Tulajdonjog fenntartással történt eladás törlése.

MajorDomus # 2016.04.17. 13:38

Itt akadt el az ügy, az más kérdés, hogy a végrehajtónak erről illett volna tájékoztatni.

MajorDomus # 2016.04.17. 13:37

Ezt csak az Otp hozzájárulásával teheti meg, a bank viszont csak a te kérésedre adja ki a a törlési igazolást.

Vadsuhanc # 2016.04.16. 21:25

Bocsánat, de nem a hitelező, hanem a végrehajtó törölte a terheléseket... kivéve az OTP jelzálogjogot.

Vadsuhanc # 2016.04.16. 21:11

Tisztelt MajorDomus!

Köszönöm tanácsodat, de senkit nem akarok terhelni a problémáimmal a magánszférában, de leírnám nagyon de nagyon röviden a Grave7 által feltett kérdésekre a választ, ha megtisztelsz véleményeddel azt megköszönöm.

A közjegyző előtt megkötött kölcsönszerződés szerint a hitelező a végrehajtó számlájára utalta a kölcsön összegét két részletben, azzal a kitétellel, hogy a második részlet akkor fizethető ki - szintén a végrehajtó számlájára - ha a végrehajtó az első részletből törölteti s végrehajtási és jelzálogjogokat. ( 2006. év végén kötött hitelszerződés )

A hitelező minden terhelést töröltetett kivéve egy jelzálogjogot, amelyet az OTP jegyeztetett be még 2005-ben, 1.000.000. forint értékben. Ez egyértelműen nem lett törölve, így a végrehajtő nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. ( Nem tudom, hogy adott " nullás " igazolást a hitelező felé )

Röviden ennyi...

Köszönöm figyelmed........

MajorDomus # 2016.04.16. 16:47

Írj neki mailt priviben!

Itt fent jobbra!

Vadsuhanc # 2016.04.16. 14:21

Tisztelt Grave7 !

Tanácsod szerint próbáltam egy új témát nyitni az általad megjelölt helyen. Sajnos nem sikerült mert azt írta a fórum, hogy új hozzászóló témanyitása csak moderáció után lehetséges. A téma azóta sem jelent meg. Kérem, hogy amennyiben lehetséges jelölj meg egy helyet, ahol röviden a kérdéseidre válaszolva írhatok.

Köszönöm a segítséged...

MajorDomus # 2016.04.13. 19:58

Egyetértünk.
Így elég zavaros az ügy.

Grave7 # 2016.04.12. 21:09

@Vadsuhanc: Még mindig zavaros és kétértelmű amit írsz. Egyébként, ha részletesen leírnád, ez talán megérdemelne a végrehajtási jogi fórumban egy külön témát. (Azért inkább ott, mert azt nézem és akkor fogok tudni válaszolni.)
Amit az okiratokból kellene tudni, hogy egyáltalán kiderülhessen látatlanban, mi történt:

• mikor, milyen hitelt "intézett a végrehajtó" (tippre inkább csak jegyzőkönyvben nyilatkozta, hogy ha X Ft kifizetésre kerül, akkor Y végrehajtási jogot töröltetni fog);
  • tulajdoni lapon ekkor hány darab, milyen összegű (Z Ft + járulékai) tartozás volt - itt ügyszám általában van, de ha nincs, jogosult szerint is össze lehet kapcsolni, hogy melyik végrehajtási eljárásra melyik végrehajtási jog vonatkozik;
  • ezek közül mi lett kifizetve, végrehajtási jog törölve (irattal, hogy pl. "33.§b) eljárás befejezve";
  • a hivatkozott OTP hitel (ami tippre nem ugyanaz mint a "végrehajtó intézte") kapcsán mi nem lett törölve? a végrehajtási jog, a jelzálog jog? erre a tartozásra mi alapján, milyen összeg lett átutalva?

Mindezek tisztázása után lehet egyáltalán arra rátérni, hogy a hitelező (melyik, mikor?) hogyan vette át az ingatlant és értékesített-e másnak.

MajorDomus # 2016.04.12. 19:28

Esetleg másik ügyvéd?

Vadsuhanc # 2016.04.11. 19:41

Tisztelt MajorDomus !

Sajnos nincs. Egy ügyvédnek levezettem a dolgot, iratokkal stb. Azt mondta végrehajtóba nem áll bele mert az később visszaüt... Szó szerint ez volt a lényege.

MajorDomus # 2016.04.11. 19:28

Ügyvéded nincs?

Vadsuhanc # 2016.04.11. 18:02

Tisztelt KBS +

Válaszáig átnéztem az iratokat. Nem akarom fárasztani és ha gondolja nem válaszol és meg is értem. Mint a párom elmesélte tobb tartozásuk volt. A hitelt a végrehajtó intézte. Ez a hitelfelvételkor bele is került a közjegyzői okiratba, hogy a hitel összege az a végrehajtó számlájára kerül átutalásra, ez igy történt igazolhatóan... HA Ő a mindent u.n. mindent kinullázz akkor érvényes a szerződés. Ö valóban kinullázott mindent egy OTP hitelt kivéve, amely az ingatlanon maradt. Az más kérdés a hitelező felé, hogyan igazolta az ingatlan tehermentesítését. A végrehajtő arra a hitelre hivatkozva, amely általa nem lett rendezve a ház árverezését kezdeményezte amely meg is történt az általam közbevetett torténettel, hogy azt a hitelező az árverés előtt átvette és azt értékesítette egy harmadik személynek tulajdonjog fenttartással a párom tudta nélkül...

A párom és a férje tulajdonképpen a hitel felvétele óta nem kommunikáltak, de az iratok alapján ez amit leirtam megallapítható. Megjegyzem egy balatoni nyaraló is elment ebben a kölcsönben és megjegyzem a párom fizetetéséből is vonják még mai napig is az OTP kölcsönt ami miatt a házát elárverezték.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.11. 17:43

Mondom, hogy értem. A végrehajtás rendben van.

Vadsuhanc # 2016.04.11. 16:44

Tisztelt KBS.....

Ennek nekifutok mégegyszer......

A páromék felvetek egy hitelt. A hitelező felé vételi jogot biztosítottak. A hitelező ezzel a jogával élt és a páromékat " kiköltöztették az ingatlanból. A hitelintézet az ingatlant tulajdonjog fenttartásal ( párom a tulaj a tulajdonlapon a hitelintézet nincs bejelölve tulajként ) eladja egy harmadik személynek. MAjd 3 év múlva a végrehajtó, aki ezekről értesült végig a párom tartozására hivatkozva az ingatlant elárverezi......A bejegyzett tulajdonost pedig törli....... Háááát aszem igy sem érthető, de az iratok alapján igy van............

Vadsuhanc # 2016.04.11. 15:49

Tisztelt KBS !

Az ingatlan átadásra került a közjegyzői okiratban foglat hitelezőnek átadás-átvételen a vételi jogra hivatkozva. . A földhivatalban lévő jegyzet alapján ez a hitelintézet eladta a tulajdonjog fenttartással a vevőnek. ( Figyelmen hagyva az inagatlanon még lévő OTP jelzálogot ). A fenti eladást követően a zárójelben foglalt OTP jelzálogogra hivatkozva a végrehajtó elárverezte a házat az eredeti hitelező jogutódjának javára....

Próbáltam érthetően leírni, de nagyon nehéz.... Szívesen vennék tanácsot.. bár a történet régi az árverezés még öt éven belüli.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.11. 15:31

Nem értelmetlen - csak esélytelen. A tulajdonjogfenntartással eladott ingatlan az eladóé, tehát a tartozása miatt foglalható, árverezhető. Nem látszik itt semmi jogszabálysértés.

Vadsuhanc # 2016.04.11. 14:53

Elnézést kérek, hogy belerondítok a hozzászólásba..........

Párom a volt férjével egy hitelt vett fel, amely közjegyző által hitelesített vételi jogot biztosított a hitel nyújtó részére. A hitelt nem fizették a párom - akkor már nem élt a volt férjével - az ingatlant átadta a hitelt nyújtó pénzintézetnek. AZ ingatlan tulajdonjog fent tartással eladásra került egy harmadik személynek. Azután a végrehajtó - párom meglévő más tartozására hivatkozva - az ingatlan elárverezte. A harmadik személy tulajdonjoga ekkor mármint az árverezéskor lett törölve. ( Közben kb három év telt el ). Az árverési vevő az eredeti hitelnyujtó pénzintézet jogutódja. Tudom, hogy értelmetlen, de, ha van olyan ügyvéd aki felvállalja, azt szívesen látom :-). Plussz egy szepezdi nyaraló.......

- Kérdésem lényege az lenne, hogy, ha van egy az én nevem lévő ingatlan, amely tulajdonjog fent tartásával eladásra került egy harmadik személynek , az hogyan lehetséges, hogy a végrehajtó minden további intézkedés nélkül elárverezi az én adóságomra hivatkozva ?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.11. 14:51

Pardon?

zsofar # 2016.04.11. 14:12

Sziasztok!

Sajnos családi gondok miatt az utolsó évben nem tudtuk fizetni a HITEL-t ami FHB ingatlanlízing volt. A szerződést felmondták. A kapcsolattartóval beszéltem és Április 30.-ig visszavásárolhatjuk az ingatlant adásvételi szerződéssel. Az összeg hála a jó égnek nem hatalmas ~1.500.000.- Ft. A mai nap a Földhivataltól kaptam papírt, hogy a Tulajdonjog fenntartással történt eladás törlésre került. Az OK, hogy Április 30 visszavesszük a lakást és nyoma is van a bank által írt ígéretnek, hogy Április 30 a lejárt tartozás befizetésével visszavásárolhatjuk a lakást, de ha nem tudjuk megvenni akkor piaci áron lakottan értékesíti az ingatlant. Ez mit jelent? Nagyon gyorsan szedjünk össze pénzt?
Van ügyvéd aki segítene ebben nekünk?

Üdv,