Probléma az ingatlanforgalmazóval. Van segítség?


zzsuga # 2004.12.13. 12:01

Én is voltam ingatlanközvetítőnél. Tisztáztam vele, hogyha én hozok valakit akkor arra az esetre nem él a megállapodás. Õ akkor azt mondta, hogy ez így van és így is lett. Jó néznénk ki, ha valakinek az elköltözése kizárólag csak egy ingatlanözvetítőn múlna. Amikor visznek valakit Önökhöz (érdeklődőt), alá iratnak egy papírt, hogy ne lehessen megegyezni a hátuk mögött (jutalék miatt), de ha nem visznek, akkor még 3 évig maradjanak ott?
Szerintem el kellenne vinni egy ügyvédhez.

Zigi # 2004.12.07. 20:00

A szerződésben mindenféleképpen ki van kötve, hogy ha felmondjuk akkor valamennyi %-ot fizetnünk kell. De nem hoztak sem érdeklődőt, nem is telefonálnak, hogy lenne érdeklődő, de kevesebbért és a honlapjukra sem tették fel a hírdetést. Van egy olyan pont a szerződésben, hogy a MEGBÍZOTT vállalja....vevőket kutat fel..., hogy az aláírástól számított 36 órán belül felteszi saját honlapjára. Ez az egyetlen, amibe esetleg fogodzkodni tudunk, mert a többi csak homályosan van megfogalmazva.

ildikó31 # 2004.12.01. 09:05

erre csak akkor lehet válaszolni, ha pontosan ismernénk a szerződés szövegét. Mit tartalmaz rendkívüli felmondásról? vagy esetleg a rendes felmondásról? ennek tudatában lehet nyilatkozni érvénytelenségről, vagy semmisségről!


ildiko31

Zigi # 2004.11.26. 22:10

Szerződést kötöttünk egy ingatlanforgalmazóval és már tudjuk, hogy nem kellett volna, de késő bánat. Felmondani nem tudjuk a kizárólagosság és a gyilkos jutalék miatt. A szerződéskötés utáni nap még felhívott, hogy rengeteg érdeklődő van máris, és majd jelentkezik másnap. Közel két hét után felhívtam, hogy na, most mi újság? Kamuzott össze-vissza, hogy nem kapcsolható a mobilom, meg már levelet akartak írni, stb., stb., és milyen jó, hogy végre megvagyok. Persze megint nem hívott vissza mikor ígérte, és szintén lökte a dumát. Magyarán nem csinál semmit sem. Azt próbálja most már elhitetni, hogy olyan drágán hírdetjük, hogy ezért az árért nem akarják megnézni, és rajtunk áll mennyit engedünk. Úgy, hogy még egy jelöltet sem hozott. Ha úgy vesszük a szerződést ők már megszegték, mert abban az áll, hogy 36 órán belül felteszik a saját honlapjukra, de ez nem történt meg. Van-e valami lehetőségem arra, hogy az ő szerződésszegésére való hivatkozással felbontsam a szerződést? Ha én bontom fel 4 hónapon belül, akkor fizetnem kell.
Lehet itt tenni valamit? Aki tud segítsen, kérem!

Zigi