Kedves Hozzáértők,
hogyan tudod meg, hogy valakinek van-e ingatlan a tulajdonában?
Kacsa11
Kedves Hozzáértők,
hogyan tudod meg, hogy valakinek van-e ingatlan a tulajdonában?
Kacsa11
Te, mint ügyvéd általában sehogy.
Inytv. 70. § (1) A számítógéppel vezetett ingatlan-nyilvántartás adatbázisából történő lekérdezés során a természetes személyazonosító adatok, illetőleg a személyi azonosító nem használható fel abból a célból, hogy annak alapján a lekérdező a tulajdonos valamennyi ingatlanát az ingatlan-nyilvántartásból megállapítsa vagy arról adatszolgáltatást teljesítsen.
(2) Az (1) bekezdés szerinti rendelkezés nem vonatkozik arra az esetre, ha az adatszolgáltatást vagy lekérdezést a tulajdonos valamennyi ingatlanáról:
(3) A (2) bekezdés szerinti jogosultság magában foglalja a tulajdonosok jegyzékéből (névmutatóból) történő adatszolgáltatási igényjogosultságot is.
Kedves ObudaFan,
Köszönöm, de mégis mit lehetne tenni szeritned legálisan azért, hogy ezt az infót az ember megtudja?
Kacsa11
Végrehajtást indítani.
Továbbá annak az ingatlannak az adatait, ahol az illetőnek a bejelentett lakóhelye, tartózkodási helye van, megnézheted, legalább arról megtudod, hogy tulajdonosa-e. Item listázhatod az érdekeltségével működő cégeket, és megvizsgálhatod az azok székhelyéül, telephelyéül szolgáló ingatlanok adatait is.
a földhivatali adatok nyilvánosak. ott nincs lehetőség név szerinti keresesre . ha tudod a címet azt az adatot nezheted meg hogy az kinek a nevén van.
Kedves MajorDomus,
hirtelen nem is tudom mit mondjak, hogy ne legyek tahó...
mert egyfelől köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és elolvastad,
másfelől ne a "jogi egyszeregy"-ből válaszolj kérlek.:)
Kedves kbs,
csak a név van. semmi más. magánszemély. cége tudtommal nincs.
végrehajtást indítani? ezt kifejtenéd?
Kacsa11
Az csak egy megjegyzés volt, tudniillik teljes és tételes listához - ahogyan a kolléga elsőre is mondta - akkor tudsz hozzájutni, ha van végrehajtható okiratod. Mert ilyen szempontú kutatást leginkább ő végezhet. (A nemzetbiztonságot vagy az ügyészséget nemigen kérheted meg rá.)
HA a jogi érdeket valószínűsíted, akkor a KEKKH (ah még ez a neve) kiadja neked a lakóhelyet, tartózkodási helyet.
Közben eszembe jutott, hogy ha pert indítasz az adós ellen, és biztosítási intézkedést kérsz, akkor is kutakodhat a végrehajtó. Feltéve persze, hogy el is rendelik azt az intézkedést.
Nem sokára a főldhivatali informatikai fejlesztés lezárul.Ekkor már bárki, tehát magámszemély is lekérdezheti az ügyfélkapun keresztül.Havi 10 ingyenes.A többi pedig olcsóbb mint a mostani tarifa.
Azt nem tudom , hogy csak konkrétan az adott ingatlant lehet-e vagy egy névhez tartozó minden ingatlant.
Szerintem tévedsz. A személyre való keresésnek ma sem informatikai, hanem személyi jogvédelmi akadálya van. És ez nem fog megszűnni a jövőben sem.
Egy ingatlan adatait pedig már most is lekérheted, de nincs ingyenes keret, minden darab 1000 HUF. (Az első oldat kérheted ingyen, de abban épp nincs benne a tulajdonos.)
Kacsa, szerintem többet tudnánk segíteni, ha leírnád, miért van erre szükséged.
Nadir05: az a szülő, akinél a gyereket elhelyezték és aki perli a másikat, na, nem neki kell bizonyítania a másik vagyoni helyzetét, mert a gyerek szükségleteihez mérik a gyerektartást, nem a másik szülő eltartóképességéhez (hiszen a szülő a saját megélhetése rovására is köteles eltartani a kiskorú gyerekét). Úgyhogy ez nem releváns.
Nadir05: ezt majd a végrehajtó tudja, a másik szülőnek nem kell (persze jó lenne), hiszen azt nem vizsgálják. Ha nem tudja kifizetni, akkor majd ő hivatkozik arra, hogy nincs is vagyona. És a bíróság is megteheti, a végrehajtó is. A másik peres fél nem.
Köszi, hogy ezt megosztottad, láttam én is sok mindent, de ilyet még tényleg nem. Ellenben a végrehajtó nem hozott anyagból dolgozik, legalábbis nem abból kellene neki.
Csak azt nem tudom, hogy ha te sokkal jobban tudod mindenkinél, akkor miért kérdezel. A gyerektartásdíj megállapítása szempontjából hol van jelentősége, hogy a kötelezettnek milyen a vagyoni helyzete? Egy ésszerű mértékű gyerektartást akkor is meg fognak állapítani, ha nincs semmije, nem a másik félnek kell bizonyítani. Nyilván súgni nem árt se a bíróságnak, se a végrehajtónak, ebben egyetértünk.
Amúgy meg eszem ágában nem volt gúnyolódni, vajon miért vetted magadra?
És te ügyvéd vagy, hogy ennyire tudod? Azon múlik, hogy valaki ügyvéd-e? (Egyébként lehetnék ügyvéd, de jogtanácsosként dolgozom.)
Jól eltértünk a témától.
Én ugyan nem vagyok felhúzva, ahhoz ennél több kell no meg egy fórumon, ahol névtelen mindenki (majdnem mindenki...), igazán kár lenne erre vesztegetni az energiáimat.
szép napot neked is :)
Kedves Fórumozók!
Elnézést, hogy ilyen kérdéssel itt zavarok, de nem találtam olyan témakört ahová pont illene, de fontos lenne, hogy hova fordulhat egy társasházi számvizsgáló bizottsági tag ha a társasházban elfalazás történt? Egy műemlék jellegű házról van szó ahol már hosszú évek óta sajnos fenn áll a probléma és a közös képviselő segédkezett az elfalazás körül. Azért most és nem akkor, mert akkoriban minden próbálkozás csődöt mondott. Most új számvizsgáló bizottságot szavazott a ház, akik közül van olyan aki szeretné felgöngyölíteni a ház problémáit. Természetesen első utunk a Műemlék védelemhez vezetett, de ott közölték, hogy sajnos túl elfoglaltak, erre nem érnek most rá, próbálkozzunk a közös képviselőnél. Kérdésem az lenne, hogy műemlék ház ha nem fordulhat a Műemlék védelemhez akkor hova fordulhat?
Még egyszer bocsánat az ide nem illő témáért és hálás volnék a segítségért.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |