Komfortos lakás/wc definiciója


vakrepulo # 2005.02.11. 13:56

Kedves Mindenki!

Csak azért irok, hogy kicsit életképesebbnek tünjön a topik, hátha többen ránéznek és valaki tud segíteni.
Esetleg ötlet, hogy hol tudok ennek utánajárni?
Vakrepulo

vakrepulo # 2005.02.04. 12:59

Kedves Hozzáértők!

Ismereteim szerint a komfortos lakás fürdőhelyiséggel és WC-vel rendelkezik. De mi is pontosan a WC definiciója? Elsősorban most a régi vizesblokk nélküli lakásokban az elmúlt időkben beszerelt un. darálos vagy átemelős wc-kre gondolok. Ezek a wc-k ,áramszolgáltatás nélkül nem használhatóak, mivel egy elektromos árammal működő szivattyú emeli fel a szennyvizet a szennyvízcsatorna csatlakozási pontjáig vagy löki át a szennyvizet, a lakásban eredetileg nem létező vastag (110 mm-es) szennyvízcsőig.
A kÖvetkező kérdésekre keresek választ: 1) Az ilyenfajta wc-k beleértendőek-e a komfortos lakás definíciójában lévő wc-kbe? 2) Ha nem akkor támadható-e olyan adásvételi szerződés, amelyben az eladó nyilatkozott arról, hogy komfortos lakást adott el a vevőnek?

(((Balfék voltam, ilyen lakást vettem és a wc hagyományossá alakításának költségeit szeretném az eladóval megfizettetni, hiszen én normális komfortos lakást szándékoztam vásárolni és ezt a tényt nem vettem észre, az eladó pedig nem jelezte felém.)

Köszönöm

Vakrepulo