..... A fizetséged meg sékel!
tul.jog bejegyzés iránti kérelem elutasítása
- 1
- 2
:-)))
Dr. Bokros Gábor
ügyvéd
Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000
A forinttal rosszabbul járna.
Tiszteletem!
Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. 2015.09.03.-án vásároltam Budakeszin egy osztatlan közös telken tulajdoni hányadot. Az ügyvédem fél évre széljegyzékre tett. Ami 2016.03.03.-án járt le. Sajnos Földhivatali Főosztályon elhúzódó ügyletek miatt, csak Májusban kapta meg a záradékolt példányokat, viszont addigra már lejárt a fél év és kaptam levelet a földhivataltól is, hogy nem jegyeznek be tulajdonosnak. Ezért új eljárással adta be a földhivatalba bejegyzésre. Lassan letelik a 21 napos határidejük, ezért bementem a földhivatalba megkérdezni, hogy esetleg bejegyeztek e már. Ott viszont közölték velem, hogy nem fognak bejegyezni, mert 2015.12.21.-én keletkezett egy perfeljegyzés ami rangsorban előrébb van, miután új eljárást kellett kérnünk. Azt is megmondták, hogy nem rólam szól a perfeljegyzés, mert 16 tulajdonos van és közöm sincs ehhez, se az eladónak, de akkor sem tudnak bejegyezni. Ilyenkor mit tehetek? Ha a per évekig elhúzódik, akkor engem évekig nem jegyeznek be tulajdonosnak? Ha nem rólam szól a perfeljegyzés, tehetek valamit? hogy engem bejegyezzenek, mert nem az én hibámból, hanem mert a Sas utcában ültek rajta 5 hónapig, kellet új bejegyzés kérni.
Köszönettel
M.L
Az ügyvédjével beszélje ezt meg. Ő tud mindent. Miből gondolja, hogy látatlanban itt bárki tanácsot tud adni.
Kétségtelen, hogy az eljáró ügyvéd tud leginkább válaszolni, ő ismeri a konkrét ügyet. Amit általánosságban lehetett mondani, azt a földhivatal már elmondta: a perfeljegyzés valóban akadálya az őt követő kérelmek elintézésének; a függőben tartás maximális időtartama pedig valóban 6 hónap.
Tanácsot kérnék: a 24 éve, társasháztól vásárolt garzont a mai napig nem tudtam a nevemre íratni. Akkor az összes tulajdonos aláírta, és most, hogy pár éve ügyvéddel/1 mft-ért bepereltem a társasházat, ma is elismerik a tulajdonjogomat, azonban a saját "sérelmeik" miatt nem írják alá többen a 100 éves alapító-okirat módosítást(ami mellesleg már 6x is elkészült..
Jelenleg azért szünetel a tárgyalás mert meghalt egy tulajdonos. Az ügyvédem kérte, tudjam meg van-e örökös, van e hagyatéki tárgyalás, meg ilyenek? A közös képviselő sem tud semmit, a kérdésem tehát, hogy egy név birtokában hová fordulhatnék ezen adatok kinyomozásáért?(Nép. nyilvántartó, temetkezések, rendőrség?)Szóval nem tudom.Közreműködést kér az ügyvéd, mondván, ő teljesítette a megbízást. Sajnos a megbízásom a tulajdonjogom bejegyeztetése volt, az pedig nem teljesült, és ebben a formában nem is fog, hiszen mindig megfog halni valaki a 70 tulajból, és mindig v.ki elköltözik, és mindig lesznek, akik nem írják alá az újabb és újabb alapító okirat-módosítást. stb. Kisnyugdíjasként azonban harcolok tovább, de a Bíróság összeköt a társasház dolgaival?
Segítséget előre is köszönöm az előttem álló nyomozati munkához, ordy
@ordy: Tulajdoni lapon rajta van az illető nevén kívül születési éve és anyja neve, valamint címe is. Alapvetően a cím szerinti polgármesteri hivatal tud információt adni, jogi érdeked igazolása után.
(Legalábbis így tudom.)
„egy név birtokában”
A lakóhelye sincs meg?
„Sajnos a megbízásom a tulajdonjogom bejegyeztetése volt, az pedig nem teljesült,”
Az ügyvédi megbízási jogviszony nem eredménykötelem.
Egyébként meg mindezt akkor is tudhattad volna, amikor társasháztól vásároltál közös tulajdonban álló lakást. Csak akkor bizonyára jó vételnek tűnt.
Tényleg mi Van olyankor ha mondjuk a kérdező
Jobb létre szenderűl?
Mi lesz a Lakással?
A kötelmi igényét megöröklik az örökösei. De ezt érvényesíteni...
A jogutódja (örököse) perbe léphet.
Rémálom.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02