Betegjog, kezelés visszautasítása


Vadsuhanc # 2018.08.31. 14:48

Bár itt a fórumon mindig azt írják, hogy csak egyszerűen írjuk le a kérdést ebben az esetben elég sok információ hiányzik. erősen javaslom egy olyan ügyvég megkeresését aki ilyen ügyekre szakosodott tekintettel az eltelt közel másfél évre is.

mona38 # 2018.08.31. 14:43

Tisztelt ügyvéd úr!
Tavaly februárban vesedaganattal műtöttek Bécsben.
Az 5.napon haza engedtek annak ellenére hogy minden nap hánytam rosszul voltam.
Tolmácsot egyszer sem hoztak igy a kevés német tudásom és némi mutogatás árán kommunikáltunk.
Miután haza jöttem Szombathelyre továbbra is fajdalmaim voltak és hánytam de hát azt mondták ez normális egy ilyen műtét után.
Hazajövetelem másnapján már valami folyt a sebemből és úgy éreztem nem birom tovább.
Bementünk a sürgősségire ahol megállapitották hogy belül kiszakadt az egész hasfalam a beleim beleestek és kizáródtak.Azt mondták azonnal meg kell műteni mert meghalok.
A kérdésem az lenne hogy: kérhetek e bármilyen kártérítést a Bécsi Kórháztól?
Válaszát előre is köszönöm!

dugoczy # 2017.05.29. 08:19

T. Kovács Béla Sándor!
A másikat nem én rendeltem hanem egy másik orvosi team. Ezt bírálták fölül, amibe én nem egyeztem bele. Tehát a koponya besugárzást nem én rendeltem el !!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.05.29. 07:16

Visszautasítani visszautasíthatsz bármilyen kezelést, de nem rendelhetsz helyette mást.

dugoczy # 2017.05.29. 07:05

Tisztelt Illetékes!
Szeretném megkérdezni, hogy van-e jogom visszautasítani egy kezelést, amelyet nem szeretnék, ráerőltethetnek-e.
2016. decemberében ill. 2017. januárban áttétes kissejtes tüdőrákot állapítottak meg, mely a tüdőben 2 helyen jelent meg. Ezek után elkezdték a kezelést, 5 sorozat kemotherápiát kaptam. A daganatok nagy mértékben megkisebbedtek, a ny.csomó áttétek nem láthatóak. Ezek után abban a kórházban, ahol kezeltek a Onkológiai Team Preventív koponya besugárzást javasolt, melyen a Megyei Kórház Onkológiáján kellene megkapjak. A Megyei Kórházban ismét összeült az orvosi team és úgy határoztak, hogy jelenleg nem koponya besugárzást fogok kapni, hanem a mellkasi reziduális daganatokat kívánják besugarazni palliatív céllal. Mikor értesültem erről visszautasítottam, és kértem hogy a koponya besugárzást szeretném megkapni. Először elfogadták kérésem, majd egy hét múlva ismét úgy döntöttek, hogy nem kezdik el, pedig már a koponya maszk is elkészült - kértek még egy CT vizsgálatot és hogy utána velem együtt összeül az Onkológiai Bizottság és megbeszéljük a továbbiakat, mert ismételten a mellkas besugárzását javasolnák. Szeretném kérdezni, hogy van-e jogom visszautasítani a kezelést, mert jobban félek a mellkasi besugárzás esetleges szövődményeitől. Esetlegesen mi lesz, ha mire engedélyeznék a koponya besugárzást addigra már lesz ott áttétem? Van-e joguk húzni halasztani ? Mik a lehetőségeim ????
Köszönettel