@kvautomata
köszönöm a bókot, de nem vagyok "hozzáértő". Csak egy mérnök.
„Hozzáteszem, a szabadságomat is már mind kivettem, de a bérpapíron még mindig az szerepel, hogy mind kivehető.”
Egy egész ország szeretne ezen a helyen dolgozni.
De nehogy véletlenül eláruld, hogy ez MCC vagy Megafon :))
„ elég csak közzétenni, hiszen nem tudom, mi minősül annak?”
Miért itt rugózol ezen? Nincs személyzeti osztály, ahol a kollégát/kolléganőt udvariasan meg tudod kérdezni, hol találod ezt az információt?
„oda kitettek egy A4-est amin rajta volt, hogy 3 hónaporól 12 hónapra emelik a munkaidőkeretet?”
Hát így biztos, hogy nem. Mt. 94.§ (1) szerint legfeljebb 4 hónap lehet.
„mert ha igen, akkor gyakorlatilag tévedésre hivatkozva bérmikor 3 évesre lehet emelni a munkaidő keretet (hiszen a követelés 3 évig érvényesíthető).”
Bacaság, lásd fent. A 3 év elévülés azt jelenti, hogy a felek legfeljebb ennyi idő elmúltával érvényesíthetnek követelést egymással szemben. Te mondjuk azért, mert 2027 májusában, amikor már árkon-bokron túl leszel, utólag észreveszed, hogy egy táppénzes napodat nem fizették ki 2025. januárban. A munkáltatód meg azért, mert 2028. január 10-én rájön, hogy 2025. október 1. és december 31. között valójában még egyszer, duplán kivetted a 2025. évi 21 nap szabadságodat.
Egy kicsit vegyél vissza a ventillálásból, és holnap gyűjtsd be a munkahelyedről a saját megnyugtatásodhoz szükséges infót.
Tudod: hol a faliújság, változott-e esetleg a munkaidőkeret, és miért nem vagy beosztva teljes munkaidőben, ilyenek. ;)