Üdvözletem Kedves Fórumozók, Jogászok!
Körülbelül 1 hónappal ezelőtt kerestünk édesanyámmal és 5 kiskorú gyerekkel albérletet. Sikerült is találnunk egy kedvezőt aminek kedvező is az ára. Ez a lakás 18 km-re van innen ahol most per pillanat lakunk. Az ingatlan iroda képviselője által kötöttünk a tulajdonossal szerződést amiben az áll hogy szeptember elsején költözhetnénk. A Költözés nem valósulhat meg mivel időközben kiderült édesanyám súlyos szívbeteg és szinte hetente naponta hordják be mentővel a kórházba.
Kifizettünk 55e Ft foglalót amiről papír van és most hogy szóltunk nem akarják visszaadni. Nem tehetek róla, hogy édesanyám időközben lebetegedett de ez nem érdekli az ingatlanirodát. Se nem az hogy 5 kiskorú gyermek szájából veszik ki a falatot ezzel az 55 ezer Ft-tal. Így is nehézkesen élünk nehéz körülmények között! Ez nekünk nagyon nagy fájdalom lenne ha bebuknánk a pénzt. Azt mondta az ingatlaniroda képviselője, hogy ha 3 napon belül talál másik bérlőt akkor visszatud valamennyit adni a kifizetett összegből. Mondtam neki azt is hogy számolja le a költségeit (tehát papírmunka + kivitt minket egyszer megmutatni a házat) és a többi pénzt adja vissza. Erre nem reagált semmit. Kérdezem Én Mit tehetek? Hogyan szerezhetném vissza ezt az összeget? Tisztelettel és köszönettel várom a leendő válaszolók válaszát!