Iparjogvédelmi és szerzői jogi szakjogász


siomnes # 2010.09.22. 07:24

Kedves Impossible,

miért is?:) Egy magyarok által szervezett angol nyelvű képzésen se oktatnak más EU jogot és az se gondolom, hogy itt rossz angol nyelvtannal oktatnák.

Impossible # 2010.09.22. 04:12

Na, elhülyülöm csak a topic-ot, inkább eltávozom innét. :D De siomnes, a te hozzászólásod tényleg durva volt, erre most alszom egyet.

Impossible # 2010.09.22. 04:11

"A „Mari néni“ meg a „Pista bácsi“ meg baromira nem fogja tudni, hogy a kettő között mi a különbség.....(ahogy igazából nincs is semmi)."

Mari néni és Pista bácsi között sincs sok. :DDD

Impossible # 2010.09.22. 04:08

siomnes,

erről érdemes lenne megkérdezned Kacsa1111-et. Csak mert kíváncsi lennék, mit kapnál tőle ezért a hozzászólásért. :DDD (bocs :) )

siomnes # 2010.09.21. 11:39

Érdekes dolgok ezek a szakjogász-képzések. A külföldi egyetemek által kínált posztgraduális képzések (LLM) se más, mint egy szakjogászképzés. Egy bizonyos jogterületet tanulnak, idegen nyelven. Egyik ismerősöm gondolkozott, hogy kimenjen-e külföldre LLM-et csinálni, de utána itthon akart volna dolgozni.

Ezért én azt ajánlottam neki, hogy kezdjen el most dolgozni (telik a 3 év), plussz iratkozzon be az ELTE Jogi Továbbképző által indított "European Business Law" angol nyelvű szakjogászképzésre...

Dr.Attika # 2010.09.10. 06:07

Borjogi szakjogász

A Bordeaux-i Egyetem és a PTE-ÁJK Közös MAGYAR nyelvű BORJOGI képzése 2010-2011-ben Pécsett Magyarországon első alkalommal!
A végzett hallgatók a Bordeaux 4 Master Borjogi diplomáját kapják, valamint a PTE Borászati Szakjogász végzettségét.

Már itt tartunk. Mi jön még pálinka, sör szakjogász?
Ebből is látszik , hogy a szakjogászi képzés egy nagy núdli.

A múltkor a TV-ban nyilatkozott egy ifjú hölgy, hogy ő borszakértő és a borszakértő képesítését távoktatás keretében szerezte. Neten szagolta és ízlelte a borokat?

Egyjogász # 2010.09.10. 05:59

Visszatérve a témára:

Egyik ügyvéd haver azt csinálta, hogy a papírjára kírta, hogy "ingatlanjogász, munkajogász" - természetesen szakjogászija nincs.

Megkérdeztem tőle, hogy ezért a kamara nem rúghatja seggbe? Szerinte, mivel ő szakvizsgázott munkajogból és ingatlanjogból is, valamint ilyen témákkal napi szinten foglalkozik, ő igenis ingatlanjogász, munkajogász. Azt sehol nem állította magáról, hogy ingatlan szakjogász vagy munkajogi szakjogász lenne.

A "Mari néni" meg a "Pista bácsi" meg baromira nem fogja tudni, hogy a kettő között mi a különbség.....(ahogy igazából nincs is semmi).

De az is érdekelne, hogy azoknak a kollégáknak, akiknek a TV-ben kiírnak a neve alá alkotmányjogásztól médiajogászon át esélyegyenlőségi jogászig mindent (láttam már állatjogi jogászt is), azoknak vajon van szakjogászija?
Szerintem nem valószínű, vélhetően ezek a kollégák az adott jogterülettel foglalkoznak behatóbban.

Egyjogász # 2010.09.10. 05:27

Egy szakvizsgázott jogásznak ugyanazt kell tudni mint a "szakjogásznak".

Most már olyan "szakjogászi" képzések is indulnak, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy ez tényleg az egyetemek egyik pénzszerző forrása. Ez tényleg csak arra jó, hogy beírd az önéletrajzodba, másra nem nagyon.

Magisterke # 2010.09.09. 22:27

Igen, de az önéletrajzomban és a cégéren nagyon jól mutatna és ennek hasznát venném.

Dr.Attika # 2010.09.09. 22:05

Tisztelt Kollégám!
Nem véletlenül nincs elég jelentkező az ilyen szakjogász képzésre. Általában 2-3 szemeszter, 100 ezer forint/szemeszter a tandíj. Ennyi pénzért cca. 2 hónap alatt tökéletesen kiművelheted magad bármelyik jogi szakkérdésben. A szakjogászi érték a gyakorlati tapasztalatokban mutatkozik meg és abban, hogy a szakkérdést egyénileg elmélyíted. A szakjogász képzés kb. olyan kóklerség, mint a szakvizsga felkészítés vagy az adószakértői főiskolai képzés.

Magisterke # 2010.09.09. 21:19

Jelentkezzünk Iparjogvédelmi és szerzői jogi szakjogásznak!

Az ELTE Jogi Továbbképző Intézetén lenne a képzés, de ez idáig még nem indult érdeklődés hiányában. Én is szerettem volna jelentkezni.

Ezért kapacitálok minden kedves kollégát, hogy jelentkezzünk. Keresztfélévben is indulna, ha lenne elég jelentkező.

Érdeklődni lehet: (1) 266-2563, (1) 318-5912; eltejti@ajk.elte.hu

Véleményem szerint a témakör időszerű a jelenkorban, elég csak az Internet által nyújtott szerzői jogi problematikára.

http://felveteli.elte.hu/…010_AJTK.pdf