Ezt senki sem írta a lakástulajokrol.
Szerezz egy közgyűlési jegyzökönyvet(kötelesek másolatot adni) ha tanúkat tudsz magad mellé állítani,akkor eséllyel támadód meg a közgyűlési határozatokat.
Ezt senki sem írta a lakástulajokrol.
Szerezz egy közgyűlési jegyzökönyvet(kötelesek másolatot adni) ha tanúkat tudsz magad mellé állítani,akkor eséllyel támadód meg a közgyűlési határozatokat.
Értem, hogy mindenki ártatlan, stb... De! A lakástulajdonosok közül viszont mindenki: elvetemült kákán csomót kereső, semmihez nem értő, fizetni nem akaró, közösség dolgai iránt nem érdeklődő, stb... Arról nem olvastam véleményt, hogy 4-szer szavaztatták meg a napirendet. Így sem jött össze a kívánt szavazatszám, ezért csökkentik a résztvevők számát.
Senki....
Ha rám gondolsz, jelzem hogy nem a mundér becsületét védem, hanem annak az álláspontnak a híve vagyok, hogy mindenki ártatlan addig,míg a bűnössége be nem bizonyosodik.
ugyanakkor, ez egy jogi fórum,ahol tanácsokat kérnek és adnak, ez helyes, de az nem,hogy egyesek a szakma lejáratására és alázására használják ezt.
A társasházrol szóló törvény nem bonyolult olvasmány, ebből bárki lehet tanácsadó azok számára,akik még ezt sem hajlandók elolvasni, de úgy tanácsokat adni,hogy soha nem.müvelte ezt a .munkát a gyakorlatban,s zsigerből gyűlöli azokat akik ezt művelik,az már felelötlenség.
Ezért szólok hozzá,s javítom ki,ha zöldségeket ír.
Mindössze ennyi.
Kedves Mufurc! Sajnos úgy tűnik, találó megjegyzés a szélmalomharc. De! Egyik hivatásos hozzászóló - velem és többekkel szemben ellenséges megnyilvánulásaiban pl."leragadt" a hangfelvételnél - mint bizonyításnál. Bizonyíték lehet pl. az aláírt jelenléti ív is. Nem polgári eljárásra gondoltam, hanem pl. ismeretlen tettes ellen okirat hamisítás miatt feljelentést. Egyébként nem értem, hogy hivatásos/profi hozzászólónak miért érdeke mindenáron védeni a mundér becsületét. Elvétve sem találtam a tudatlan kérdező segítését részéről.
,,az attól függ mit lehet tud bizonyitani,,
/ a nagy Muf /
Addig Ptk
Kedves Maj!
A tényleges résztvevőknél kevesebb feltüntetése a jkv-ben mióta Ptk. hatáskör?
Én a Btk.-t is olvasgatom;-)
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Zöldség
Polgári ügyről beszélünk,a közgyűlési határozat megtámadásáról.
Ajánlom figyelmedbe a Ptk-t.
Korán keltél Muf.
Vagy rosszul aludtál ?
Kedves Maj!
Bűncselekmény esetén (itt - okirat hamisítás) van már példa a jogszerűtlen szerzett bizonyíték elfogadására peres eljárás során.
Ajánlom figyelmébe a döntvénytárt.
{autodidakta}
Muf
Ez megint zöldség !
A hangfelvétel nem járható út,mert a bíróság csak akkor fogadja el bizonyítéknak ha a hangfelvételen hallható emberek mindegyike hozzájárul.
A lakszöv vezetői biztosan nem fognak hozzájárulni.
Kedves senkiobuda!
Az attól függ mit lehet/tud bizonyítani.
A bizonyítás lehet hangfelvétel is.
No meg tanúk. (ha vannak)
Ha a jegyzőkönyv nem a valóságot tartalmazza, az okirat hamisítás.
A levezető elnököt a közgyűlés választja a hitelesítőkkel együtt.
Ha nincsenek támogatói a harc Don Quijote-i.
{autodidakta}
Kedves Mufurc!
"A levezető elnök felelőssége (és a hitelesítőké)"
Értem. Természetesen a levezető elnök, a szöv. elnöke, hitelesítők pedig az ő támogatói. Már a jelenlévők létszámával is sakkoznak, ugyanis a valóban megjelent létszámnál kevesebbet vettek jegyzőkönyvbe. A napirendi pontot 4-szer szavaztatták meg, hogy meglegyen a szükséges igen. Ha aláírják a nem mindenben jogszerű jegyzőkönyvet a hitelesítők, érdemes- e megtámadni?
Ha a jegyzőkönyvhöz csatolják az eredeti szavazolapokat akkor igen, az egész procedúra viszont -Muf -nak igaza van - a levezető elnök felelőssége.
Kedves senkiobuda!
Nem tudom.
Gondolom ebben az esetben is a közgyűlés határozata a mérvadó.
A levezető elnök felelőssége (és a hitelesítőké), hogy a szavazólapok hitelességét eldöntsék.
Itt is lehet jogorvoslati lehetőség.
{autodidakta}
Kedves Mufurc!
Tegnap volt közgyűlés, többek között tisztségviselők választása, FB tagok választása. Érvényes az a szavazólap, amelyre kézírással van feltüntetve:
FB Tag
XY
ZW,
sem pecsét, sem a szöv. neve, kgy. időpontja. stb.stb.
Apró körülménytől eltekintve, hogy az egyik jelölt nem tag, nem tulajdonos. (Nekem nem tag, tulajdonosként kgy. határozatot sem adtak ki.)
Kedves smithy!
A lakás szövetkezet és a társasház "jogállása" nem egyezik.
Én csak a társasház esetén dolgoztam ki a "módszert".
{autodidakta}
Köszönöm a bíztatást remélem sikerrel járunk!
Olvastam pár oldalon, hogy a megoldás mente a következő elvben):
1, Aláírásgyűjtés
2, Ha megvan 50%+1 akkor összehívni a gyűlést
3, Szerezni egy új társasházkezelő végzettségű embert
Ez ilyen formában működhet?
Társasházak jogásza alcímben Mufurc több hozzászólásában tájékoztat a leváltás módjáról. Sok sikert kívánok. (Nálunk tavaly szeptemberben összejött a szükségesnél kétszer több aláírás rendkívüli közgyűlés összehívására, de sem az igazgatóság sem az FB nem hívta össze.)
Tisztelt Fórumozók!
A cím magáért beszél! Kis történet házunkról: A tömb 1977-óta üzemel. Voltak jobb, voltak rosszabb elnökei a háznak. Most viszont nagyot szívtunk mind a 360 lakással együtt. Már vagy 6 éve ugyan az az apparátus vezeti a házat. Az imént említett lakásszámok közül a gyűlésre körübelül 40-45 FŐ jelenik meg. (Olyan személyek, akiknek minden jó úgy, ahogy most van). Ilyen esetben mi a teendő?
Röviden: A lakók többsége nem kíván megjelenni a lakófórumokon (Vajon miért??).
2012-ben lelehet váltani egy lakásfenntartó szövetkezeti elnököt aláírásgyűjtéssel, vagy más módszerekkel?
Köszönettel: Smithy
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |