jogcim nélküli lakó eltávolitása


_Wasp_ # 2006.08.16. 07:41

A cuccok raktárba elvitetése / zárcsere jó ötlet....
Előtte hívd fel a figyelmét, hogy mi következik, és lehet hogy elcuccol.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

cirmos32 # 2006.08.16. 07:24

Köszönöm a hozzászólásokat, de akkor mit tehetek jogszerüen és milyen lépések szükségesek.

ObudaFan # 2006.08.15. 17:32

Tudomásom szerint csak az Önkényes beköltözés szabálysértése, de az itt nem alkalmazható, mert azt az követi el, aki
a lakásbérletre vagy a helyiséggazdálkodásra vonatkozó jogszabály hatálya alá tartozó üres lakást vagy nem lakás céljára szolgáló üres helyiséget elfoglal, vagy abba önkényesen beköltözik anélkül, hogy arra a bérleti jogviszony létesítésére jogosult szerv vagy személy, illetôleg az elhelyezésre jogosult szerv jognyilatkozatával vagy intézkedésével feljogosította volna.

ObudaFan # 2006.08.15. 17:30

Azért az ingóság utcára való egyszerű kirakása nem jó ötlet. A felelős őrzés szabályai szerint ugye ezt csak felszólítás után lehet megtenni, ennek hiányában minden kárt a felelős őrző visel. Felszólítás esetén viszont ugye nehéz rajtaütésszerűen kivitelezni a dolgot.

Initram5 # 2006.08.14. 20:10

Létezik egy szabálysértési alakzat is ha jól tudom.

swift # 2006.08.14. 19:59

A tulajdonos a jogcím nélküli lakóval szemben használati díjat követelhet, illetve a tulajdonos kiürítési pert indíthat. Írásban kell felszólítani, hogy távozzon. Ha erre az ott lakó nem cselekszik, akkor a bírósági ítélet alapján majd a végrehajtó kiteszi.
Nem tanácsolom hogy az ingóságait elvitesse, mert ha valami eltűnik, megrongálódik, akkor a kár értékét önön akarja behajtani.

Durva módszer: rakja ki az ingóságot az ingatlanból, és cserélje le a zárakat. Bizonyítsa be ő, hogy milyen jogcímen lakott ott. Ha dörömböl az ajtón, akkor ki kell hívni a rendőrséget zaklatásért.

Egyáltalán be volt oda jelentve? Mert ha igen, akkor lehet kérni kényszerkijelentést.

cirmos32 # 2006.08.14. 18:40

Az a problémám hogy jogcim nélkül, a lakásban szivességből lakó elvált feleség eltávolitására milyen jogi és gyakorlati lehetőségeim vannak. A lakás saját tulajdonom, a távozását jóval korábbra igérte. Pl a váláskor megigért határidő után megtehetem-e hogy egy raktárba elszállittatom az ingóságait, amik már hónapok óta bedobozolva hevernek. Vagy pl bérlek részére egy lakást egy hónapra és odaszállittatom. Ha kaphatnék olyan információt hogy idevonatkozó jodszabályok, esetleg precedens itéletek leirását hol érdemes keresgélni.