Lebontási engedély


krivacskane # 2022.01.24. 16:56

Üdvözletem!
Segítséget kérnék hozzáértőktől,az alábbi ügyben.A jövő héten írnánk alá egy adásvételi szerződést egy családi házra.Kivett lakóház,udvar megjelölésú.A hiba ott van,hogy a térképmásolaton szerepel egy melléképület,amit már lebontottak,csak nem töröltették a Földhivatalnál.
Mivel preferált kistelepülés,így igénybe vennénk a Falusi Csokot,de az addig nem járható út,míg a melléképület szerepel a térképen.A térképről a melléképület törlésének mi a menete?Hova tudunk majd fordulni ez ügyben?
Köszönöm,ha megtisztelsz a válaszoddal.

drbjozsef # 2022.01.25. 05:27

krivacskane,

Majd? Ti?
Sehova.
Vagy elintézi az eladó, vagy nem kaptok CSOK-ot. Ha a bank ránéz a térképre - és rá fog nézni -, akkor az eltérés miatt bukjátok.

Intézze el az eladó.
Érdeklődjön az önkormányzat építési osztályán mi a teendő. Valszeg tervező és földmérő kelleni fog, na meg párszázezer forint...

nanemaaa # 2022.01.25. 07:57

Ha a kérdéses épület bontása a szomszédos telken álló épület alapozását nem sértette (már pedig, ha sikerült elbontani, akkor vélhetőleg nem), akkor elegendő egy hatósági bizonyítványt kérni az építésügyi hatóságtól (illetékes kormányhivataltól). A kérelemhez célszerű csatolni a vázrajzot az épület bontásról, mert akkor maga az építésügyi hatóság fogja kezdeményezni a földhivatalnál az átvezetést.
Az nem egészen világos, hogy ehhez mi köze a falusi CSOK-nak? A tulajdoni lapon így is, úgy is az ingatlan lakóház, udvar fog szerepelni.

drbjozsef # 2022.01.25. 09:04

nanemaaa,

Nem adnak CSOK-ot (legtöbb bank sima, nem támogatott lakáshitelt sem), ha a valóság, a tulajdoni lap, és a térképszelvény eltér egymástól bárhol is. Biztosra mennek.

nanemaaa # 2022.01.25. 09:28

drbjozsef
Köszi. Nem gondoltam, hogy minden kérelmet lehelyszínelnek.

krivacskane # 2022.01.25. 13:49

Tisztelt Hozzászólók!
Köszönöm a válaszokat.
További eredményes munkát,áldott napokat kívánok.
Krivacskáné