serif!
A Ptk és a Társasházi törvény egyaránt rendelkezik a tulajdonosok karbantartási kötelezettségéről. Az erősáramú berendezések karbantartás kötelezettségére pedig a a tűzvédelem és a polgári védelem műszaki követelményeinek megállapításárra 2/2002. (I. 23.) BM rendelet az írányasó.
A közös képviselő feladata az időszakos felülvizsgálatok megrendelése és a vizsgálat során felvett hibaleltárba rögzített javítási-, karbantartási- és felújítási munkák megrendelése, elvégeztetése.
csend a társasházban
Kb. 2 hónapja költöztem vissza abba a lakásba, amelyben felnöttem. Kb. 6 évig nem laktam itthon így meglepetésként ért a tudat, hogy mennyire megromlott a lakás komfortja. Köszönhető ez annak, hogy az épületet müködtető müszaki rendszer kezd öregedni és egyre zajosabb. Két zaj forrás van: egy szivattyú (ez kb. kétszer indul be naponta kb. 30 percre) illetve egy elektromos helység, amely viszont folyamatosan búg 24 órában. Igen kellemetlen, mert a búgás nem túl hangos de folyamatos így az őrületbe kerget. Érdekelne, hogy van-e a társasháznak valami kötelessége, hogy gondoskodjon ezeknek az eszközöknek a karbantartásáról a lakók nyugalma végett. A folyamatos zaj valószínüleg nem haladja meg a meghatározott dB hangerőt, de folyamatossága miatt nagyon zavaró. Köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02