% lesz. Kerdeztem,h akkor ez esetben mi a teendo? Azt mondta majd a tervezo ker ra egy Fennmaradasi engedelyt es kesz. Ok....
Aztan nagy nehezen iden nyaron megkaptam a jogeros papirt az atminositesrol es kezdeni is akartam az atalakitasi munkakat.
A tervezommel bementunk a foepitesz asszonyhoz,hogy akkor segitsen a fennmaradasival kapcsolatban, mondja el mi a teendonk . . mire kozolte,hogy nem emlekszik ra,hogy ilyet mondott volna,menjunko le az Ephathoz,ok majd segitenek. Ott azonnal azt mondta a vezeto,hogy o bizony semmilyen fennmaradasit nem ad ki, vagy bontsunk le 60m2-t, vagy vegyek a telekhez meg 200m2-t. A ketto kozul egyik megoldas sem lehetseges, nem bontok, teruletet sem tudok venni.
Kerdes:
- miert utasitottak el azonnal (egyebkent egyaltalan nem jo a kapcsolatom a hatosaggal!!)
- letezi,hogy tenyleg nem adhatnak ki fennmaradasit,meg akkor sem ha az epulet bizonyithatoan kb 40 eve epult!?
- befolyasolhatja az,h gazdasagibol lako ingatlan lett? Ilyen esetben mar nem is lehet fennmaradasit kerni?
Azt mondta a no (akivel n m vagyok jo viszonyba), hogy ne is adjam be a kerelmet,mert ugy is elutasitja.
Az Ugyvedem meg azt mondja adjuk be,ha masod fokon is elutasitjak (es tenyleg a jogszabalyok miatt lenne ra lehetoseg), akkor majd a Birosag helyre rakja oket!
Mi tevo legyek ? ? ?
A jogi segitseg -ha az itteni szakember ugy iteli meg,hogy jogosult vagyok a fennmaradasi engedelyre . . es ezt el is intezi- komoly osszeget erne meg nekem!
Varom megtisztelo valaszat a szakembernek es a forumozoknak!
Tisztelettel:
egy pest megyei epitesi vallalkozo