A szövetkezet ellen természetesen.
Bea
Már rólad álmodik i
a fórumon mindenki, de itt most másfajta nedvességrol van szó.
A szövetkezet ellen természetesen.
Bea
Már rólad álmodik i
a fórumon mindenki, de itt most másfajta nedvességrol van szó.
Fizetesi meghagyas jogalap nelkuli gazdagodas cimen.
Rövid helyzetjelentés: Ma jártam utána, mert az előzőekben felvázolt beázás miatt nem kaptam meg a kárösszeget. A biztosítónál felvilágosítottak, hogy a szövetkezet már megkapta egy hete a kárösszeget. Azt a kárösszeget, ami az én lakásomban keletkezett károkért lett megállapítva!!! A felettem élő szomszédnál a hibát 07.08. óta sem a szövetkezet, sem a lakó nem hárította el. A lakásomban keletkezett kár(ok)természetesen megmaradnak nekem. Konklúzió: a kárösszegemre jobban szüksége van a szövetkezetnek. Ha nem jelentettem volna be a káresetet, akkor a szövetkezetnek nem lenne most + X tízezer forintja ami az án káromból adódik. Végül is nem én áztam be....
Van valami megoldás?
Nbree27
A jegyzőhöz birtokvédelemért.
mi ez a Beázás ezen a fórumon? Rólam beszéltek? :-)
Kedves MajorDomus!
Köszönöm szépen a választ!
Tudnál még abban segíteni, hogy kihez forduljak, hogy egyáltalán bejusson egy szerelő a fenti lakásba? Ugyanis senkit nem enged be.(döbbenetes) Már felajánlottam, hogy kifizetem a javítási költséget, ha lakáson belül van a hiba és a ház biztosítása nem fedezi, de ezek mellett sem intézkedik. Most már ott tartunk, hogy csöpög a víz a plafonból. Egyenlőre úgy tűnik, hogy nem tudjuk megszűntetni az ázás. Így viszont nem tudom elkezdeni a helyreállítást ill. a biztosító sem fizet addig, amíg nincs megszűntetve a hiba. Úgy tűnik, hogy patt helyzet alakult ki, viszont nem gondolom, hogy az ő hanyagsága vagy nemtörődömsége miatt nekem úgy kell ezentúl élne, hogy csöpög a fejemre a víz. Kihez fordulhatok segítségért, mert egyenlőre sajnos a szép szó nem ér semmit. :-(
Köszi a választ!
. Az lenne a kérdésem, hogy a közös képviselőnek milyen szerepet kell vállalnia ennek az ügynek a rendezésében?
Semmilyent.
max.megadja neked a ház kötvényszámát
amire tudod intézni a kárrendezést.
Valamint közbenjárhat a felső lakónál
hogy engedje be a szerelőt.
Én azt tenném, hogy a szerelővel kijavíttatnám a hibát, a számlát meg kifizettetném a biztosítóval, de a társasház
számára!
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Kb. 2 hete folyamatosan áztat a felettem lakó. Többször felmentem hozzá jelezni a problémát, szóban nagyon készséges volt, de pénzhiányra hivatkozva gyakorlatilag semmit nem tesz a probléma megszűntetésére. Kihívtam a társasház vízszerelőjét, aki megállapította, hogy a beázás egyértelműen tőle "jön", ő viszont nem engedi be a szerelőt, pedig az még nem kerülne neki semmibe. Az lenne a kérdésem, hogy a közös képviselőnek milyen szerepet kell vállalnia ennek az ügynek a rendezésében? Hova és kihez fordulhatok segítségért, hogy az ázást megszűntessük? A ház rendelkezik teljeskörű biztosítással ennek a terhére lehet a fenti lakónál a javíttatást végeztetni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem meg a tiéd az erkèly!
A javítás meg a felső szomszédot terheli, az az erkèly meg az övé!
A biztosító nekem még nem fizetett, múlt hét hétfőn volt a kárszakértő. Ő az én lakásomban keletkezett kár összegét állapította meg. Konkrétan a faberakás az erkély ablakoknál szétázott, felpúposodott, festék lepattogzott, padlószőnyeg több helyen foltos maradt, tócsákban állt rajta a víz kb. 1 méter kiterjedésű a szobában az ajtó/ablakoktól. Az erkély a szövetkezeté, mégis a felső szomszéddal akarja megjavíttatni, mondván az az ő felelőssége. Biztosító szerint a szövetkezeté! (helyreállító munkálatok még nem voltak 07.08. óta)A kárszakértő csak nálunk mérte fel a károkat. Csak nekünk fizeti ki a mi lakásunkban keletkezett károkat. Erre a mi lakásunkban belül keletkezett károkért megállapított összegre tart igényt helyettünk a szövetkezet az elmondásuk szerint. Az indokaikat lentebb leírtam, amit jól értelmeztetek Ti is.
Rendben. Számomra nem derült ki, hogy a biztosító emiatt a beázás miatt, nem csak a kérdezőnek fizetett, hanem a szövetkezetnek is, esetleg a felső szomszédnak is.
Elhiszem, ha a belső károkért a kérdezőnek külön számolták ki a biztosítási összeget.Akkor pedig egyedül őt illeti.
Imma ezt te sem gondolod komolyan ugye?
Ha a tetőről ázik le, akkor a kártérítési összegből neki kell felujitani a tetőt?
Téged az értékcsökkenés miatt bekövetkezett kár összege illet meg, a javítás összege pedig a szövetkezetet.
"Hmmm. Akié a pénz, annak kell helyreállítani az összes kárt, beleértve a felső szomszéd erkélyét is."
Hmmm hmmm.... akkor a felvetésed szerint nekem mindegy, ha nem engem illet(ne) a kárösszeg, akkor a szövetkezet a lakásomban keletkezett kárt helyreállítja. Az lenne az igazi bonus ;-)
Nekem semmi közöm a panelszigeteléshez! Az garanciálisan a tulajnak vagy a szövinek kell megjavíttatni (kárszakértő mondta!). Azért ne keverjük már! Nekem mi közöm van a beázást okozó épület hibájához? Az erkély a szövié, ezért lett a kár a közös biztosítóval felméretve. Kár = ami az én lakásomon belül történt! Ön hibámon kívül, nem az én hiányosságom miatt aztam be! Ami az én lakásberendezésemben keletkezett, mert hibás a panelszigetelés... vagy még én menjek fel, és én csináltassam meg a szomszéd erkélyét, ha nem szeretnék beázni... ez elég irreális!
„A pénz a tiéd.”
Hmmm. Akié a pénz, annak kell helyreállítani az összes kárt, beleértve a felső szomszéd erkélyét is.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat/ segítséget!
A kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.
A pénz a tiéd.
Beidézem az első hozzászólásomból azt a részt, amire a szövetkezet hivatkozik. Ezért akarja visszatartani a kárösszeget (magának tudni):
"Pár éve volt közös költség tartozásom amit megállapodás szerint havonta fizetek + az aktuális havi közös költségeket. Viszont a szövetkezet hivatkozik arra, hogy nem engem illet meg a kárösszeg, mert tartozásom van. Ilyenkor milyen jogaim vannak nekem?! Ha az aktuális közös költséget fizetem akkor szerintem van aktuális hónapra nekem is biztosításom, a beázás most történt, nem a múltban amikor volt hátralékom. Tehát nem "nemfizető" tulajdonos vagyok, hanem részletekben fizetem a múltban keletkezett tartozásom is."
Arra hivatkoztak, "hogy "nemfizető" tulajdonosnak nem fizetik ki a kárösszeget". De mint írom, fizetem a hátralékot is és az aktuális közös költséget is! Így jogilag van egy élő megállapodás köztünk (meghatározott fizetési időszakokkal), vélhetően nem alapos a lakásszövetkezet arra irányuló szándéka, hogy a megállapodás ellenére egy összegben, a biztosítási összeg terhére rendezze a fennálló adósságot.
Ez egyertelmuen a te penzed. Te vagy a biztositas fizetoje es a biztositas kedvezmenyezettje. Tarsashaznal mindig igy van. Add meg a szamlaszamod a draga karszakertonek es megkapod a jogos karteritesi osszeget. Velem mar ezerszer elofordult ilyen eset.
Beázás után a szövetkezet titkárnője adta oda a biztosító elérhetőségeit. Ő mondta, hogy oda jelentsem be a kárt, majd jön a kárszakértő, és onnan kapom a szöv. bizt. terhére a kárösszeget.
A kárszakértő az én bankszámlaszámom kérte, hogy én kapom az összeget. A szöv. itt két tulajnak is rossz infot adott, hogy nem ők kapják a pénzt. De!!!! A tulajok kapják, itt volt a káreset. Nem én kértem ezt, nem én fordultam magamtól a szöv. biztosítóhoz. Ha jó az infom, akkor az erkély közös tulajdon... ergo van ami a tulajra, van ami a szöv.re vonatkozik. A közös költségbe be van "építve" egy biztosítási összeg amit havonta fizetünk. A szöv. másik embere mondta, hogy a pénz az övéké, amit furcsállottam. Megkerestem a fogyasztó védelmet és onnan küldtek ide! Én csak azt és ott intéztem, amit mondtak. Gondolom a biztosító embere meg tudja, mit hogyan KELL csinálnia... összegezve a problémám: létezhet, hogy az én lakásomban megállapított kárra más tart igényt??? Ha tudom, akkor nem jelentem be és nem a szöv. kap pénzt... remélem érthető a logika.
Elméletileg lehet, hogy őt illeti az utalás, csak ennek az eldöntéséhez már a szerződést kellene látni.
Igen. Azért kapta a kérdező az összeget, mert ügyintézőnek a saját nevét mondta be a biztosító felmérőjének.
Az utalás nem őt illeti, azt, aki a biztosítást kötötte, viszont kérheti a károk helyreállítását.
Egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy a biztosítási szerződést nem te kötötted. Az elég valószínű, hogy a kedvezményezett sem te vagy. Azt meg nem tudjuk, hogy ki fogja intézni a helyreállítást. Tehát ennél egy kicsit több adat kellene azért.
MajorDomus
Igen, a logika ezt kívánja, nálam volt a viharkár. Senki nem mondta még, hogy nem engem illet meg a kárösszeg... a biztosító sem... csak a szövetkezet erőszakoskodik. Az érdekelne, hogy joga van "szórakozni" velem?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |