Hitellel terhelt ingatlan ajándékozása

MajorDomus # 2015.07.18. 22:01

Nekik azért nehezebb a feladatuk!

Bea1 # 2015.07.18. 05:57

vállalom, ha ők is vállalják. és akkor én is értékelném őket? ez jó ötlet.

MajorDomus # 2015.07.17. 21:13

Hát van benne valami.

Bea ellátna munkával egy jogi évfolyamot!

Bori Bori # 2015.07.17. 17:51

"sajna, nincs szerződésem, mert az az adósnál van"

Mindeki kap szerződést, aki aláírta. Zálogkötelezettként te is kaptál. Vagy ott se voltál a szerződéskötésnél?
Bea, te szivatsz minket.

Bori Bori # 2015.07.17. 17:46

Ha jól emlékszem:
Ezek a rokonok, akikkel lízingügyleted kezdődött, és kaptál 5 milliót. Az 5 M fejében elkezdték felhalmozni a közműtartozást. Később ők felvettek hitelt, a cégük az adós, te vagy a zálogkötelezett, a kezes harmadik valaki, ennek a kezesnek ajándékoznád az ingatlant. Ebben neked mi a jó? Ez nekem nagyon nem egyenes. Ha ugyanennyi információja lenne a banknak, mint itt nekünk, biztos, hogy nem engedném a helyükben az ajándékozást.

Bea1 # 2015.07.17. 12:21

semmi gond, én nem ragadok követ. nem olyan bonyolult az, szerintem!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.17. 11:12

Jó, azt elnéztem. Mentségemre legyen mondva, hogy józan ember hajlamos nem elhinni, hogy valaki - te - egy nem a tagságával működő cég kölcsönéhez jelzálogfedezetül adja az ingatlanját.
Másrészt az vesse rám az első követ, aki még tudja követni az ügyeidet.

Bea1 # 2015.07.17. 10:37

mi történt? hol olvastad, hogy a cég ajándékoz? kérlrk, másold ide, honnan vetted ezt.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.17. 09:01

Cég hogy a csudába ajándékozna nagy értékű ingatlant?!
Bea, többen mondták már, hogy gereblyézd össze az összes elfuserált ügyedet egy rovatba, nem nyiss számtalan újat. (De felvehetnél egy saját jogtanácsost is már; embert nem ismerek, akinek ennyi jogvitája lenne, és ráadásul mind ilyen szerencsétlen.)

MajorDomus # 2015.07.16. 21:30

Ilyenkor szokott az lenni, hogy még te tartozol nekik!

Nekem is vannak ilyenek, de már csökkenő számban.

Bea1 # 2015.07.16. 19:41

igen, egy cég az adós. a cég a rokonaimé, akik 5 éve benne laknak, és úgy volt, hogy megveszik... 1 éve nem fizetnek semmit, sem rezsit, sem hiteleket. de nem azért, mert nem megy az üzlet... csak úgy...

Bori Bori # 2015.07.16. 18:24

"mert 30 napos tartozása van a cégnek a hitelből"

Te vagy az ingatlan tulajdonosa, de nem te vagy az adós. Egy cég az adós? Kié a cég?

lajcsó # 2015.07.16. 17:23

"olyan létezik, hogy nem tettek rá elidegenítési tilalmat, DE A SZERZŐDÉSBEN BENNE VAN?"
Igen. Valószínűleg jogszabály nem tette lehetővé a bejegyzését.

Bea1 # 2015.07.16. 15:25

olyan létezik, hogy nem tettek rá elidegenítési tilalmat, DE A SZERZŐDÉSBEN BENNE VAN?

ennek mi értelme lenne?

sajna, nincs szerződésem, mert az az adósnál van.

ObudaFan # 2015.07.16. 13:34
  1. Az ajándékozás földhivatali bejegyzéséhez csak akkor kell a bank hozzájárulása, ha a tulajdoni lapon elidegenítési és terhelési tilalom van bejegyezve.
  2. Az ajándékozás akkor járhat a kölcsönszerződés felmondásával, ha a kölcsönszerződés így rendelkezik. Tehát a válaszhoz részleteiben el kell olvasni a szerződést.
Bea1 # 2015.07.16. 12:39

ez továbbra is fentáll. annyiban változik, hogy a zálogkötelezett az adósok kezese lesz. korábban felmerült, hogy az adós veszi megaz ingatlanomat, abba is belementek volna. konkrétan, saját szavaiddal mijen kár érné őket?

EZEK SZERINT NEM LEHET ELAJÁNDÉKOZNI HITELLEL TERHELT INGATLANT?

csak a bank hozzájárulásával?

mi lenne akkor, ha elidegenítési tilalom is lenne rajta?

még egyszer a bank problémája: 30 napon túli követelésük van az adóstól.

Immaculata # 2015.07.16. 11:44

5:110. § [Az elzálogosított követelés mint zálogfedezet védelme]
Az elzálogosított követelés kötelezettjének a zálogjog megalapításáról való - az elzálogosított követelés és a zálogjogosult megjelölését tartalmazó - írásbeli értesítését követően a zálogjogosulttal szemben hatálytalan a zálogkötelezett és az elzálogosított követelés kötelezettje közötti szerződés módosítása. A kötelezett a zálogjogosulttal szemben azokat a kifogásokat érvényesítheti és azokat az ellenköveteléseket számíthatja be, amelyek a zálogkötelezettel szemben az értesítésekor már fennállt jogalapon keletkeztek.

Bea1 # 2015.07.16. 11:18

nos,
az adós ugye adott, az megmarad.

az ingatlan ugye adott, az is megmarad.

a kezes is megmarad

az én nevemen lévő ingatlan az adós nevére kerül.

nem értem, miért lenne ez nekik rosszabb.

nincs elidegenítési tilalom az ingatlanon. szerintem így elidegeníthetem. ha nem, mi értelme az elidegenítési tilalom bejegyzésének?

Immaculata # 2015.07.16. 11:00

Teljesen értelmetlen, de, ha az ingatlan egy hitel fedezete, akkor a bank hozzájárulása nélkül nem ajándékozhatod el. A bank nem jár jobban, mint 3x biztosítással.

1. ingatlan
  2. adós
  3. kezes

Ha ebből egy kiesik, kevesebb a biztosíték.

Bea1 # 2015.07.16. 10:00

köszönöm. nem hajtok végre fedezetelvonást. én vagyok a tulaj, a jelzálogkötelezett, akinek ajándékozom, az az adósok kezese. ergo a bank jobban jár így. ebben az esetben a kezes nevén lesz a zálogfedezet. ebben az esetben is felmondhatja a hitelt?

Sherlock # 2015.07.16. 09:38

Átírni átírja, csak ha a bank azt észleli, hogy a fedezet elvonására irányuló magatartást valósítasz meg, akkor felmondhatja a hitelt.

Bea1 # 2015.07.16. 09:09

itteni tanácsok alapján elindítottam egy ingatlan ajándékozását. az ingatlanon van egy második ranghelyre bejegyzett hitel, aminek nem én vagyok az adósa. a hitelhez nincs elidegenítési sem terhelési tilalom. 25 nap múlva hívtak ma, hogy nem járulnak hozzá, mert 30 napos tartozása van a cégnek a hitelből.

úgy vettem ki az itteni kommentekből, hogy nekem nem is kell az ő hozzájárulásuk. azzal, hogy bejelentettem, teljesítettem a szerződési feltételeket, a földhivetal átírja az ő beleegyezésük nélkül is. jól gondolom?