házhoz engedély nélküli hozzáépítés megtartása


lalie # 2006.01.17. 17:54

köszi szépen a mail címem gunthy_kl@freemail.hu megkeressük mindenféle képpen.


lalie

lalie # 2006.01.17. 17:52

Azt monta a tervező, hogy a ház hozzáépíthetőségét maximálisan kimerítettük az eredeti tervrajzzal és hiába próbálunk tervrajzot módosítani, a tervező szerint úgyis elutasítják.


lalie

Zoltán György # 2006.01.17. 17:50

Cseréld le a tervezőt!!!

Dr. Szily Imre Balázst ajánlom, ő még tanít és tankönyveket ír évtizedek óta, de ez az élete és szereti.

Telefonszámát mailben adom, ha kéred.

lalie # 2006.01.17. 17:46

tervrajz módósíttatást kértünk, de azt mondta a tervező hogy nem lehetséges mert nem fér bele a városképbe. és a felépített falakat se bonthatjuk le úgy hogy a
tető megmenthető lehessen,és akkor a teraszra nem e lehetne adni
tervrajzmodósíttatást, de a tervező szerint az se lehetséges. mereven, szemellenzősen csak a bontás.


lalie

Zoltán György # 2006.01.17. 17:17

Bemész az építésügyre és kérsz fennmaradási engedélyt.
Vagy egyszerűen modosítod a tervrajzot és beadod jóváhagyásra.

lalie # 2006.01.17. 17:10

segítséget szeretnék a kérni hogy mit tudok csinálni ha engedély nélkül lett hozzáépítve de le akarják bontatni.

A történet a köv.: 2004-ben elkezdtünk a házhoz hozzáépíteni, hogy felső szintet leválasszuk és két lakásos házat kapjunk. Beadtuk az építési engedélyre a kérelmet amit megkaptunk. Volt minden. Tervező, kivitelező is. Rendben is volt minden. már csak a terasz tető hiányzott mikor szoltunk az önkormányzatban az illetékesnek, hogy jöjjön ki vegye átt. ki is jött, megnézte és meg is kérdezte, hogy erre minek kellett építési engedélyt kérni. azt mondta, hogy megadja a lakhatásit. mivel ez még csak aug vége volt úgy gongoltuk, hogy egy 15 négyzetméteres részt leválasztunk a teraszból az emeleten és beépítjük. Meg is történt. Ekkor jött a levél, hogy a lépcső ami az emeletre vezet azt meg kell normálisan csinálni (addig csak ideiglenes volt) erre kapunk 90 napot. ok. mi megcsináltuk a lépcsőt és a terasztetőt is ahogy a tervrajzon volt. csak már a beépített résszel együtt. Ekkor kezdett a tervező kötözködni, hogy így nem fér bele meg úgy nem fér bele abba hogy eltérjünk a tervrajztól. meg hogy mmi semmiképp se menjünk be az önkormányzatis emberkéhez, mert nem akar velünk beszélni. ment a számolgatás, hogy belefér, nem fér bele. bontani kell nem kell bontani. mi mégis csak bementünk az önkormányzatishoz aki nagyon kedves és segítőkész volt. mondta hogy akkor járunk a legjobban ha januárban megyünk megint és adjuk be a lakhatásit. kijön és mintha nem is lenne hozzépítve a szoba átveszi, de ha vki feljelent akkor bünti de nagyon. mondtuk hogy ok. most meg jön a tervező hogy mindenki rólunk beszél az önkormányzatnál, és hogy ránk vannak szálva és hogy a főépítésztől kezdve mindenki bent volt egy megbeszélésen és nekünk bontani kell. de megin csak akkor menjünk be az önkormányzatishoz ha már le van bontva a szoba addig kapunk haladékot nem jön ki és nem jelent fel minket. itt járunk és várjuk hogy mitévő legyek. vki tud segíteni. mire számíthatunk mit tehetünk hogy megtartsuk, nem csak a tervező packázik velünk stb. előre is köszönöm.


lalie