ingatlan keresés név alapján

M.M.Gyöngyi # 2011.07.01. 18:26

Kedves Fórumozók!

Elnézést, hogy ilyen kérdéssel itt zavarok, de nem találtam olyan témakört ahová pont illene, de fontos lenne, hogy hova fordulhat egy társasházi számvizsgáló bizottsági tag ha a társasházban elfalazás történt? Egy műemlék jellegű házról van szó ahol már hosszú évek óta sajnos fenn áll a probléma és a közös képviselő segédkezett az elfalazás körül. Azért most és nem akkor, mert akkoriban minden próbálkozás csődöt mondott. Most új számvizsgáló bizottságot szavazott a ház, akik közül van olyan aki szeretné felgöngyölíteni a ház problémáit. Természetesen első utunk a Műemlék védelemhez vezetett, de ott közölték, hogy sajnos túl elfoglaltak, erre nem érnek most rá, próbálkozzunk a közös képviselőnél. Kérdésem az lenne, hogy műemlék ház ha nem fordulhat a Műemlék védelemhez akkor hova fordulhat?

Még egyszer bocsánat az ide nem illő témáért és hálás volnék a segítségért.

pazs # 2011.07.01. 06:39

Én ugyan nem vagyok felhúzva, ahhoz ennél több kell no meg egy fórumon, ahol névtelen mindenki (majdnem mindenki...), igazán kár lenne erre vesztegetni az energiáimat.
szép napot neked is :)

pazs # 2011.06.30. 07:33

Csak azt nem tudom, hogy ha te sokkal jobban tudod mindenkinél, akkor miért kérdezel. A gyerektartásdíj megállapítása szempontjából hol van jelentősége, hogy a kötelezettnek milyen a vagyoni helyzete? Egy ésszerű mértékű gyerektartást akkor is meg fognak állapítani, ha nincs semmije, nem a másik félnek kell bizonyítani. Nyilván súgni nem árt se a bíróságnak, se a végrehajtónak, ebben egyetértünk.
Amúgy meg eszem ágában nem volt gúnyolódni, vajon miért vetted magadra?
És te ügyvéd vagy, hogy ennyire tudod? Azon múlik, hogy valaki ügyvéd-e? (Egyébként lehetnék ügyvéd, de jogtanácsosként dolgozom.)
Jól eltértünk a témától.

pazs # 2011.06.29. 07:01

Köszi, hogy ezt megosztottad, láttam én is sok mindent, de ilyet még tényleg nem. Ellenben a végrehajtó nem hozott anyagból dolgozik, legalábbis nem abból kellene neki.

pazs # 2011.06.28. 13:29

Nadir05: ezt majd a végrehajtó tudja, a másik szülőnek nem kell (persze jó lenne), hiszen azt nem vizsgálják. Ha nem tudja kifizetni, akkor majd ő hivatkozik arra, hogy nincs is vagyona. És a bíróság is megteheti, a végrehajtó is. A másik peres fél nem.

pazs # 2011.06.28. 12:31

Nadir05: az a szülő, akinél a gyereket elhelyezték és aki perli a másikat, na, nem neki kell bizonyítania a másik vagyoni helyzetét, mert a gyerek szükségleteihez mérik a gyerektartást, nem a másik szülő eltartóképességéhez (hiszen a szülő a saját megélhetése rovására is köteles eltartani a kiskorú gyerekét). Úgyhogy ez nem releváns.

ObudaFan # 2011.06.28. 10:00

Kacsa, szerintem többet tudnánk segíteni, ha leírnád, miért van erre szükséged.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.28. 06:43

Egy ingatlan adatait pedig már most is lekérheted, de nincs ingyenes keret, minden darab 1000 HUF. (Az első oldat kérheted ingyen, de abban épp nincs benne a tulajdonos.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.28. 06:42

Szerintem tévedsz. A személyre való keresésnek ma sem informatikai, hanem személyi jogvédelmi akadálya van. És ez nem fog megszűnni a jövőben sem.

végrehajtó1 # 2011.06.28. 06:26

Nem sokára a főldhivatali informatikai fejlesztés lezárul.Ekkor már bárki, tehát magámszemély is lekérdezheti az ügyfélkapun keresztül.Havi 10 ingyenes.A többi pedig olcsóbb mint a mostani tarifa.

Azt nem tudom , hogy csak konkrétan az adott ingatlant lehet-e vagy egy névhez tartozó minden ingatlant.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.27. 21:13

Az csak egy megjegyzés volt, tudniillik teljes és tételes listához - ahogyan a kolléga elsőre is mondta - akkor tudsz hozzájutni, ha van végrehajtható okiratod. Mert ilyen szempontú kutatást leginkább ő végezhet. (A nemzetbiztonságot vagy az ügyészséget nemigen kérheted meg rá.)
HA a jogi érdeket valószínűsíted, akkor a KEKKH (ah még ez a neve) kiadja neked a lakóhelyet, tartózkodási helyet.

Közben eszembe jutott, hogy ha pert indítasz az adós ellen, és biztosítási intézkedést kérsz, akkor is kutakodhat a végrehajtó. Feltéve persze, hogy el is rendelik azt az intézkedést.

Kacsa1111 # 2011.06.27. 20:33

Kedves MajorDomus,

hirtelen nem is tudom mit mondjak, hogy ne legyek tahó...
mert egyfelől köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és elolvastad,
másfelől ne a "jogi egyszeregy"-ből válaszolj kérlek.:)

Kedves kbs,

csak a név van. semmi más. magánszemély. cége tudtommal nincs.

végrehajtást indítani? ezt kifejtenéd?

Kacsa11

MajorDomus # 2011.06.27. 18:03

a földhivatali adatok nyilvánosak. ott nincs lehetőség név szerinti keresesre . ha tudod a címet azt az adatot nezheted meg hogy az kinek a nevén van.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.27. 14:11

Végrehajtást indítani.
Továbbá annak az ingatlannak az adatait, ahol az illetőnek a bejelentett lakóhelye, tartózkodási helye van, megnézheted, legalább arról megtudod, hogy tulajdonosa-e. Item listázhatod az érdekeltségével működő cégeket, és megvizsgálhatod az azok székhelyéül, telephelyéül szolgáló ingatlanok adatait is.

Kacsa1111 # 2011.06.27. 12:34

Kedves ObudaFan,

Köszönöm, de mégis mit lehetne tenni szeritned legálisan azért, hogy ezt az infót az ember megtudja?

Kacsa11

ObudaFan # 2011.06.27. 11:38

Te, mint ügyvéd általában sehogy.

Inytv. 70. § (1) A számítógéppel vezetett ingatlan-nyilvántartás adatbázisából történő lekérdezés során a természetes személyazonosító adatok, illetőleg a személyi azonosító nem használható fel abból a célból, hogy annak alapján a lekérdező a tulajdonos valamennyi ingatlanát az ingatlan-nyilvántartásból megállapítsa vagy arról adatszolgáltatást teljesítsen.
(2) Az (1) bekezdés szerinti rendelkezés nem vonatkozik arra az esetre, ha az adatszolgáltatást vagy lekérdezést a tulajdonos valamennyi ingatlanáról:

1. a bíróság, a bírósági végrehajtó, adóhatóság, a nemzetbiztonsági szolgálat vagy a nyomozó hatóság törvényben meghatározott feladatai ellátása céljából,
  2. az ügyészség a magánjogi és közigazgatási jogi ügyészi tevékenység ellátásához,
  3. a jegyző a hagyatéki leltár elkészítéséhez, a közjegyző a hagyatéki eljárás lefolytatásához igényli,
  4. a tulajdonos igényli valamennyi ingatlanának ingatlan-nyilvántartásból történő megállapításához, illetve
  5. ha arról törvény másként rendelkezik.

(3) A (2) bekezdés szerinti jogosultság magában foglalja a tulajdonosok jegyzékéből (névmutatóból) történő adatszolgáltatási igényjogosultságot is.

Kacsa1111 # 2011.06.27. 10:24

Kedves Hozzáértők,

hogyan tudod meg, hogy valakinek van-e ingatlan a tulajdonában?

Kacsa11