"ez akkor lenne igaz ha versenyeztettek volna..." Biztosan volt versenyeztetés mert tavaly óta a nemzeti vagyonról szóló törvény értelmében kötelező.(Tekintettel arra, hogy önkormányzati tulajdon elidegenítéséről volt szó.)
Önkormányzati telek
„Akkor meg az lehet, hogy az ingatlanok forgalmi értéke ennyivel csökkent.”
ez akkor lenne igaz ha versenyeztettek volna...
az is befolyásolhatja, hogy egy vevő vette meg a 8 telket. Nagytételben olcsóbb.
Akkor meg az lehet, hogy az ingatlanok forgalmi értéke ennyivel csökkent. Ti 2008-ban vásároltátok a telket. Az önkormányzat a többi telket 2011 végén adta el, jóval olcsóbban. Sajnos ez a válság - nem kívánt - hozadéka, hogy jelentős mértékben csökkentek az ingatlanok árai. Ezért viszont az önkormányzat nem hibáztatható. Lehet örültek, hogy ennyiért is volt egyáltalán vevő az ingatlanokra. Ezért ti semmilyen igénnyel nem léphettek fel az önkormányzattal szemben.
Nem vagyok ingatlan szakértő. A Ptk. 201.§ (2) bek. alkalmazására gondoltam. Viszont most látom a megtámadhatósági határidő ( Ptk.236.§ (2) bek. c) pont) eltelt, így valóban nincs mit tenni.
csak-hogy ez önkormányzati tulajdon, köztulajdon
mindennek annyi az ára, amennyit adnak érte, és főként az eladóra és a vevőre tartozik.
Kedves Lajcsó!
A telkek egy utcában vannak, tőlünk 10 méterre. Mindegyik telek belterületen van. Ez nem lehet oka, hogy ennyiért adta az önkormányzat. Én jogosan követelhetném vissza a 300.000 Ft-mat. Erre vonatkozik valamilyen jogszabály?
Kedves Ágika24!
Javaslom fáradj be az önkormányzathoz és tekintsd meg a hatályos rendezési tervet és az építési szabályzatot. Szerintem az árbeli eltérés oka itt keresendő. Valószínű, hogy más övezetbe tartozik a drágább és más övezetbe az olcsóbba telek. Nyilvánvaló, hogy drágább telek belterület, ezzel szemben nem zárható ki, hogy az olcsóbb telek már nem az (hanem pl. zártkert vagy más besorolású ingatlan).
Igazságügyi ingatlanszakértő is vagy, Kolléga? Méghozzá olyan, aki látatlanban is halálos biztonsággal becsül?
miért 50 000 ezret ?!
a két telekár között 150 000 ezer a különbség...
Tisztelt ágika24!
Pert lehet indítani "félen túli sérelem" miatt. 50 ezer forintot vissza lehet perelni az önkormányzattól.
189 Ft-ért vette a párom a kedvenc sörét, kétnap múlva már csak 165 Ft volt. Megyek reklamálni.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A gondom a következő. Vásároltunk két teleket az egyik önkormányzattól 2008. decemberében darabját 250.000 Ft-ért. Közművesítve van, csak a villanyt kellett nekünk megigényelni. Erre a telekre építettünk a házunkat. Az utcában a többi telket is 250.000 Ft-ért értékesítette az önkormányzat.
A gond a következő. Tavaly év végén az egyik személynek 8 darab telket ami ugyanebben az utcában van, tőlünk nem messze 100.000 Ft-ért adta el az önkormányzat darabját. Ez is közművesítve van, csak nincs rajta villany, de azt amúgy is mi lakók igényeltük meg.
Jogos volt-e az eladás, hogy ennyiért kapta meg a telkeket. Mit lehet csinálni az önkormányzattal? Vonatkozik-e rá valamilyen törvény? Kértem indoklást az önkormányzattól de a válasz csak az volt, hogy nincs földút és ez nem építési telek. De megnéztük a földhivatalnál és építési telkek. Nekünk sincs aszfaltút, hanem ugyanúgy földút van. Szóval semmivel sem különbözik egymástól a telkek.
Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Ági
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02