Lakasvasarlas - Az elado nem akar ugyvedhez menni...


zsömle # 2002.11.08. 22:47

Két Lotti-nak igaza van, de a szerződést készítő és ellenjegyző ügyvéd kimehet az eladóhoz, hogy annak ne kelljen pazarolnia az idejét, és így előtte írja alá a szerződést. mindez csak pénz kérdése.

zsömle


zsömle

Két Lotti # 2002.10.07. 19:25

Ügyvédként annyit mondhatok, hogy ingatlan adásvételi szerződés érvényességéhez ügyvédi ellenjegyzés kell.  Azt pedig csak akkor lehet rátenni, ha az ügyfél - különösen az eladó - előttem ír alá.  Más variáció nincs.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

Béres-Deák Attila # 2002.10.03. 16:30

Ha nem az ő nevén van a lakás akkor nem is adhatja el neked./ Nemo plus iuris elv/. Ne tárgyaljj vele többet! Jól nem járhatssz az ügyben. Ha ingatlant akarsz vásárolni, akkor előszőr kérdd ki a tulajdoni lapot. Aki ott tulajdonosként szerepel, csak attól tudod megvenni. Lehet persze, hogy valaki ingatlannyilvántartáson kívül tulajdonos / öröklés, elbirtoklás jogcímen/, ezeket mind tisztázni kell.


attika

Wachler Tamas # 2002.10.03. 14:06

Tisztelt Listatagok!

Az elso lakasom megvasarlasara keszulok, es a kozelmultban volt egy szamomra erdekes esetem. Kis egyezkedes utan sikerult az eladoval az arban ill. a foglalo osszegeben megallapodni. Ha jok az ismereteim, akkor a foglalo kb. a vetelar 10%-a korul szokott lenni, na most ehhez kepest az elado csak kb. 2%-ot kert. Ez nekem furcsa volt, de egye fene. Vegulis en is bukhatom, akkor meg jobb. A nagyobb meglepetes viszont akkor ert, amikor arra kerult volna sor, hogy menjunk az ugyvedhez (altalam valasztott ugyved), ugyanis az elado azzal allt elo, hogy nagyon elfoglalt, neki nincs ideje ugyvedhez rohangalni, ezert vagy az O sajat ugyvedjevel csinaljuk, aki neki kimegy hazhoz amikor akarja, vagy akkor en irassak a sajat ugyvedemmel egy szerzodest a foglalorol, meg az egesz adasvetelrol, aztan ezt es a penzt vigyem el neki. A fennmarado vetelarreszt pedig majd akkor fizessem, amikor a hitelugyintezes lezajlott.
En nem vagyok tul jaratos a temaban, de ez nekem nagyon nem tetszett. Mi az hogy nem hajlando eljonni az ugyvedhez? Ilyenrol meg nem is hallottam. Raadasul, nem is az O neven van a lakas, hanem egy kozeli hozzatartozojae. Igaz, azt mondta, hogy a szerzodeskoteskor, alairaskor nyilvan a tulaj is jelen lesz.
Kivancsi vagyok kinek mi a velemenye, legjobb lenne, ha egy ugyved fejtene ki az allaspontjat :) En azon akadtam ki, hogy 'csak ugy' vigyek neki egy szerzodest, meg a penzt, anelkul, hogy megjelenne az ugyvednel. Nekem ez igy nem tiszta.
Varom a hozzaszolasokat!

Tamas


Wachler Tamas