Akkor pont.
Ingatlan eladás részletre
Az elvileg én vagyok,mert én ajándékoztam.
Csak akkor,ha nem.
Ha az elidegenítési és terhelési tilalom jogosultja nyilatkozik, hogy eladható így az ingatlan és törölhető az elidegenítési és terhelési tilalom, akkor semmi gond.
Az ajándékozásnál bekerült a tulajdoni lapra az elidegenítési és terhelési tilalom.Az nem gond az eladásnál?
Az ajándékozásnál bekerült a tulajdoni lapra az elidegenítési és terhelési tilalom.Az nem gond az eladásnál?
Igen. Ti vagytok a tulajdonosok.
Szóval akkor eladás előtt nem kell vissza ajándékoznia hanem együtt eladhatjuk?
Együtt igen!
Édesapámmal együtt eladhatom vagy előtte vissza kell ajándékoznia?
A saját tulajdoni hányadodat eladhatod,igaz áron alul,de jobb árat kapsz,ha, ,tiszta,, az ingatlan.
Ajéndékozza vissza.
Édesapám nevére ajándékozva lett a tulajdonnak az 12-ed része az ingatlannak.Rákerült az elidegenítési és terhelési tilalom.Csak úgy tudom eladni ha vissza íratjuk az én nevemre vagy vele együtt eltudom adni az ingatlant?
„Értem.És mikor kell az illetéket fizetni az eladás után?A teljes ár kifizetésekor vagy a szerződés aláírásakor?”
Szerződéskötés után.
„Nem fizetés esetén bukná a vevő az addig fizetett részleteket,nem?”
Főszabály szerint csak a foglalót.
Így kaptam a legjobb ajánlatot.Nem fizetés esetén bukná a vevő az addig fizetett részleteket,nem?
Ne menj bele! Jobban jársz!
Persze ha másként nem akad vevő.....
Értem.És mikor kell az illetéket fizetni az eladás után?A teljes ár kifizetésekor vagy a szerződés aláírásakor?
Tulajdonjog-fenntartással lehet megírni, mert függőben tartást legfeljebb 6 hónapig lehet kikötni. Emellett, ha be is költözik a vevő, akkor szerintem nemfizetés esetére közjegyzői kiköltözési nyilatkozatot is érdemes megkövetelni. Azért én általában nem javaslom az ilyen, részletfizetéses megoldásokat.
Ügyvéd!
Jó estét
Van egy ingatlanom.Amit 5.000.000.ft-ért tudnék eladni részletre.1.000.000ft-ot adna,a többit 80.000-100.000ft-os havi részletben fizetne a vevő.A kérdésem az,hogy lehet megírni úgy a szerződést,hogy mind a kettőnknek biztonságos és jó legyen.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02