Társasház - házirend

Egzoticside # 2011.04.20. 14:17

Házirend nem jogszabály, ergo szankciót nem szabhat ki rád a Társasház, így véleményem szerint a házirend annyit jelent, hogy semmit.

Nyugodtan mossál hétvégén és ki is adhatod a lakást, mivel a lakás a TE tulajdonod, azt birtokolhatod, használhatod és rendelkezhetsz is vele a többi tulaj beleegyezése nélkül.

Amúgy illik összetakarítani magad után, de kikényszeríteni ezt sem tudják.

Előfordulhat, hogy birtokvédelmet kérhetnek ellened. Ez társasház esetén hosszú, költséges és ilyen ügyben, hogy mosol hétvégén és kicsit poros a lábtörlő, annyira piti, hogy nem hiszem, hogy idáig elmennének..

Sz.Péter # 2011.04.20. 11:29

Tisztelt Fórumozók!
Nemrég vettem egy lakást, éppen a felújítások zajlanak. A közös képviselő azóta napi rendszerességgel zaklat.

Először azzal zaklatott hogy a bejárati kapu előtt lévő szőnyeget mindnen nap seperjük fel. TI a lakásban por van a felújítás miatt és 1-2 lábnyom néha halványan látszik a szőnyegen. Tényleg halványan, nem mocskos, csak szálló por. Miközben havi 30 ezer forintot fizet a társasház takarításért.

Kezembe nyomott egy házirendet, amiben olyanok vannak megszabva, hogy hétvégén tilos háztartási gépeket használni (mosni sem szabadna), miközben hétköznap dolgozom, hétvégén érnék rá ilyenekre.

Ha esetleg kiadnám a lakást, a tulajdnonsok hozzájárulása is kellene.

Kérdés hogy mennyire szólhatnak bele abba, hogy a lakáson belül mikor és mit csinálok? Milyen szankciók várhatnak rám ha neadjisten mosnék vasárnaponként?
És miért kéne nekem minden nap feltakarítani a közös helységet, ha ezért a közösköltségben kifizetem a részem?
Vagy ez most egy terror akar lenni, mert új lakó vagyok és hogy betörjenek?

Péter