Társasház?! - Mi kell egy társasházi tagság megszüntetéséhez?


Infinity # 2004.07.23. 12:29

Bocsi én nem tudok segíteni, de szerintem tedd fel a kérdésed a társasházi protálon url:
www.thprotal.hu, szerintem ott gyorsabban kapsz megfelelő választ.

NpL # 2002.06.12. 12:25

Hát, nem nagyon pörög a topic. Mindenesetre azóta sikerült ismerettség révén beszélnem egy ügyvéddel (aki büntetőjogász is) Õ azt mondta, (nagyon felháborodva) ez a szituáció már bűnügy, illetve egy másik ügyvéddel is, aki talán elvállalja a képviseletemet. Örülnék ha végre számomra is pozitív fordulatot venne a dolog.

NpL # 2002.06.11. 08:53

A segítségeteket szeretném kérni egy speciális probléma miatt. Egy olyan önkormányzati lakásban élek, amelyben egy másik lakás is található, valamint a kertben egy gyógyszertár is helyet kapott.
Az önkormányzat szerint ahhoz hogy megvásárolhassuk a lakásainkat (két család) társasházzá kell nyílvánítani az épületet, 'mert így a meglehetősen elzárkózó gyógyszertárral szemben jobban tudjuk képviselni az érdekeinket??' ezt nem tudom, de hosszú idő óta ezzel a feltétellel hajlandóak megvételre felkinálni a lakásokat.
Szomszédom (aki az elmúlt tíz évben részben jogtalanul csatolt a lakásához ingatlanrészeket) immár nagyobb alapterülettel rendelkezik mint én, így valszeg ő akar lenni a 'közös képviselő' amit az is megerősíteni látszik, hogy az interneten (ekormanyzat.hu) talált adatok szerint miután közösen benyújtottuk az önkormányzathoz hogy elfogadjuk a társasházi megállapodást, (a tudtom nélkül) rá pár napra olyan céget alapított, amelyben a társasházi felügyelettől kezdve, a takarítás, vakolás, építési tevékenységek mind fel vannak sorolva.
A gondom az, hogy a lakást a szüleim 68-ban önerőből építették, cserébe az önkormányzat által biztosított helyért, illetve némi lakbérkedvezményért. Igazán nem szeretném, hogy egy olyan ember húzzon le rólam még egy rakás pénzt, akinek az egészhez semmi köze, főleg miután megvettem a lakásomat.
Mivel a 'társasházzá nyílvánítást' az ég világon semmi nem indokolja (műszakilag a lakások külön egységet képviselnek, külön gáz-víz-villanymérővel) és az udvar is jól elválasztható a kérdéseim:

  1. Egyrészt az önkormányzat kötheti-e ilyen feltételhez a lakáseladást
  2. Ha igen, (mivel két családról van szó, így mint a két szerződő fél egyike) kérhetem-e, és milyen feltételekkel a társasházzá nyílvánítás megszüntetését (hiszen máshol is vannak fél/ikerházak, amik nem társasházak)

Válaszaitokat előre is köszönöm.