Gond a főbérlővel


KisNap # 2005.02.27. 20:45

Köszönöm a választ- én is válaszolok. Azért nem szívesen, mert viszonylag olcsó, belvárosban van, és bejelentkezhettem állandóra is, valamint a tulaj nem jár a nyakamra. Aki viszont nem megy bele semilyen változtatásba az albérleti szerződést illetően. Pláne nem így- merthogy, a bojlerről stb kaptam is szakértői véleményt, hogy nem a használattól mentek tönkre (konvektor konkrétan nem is működött).
Most egyelőre a tulaj nem ért rá velem foglakozni, de mindenképpen megpróbálom, amit javasoltál. Köszönöm szépen:-)

Bubó # 2005.02.23. 19:52

Miért is nem szívesen hagynád ott azt az albérletet, ahol rád szakad a mennyezet, csurog a víz a nyakadba, rossz a bojler, a konvektor, és lehet, hogy a tavasszal a ház külső vakolatát is meg kellene csináltatnod?

A szerződés ismerete nélkül igen nehéz volna korrekt tanácsot adni neked.

A szerződéskötéskor két egyenrangú fél írt alá egy megállapodást, minden kényszer nélkül. Ügyvédi ellenjegyzés nem volt szükséges, itt neked kell megvédeni érdekeidet. Nyilvánvaló, hogy egyoldalúan nem térhetsz el a megállapodástól, de biztosan felmondhatod a jogviszonyt, és esetleg egy új megállapodással - amit előtte alaposabban megfontolsz - tovább folytathatod az albérletet, ha már annyira ragaszkodsz hozzá.

Egyébként véleményem szerint azokat a dolgokat, amelyek előzőleg tökéletesen működtek, neked kell megjavíttatnod, ha az a használat során meghibásodott. De itt az a lényeg, hogy előtte tökéletesen müködtek! Ezt elmondhatod a bojlerról, a konvektorról is? Az álmennyezet problémája viszont szerintem semmiképpen sem téged terhel, kivéve, ha közrehatottál a leszakadásában (pl. ha arra akasztottál fel súlyos dolgokat:)
Üdv.

KisNap # 2005.02.22. 22:23

Nekem is gondom van:-(( Az a lényege, hogy aláírtam egy albérleti szerződést(nincs rajt ügyvédi ellenjegyzés), amely szerint a "falon kívüli" javítások engem terhelnek. Nálam okosabbak azt mondták (sajna utána) hogy ez konkrétan azt jelenti, minden, az elektromos vezetékeken kívül. Na most elromlott és tönkrement már a fél lakás (bojler, mikor fél éve laktam itt, konvektor, szintén az első használatkor sem volt jó stb. ) Ezeket a költségeket kifizettem illetve én csináltattam meg. Most viszont, beázik a szoba... van egy álmennyezet, ami kezd leszakadni és elég rendesen csöpög belőle a víz, a szoba kellős közepére. Az lenne a kérdésem (ma este vettem észre...) hogy ezt szintén nekem kell-e állni vagy köteles ezt a tulaj csináltatni? Azon kívül, hogy ezek költségek, egy csomó kellemetlenséget okoznak nekem, és ugye nem az első... :-(((a lakást nem szívesen hagynám itt, tehát valami más megoldás kellene, amennyiben lehetséges.... és nagyon megköszönném, ha valaki segítene....!!!

Bubó # 2005.02.15. 17:09

A címben megadtad a választ: gond van a főbérlővel! Ott kell hagyni!
Megváltoztatni valószínűleg nem tudod, rosszabb, mint egy anyós. Mielőbb keress másik helyet!
Az ilyen úgy gondolja, hogy a lakásért kapott pénzen kívül még köteles vagy eltűrni a szekálását is. Miután a jogi út itt nem vezet sehova, ha nem akarod állandón tűrni, akkor inkább te menj el, mielőtt elküld.

zsani1 # 2005.02.15. 13:37

Az lenne a gondom,hogy a főbérlő 3 naponta feljár a lakásba ellenőrizni még akkor is ha nem vagyok otthon.Kérdésem hogy ezt megteheti e?Történt olyan hogy épp akartam nyitni a lakást mikor megtaláltam bent a főbérlőt aki épp nézelődőtt.
Másik gond hogy el akar küldeni,mert nem mosogatok el,meg nem teszem el a ruháimat,stb.Állandóan azzal jön hogy kosz van.
Ezért elküldhet?