A következőkben szeretnék jogi segítséget:
Társasházunk legfelső emeletén egyedüli tulajdonos vagyok. Van felettünk egy lapostető, nagyon rossz állagú. Folyton beázik, a külső vakolat is omlik, a lakásom is ázik, a szigetelés cseréje kellene - a többi lakót ez nem érdekli, közgyűlési napirendre még nem tűztük.
Ez a lapostető nincs hasznosítva, feljárni nem is szabad rá, mert nem járható a jelenlegi szigetelés. Feljáró sincsen a tetőre, csak egy lakatos létra (senki nem használhatja, csak a kéményseprők).
A ház felé azzal a javaslattal álltam elő, hogy saját költségemen megcsináltatom a teljes lapostető szigetelését, emellett felajánlok némi felújítási hozzájárulást (készpénzt), és cserébe a tető kizárólagos használatát kérem. Így ott teljesen saját költségemen - minden hatósági előírást betartva - privát használatú tetőteraszt alakítok ki, feljáró kialakításával, a ház pedig átengedi szerződésben a karbantartás fejében a használatot nekem.
Ez az - amúgy tök korrekt - ajánlat nemigen tetszett minden lakónak (de a hasznosításhoz egyszerű többség elég lenne), de még tovább egyeztetünk. Ennek keretében kérdezném, hogy
- Milyen jogi eszközöm van arra, hogy ha a szigetelés cseréjét a közgyűlés nem szavazza meg, biztosítsam, hogy ne ázzon be minden télen a lakásom (avagy történjen meg az újraszigetelés)?
Kihez fordulhatok, milyen feltételekkel, kötelezhető-e a ház arra, hogy megjavítsa a közös tulajdonban lévő tetőt?
- Szeretnék kapcsolatba lépni olyan ügyvéddel, akinek volt hasonló ügye
Köszönettel:
Enn