A felettünk lakók zajosak


malenkij # 2006.02.04. 18:34

Kedves Nikic!

Egy tízemeletes panelházban lakom és felettem egy Jászságból "felkapaszkodott" négytagú paraszt család "lakik", akikkel ugyanilyen okok miatt gyűlt meg a bajom.
Azt hiszik, hogy rájuk nem vonatkozik a házirend!
Örülnék, ha megosztanánk a tapasztalatainkat az ügymenettel kapcsolatban, mert úgy látom, hogy érdemleges válasz nem érkezett.

Amit most fogok tenni:

egy hivatalos személyt fogok kihívni a lakásba - rendőrt, vagy polgárőrt - aki (reményeim szerint) meghallgatja ezeket a tevékenységeket és erről ad valamilyen dokumentumot (jegyzőkönyvet?), amivel "becsattogok" a polgármesteri hivatalba, ahol tudtommal van egy birtokháborítási osztály, ami ilyen esetekkel foglalkozik. Itt kitűznek egy tárgyalást, ahol mindkét félnek meg kell jelenni.
Nálad más a helyzet, mert albérlőkkel van dolgod, viszont ott is a tulajdonost fogják "megrángatni"! Nem tudom, milyen a viszonyod a többi lakóval, de próbálj meg minél több aláírást összegyűjteni ezzel kapcsolatban és akkor nem kell személyesen tanúskodnia senkinek. Mondjuk a "jó magyar" mentalitást ismerve nehéz dolgod/dolgunk lesz, mert mindenki becsukja az ajtaját és "tojik" a másik problémájára, csak arra nem gondol, hogy Õ is kerülhet ilyen helyzetbe és neki is jólesne, ha egy KIS összefogással meg lehetne "nevelni" az ilyen (gaz)embereket!

Ha esetleg valakinek van ilyen tapasztalata - szívesen venném, ha megosztaná "velünk".

Köszönettel,

malenkij

obsitos # 2006.01.16. 09:10

Ha a kinaiak csak bérlik azt a lakást, remény van arra, hogy a következő bérlő csendesebb lakótárs lesz majd.

Egyéb nem jut eszembe.

Nikic # 2006.01.15. 13:25

A felettünk lakók (kinaiak) a lakótelepi lakásban mindenhol padlóburkolóra cserélték a szőnyeget és a linoleumot (a szobákban is!!!!!). Bármit csinálnak a lakásban az úgy hallatszik, mintha nálunk történt volna (kétszeres hangerővel). állandóan leejtenek valamit, húzogatják a bútorokat, zörögnek. Már többször is szóltam nekik, hogy hadják abba a zörgést. Minden esetbem mindent megigérnek vagy mindent tagadnak és nem változik semmi. A társasház az önkormányzat is tehetetlen. Segítsetek!!!!!