használati megosztás szerződés aláírása


MajorDomus # 2019.09.07. 18:42

Egyszemélyes alapitóként olyan alapitót írsz,amilyet akarsz,az kihat a későbbi tulajdonosokra is,amig tulajdonod van ott.nem tudják megváltoztatni,mert ahhoz 100 % kell.

Immaculata # 2019.09.07. 17:02

Előbb társasházzá kell alakítanod, és alapítóként olyan alapító okiratot írhatsz, amit majd a társasház többi tulajdonosa is köteles elfogadni.

hobbyhippy # 2019.09.07. 12:17

Adott egy ingatlan, tehermentes, egyetlen tulajdonosa és egyetlen haszonélvezője van.

Eszmeileg részekre van bontva, 8 db 1 / 8 -ad illetőségre, de osztatlan közös tulajdonában van az egyetlen tulajdonosának.

Ez egy kb. 1,5 HA területű beterületet és kb. összesen 400 m 2 felépítményt foglal magában, funkcionálisan több részre lehetne osztani az ingatlant.

Lakóház, jövedelemképes vendégház, rendezvényhelyszín és szintén jövedelemképes mezőgazdasági tevékenység alapjai találhatóak meg rajta.

A tulajdonos terve a következő:

Az 1 / 8 részek közül bizonyosakat "szakmai csendestársak részére értékesítené.

Minden 1 / 8 illetőséghez, egy mindent átfogó használatot szabályozó szerződés (megegyezés, egyezség) alapján, jogok és kötelezettségek, lehetőségek és korlátozások tartoznának.

KÉRDÉSEK:

Ezt a joghatásos dokumentumot (jogerősen végrehajtható legyen) megalkothatja a tulajdonos már előre, és ellenjegyeztetheti úgy, hogy az a részeket esetlegesen a jövőben megvásároló leendő tulajdonosok részére is érvényes legyen?

Ha az egyes rész tulajdonosa eladja az 1 / 8 -ad illetőségét, akkor az esetleges következő tulajdonosra is az adás - vétel után ugyanúgy érvényes legyen?

Az 1 / 8 adokhoz egyébként szakmák vannak rendelve, pl borászat, vadászat. Olyan is van, ami feljogosít ottlakásra, építkezésre, vállakozásra: pl. a biogazda része.

Ha valakit érdekel, Balaton környékén található:

+36 20 498 30 98 / braunpanther@gmail.com

Attesz80 # 2019.08.15. 19:06

Tisztelt fórumozók
Van egy osztatlan közös tulajdonú ingatlanunk,amit 2018 márciusában vásároltunk.
Az ingatlan másik felének a tulajdonosa azóta sem hajlandó velünk új használati megosztást írni.Az előző tulaj és közötte volt használati megosztás csak az jogutódokra nem terjed ki,de kettejük között nem volt felhőtlen a kapcsolat valami régóta elhúzódó vita miatt,ami miatt közölte hogy semmiben nem lessz partner velünk sem,és itt elsősorban a használati megosztásra utalt,persze mi közöltük hogy semmi közünk az ő régi ügyükhöz,de ő hajthatatlan.Most külföldre költözés miatt az ingatlan eladására adtuk a fejünket,de egyenlőre nincs rá jelentkező a szóban forgó dokumentum miatt.Ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy van e valami lehetőség arra hogy aláírassuk vele,vagy valami más lehetőség?A válaszokat előre is köszönöm

MajorDomus # 2019.02.20. 20:39

Gugli a barátod!

Szunyogh # 2019.02.20. 18:15

A használati szerződés (használati jog megosztás) osztatlan közös tulajdonú ingatlan esetén pontosan tartalmazza, hogy melyik tulajdonos, melyik ingatlanrészt használhatja közösen, illetve kizárólagosan.
A megállapodást az összes tulajdonosnak alá kell írnia. Ha bárki nem írja alá a tulajdonosok közül, semmit sem ér a szerzpdes.
Hol van ez törvényileg leirva? Hogyan tudom meghivatkozni? Nem találom a Ptk-ban.
Itt nincs szotöbbség vagy 2/3-os többség, ugye?

Koszonom a segitseget.

szv

MajorDomus # 2017.10.16. 19:08

Az is bankos.

kbence # 2017.10.15. 18:11

Köszönöm a választ. CSOK-ra írjuk, arra elég lehet?

ObudaFan # 2017.10.15. 15:54

A többi tulajdonos egymás közt persze szerződhet, csak ez nem fogja kötelezni azt a lakáshasználót, aki ezt nem írta alá. Amennyiben banki célra írjátok, akkor az ilyen szerződés vélhetően nem lesz elég a banknak.

kbence # 2017.10.14. 19:08

Tisztelt fórumozók,

Van egy osztatlan közös tulajdonú ház, aminek van két tulajdonosa és egy harmadik személynek tulajdoni lapon bejegyezett holtig tartó lakáshasználati joga. A tulajdonosok lakáshasználati megosztási szerződést szeretnének írni, a lakáshasználati jogosult nem szeretne (pedig úgy írnánk, hogy használhatná tovább azt a részt amit most is használ).

Lehet a használati jogosult aláírása nélküli is megosztási szerződést írni az egész házra (úgy, írnánk, hogy maradhat az ő joga)? Ha nem lehet, akkor az őáltala használt részen kívüli részre lehet megosztási szerződést írni csak a tulajdonosok között?

Köszönöm előre is a választ.