Gyorshajtás


gerbera317 # 2017.05.28. 18:31

Hányadik (hányadék) oldalnál jártok? ;-)

Szomorú örökös # 2017.05.28. 17:57

Chuck Norris

Mi vagyok én jogi lexikon azzal kéne töltenem az időmet hogy azt lessem milyen faszsággal akarnak kibaszni az emberrel folyton?

Bizony ezt meg kell tenned, ha nem akarsz értelmetlenül sokat fizetni a hülyeségeidért. ;-)

Szomorú örökös # 2017.05.28. 16:05

Chuck Norris

a törvény nem zárja ki hogy ne lehessen hozzátartozóra hivatkozni...

Nem zárja ki, de akkor neki kell kifizetni.
Ezt is olvashattad már itt, de sebaj. ;-)

nonolet # 2017.05.26. 19:55

Jaj kis butus...

Már 7-8 ezer éve is úgy volt, hogy
a törvényt kihirdették és illet tudni.

Ha nem tudtad az nem mentesített és most sem mentesít.

Tudod,
ezt a tényt az értelmesebbek,
akik ugye eljutottak addig!!!!
már 5. osztályban megtanulták.

A törvény bárki számára elérhető

Tehát, ha nem tájékozódtál az csak a te hibád.

Chuck Norris # 2017.05.26. 18:17

Ja a törvény nem zárja ki hogy ne lehessen hozzátartozóra hivatkozni...

Szomorú örökös # 2017.05.25. 20:45

Chuck Norris

Milyen törvény?

https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

De vigyázz, az hogy nem ismered a törvényt, nem mentesít. :-)

Ez már a józan ész határait súrolja....

Nálad főleg, mert ennyire hülye tényleg nem lehetsz, hogy több mint másfél hete hülyébbnél hülyébb indokokkal reszeled a fingot, ahogy tamás12345 is fogalmazott, pedig semmi értelme, mert a közig. bírságot ki fogod fizetni, megúszni nem lehet.

Chuck Norris # 2017.05.25. 20:37

Nem érted, hogy az a kép a sebesség túllépésről szól, nem pedig arról, hogy ki vezetett?

Ez már a józan ész határait súrolja....

Chuck Norris # 2017.05.25. 20:35

Ez az apróság ebben a bírság-típusban őket nem érdekli, így szól a törvény.

Melyik ez a törvény?

Szomorú örökös # 2017.05.25. 17:23

Chuck Norris

Mièrt a fotó akkor nem teljes bizonyîtó erejű okirat?

Az egy szimpla fotó, amelyen az általad vezetett kocsi van, és éppen 25 km/h-val átlépi a legnagyobb megengedett sebességet, akárhogy is ragozod ezt még. :-D

De èn a kèp alapján nem igazolhatom az igazam.

Milyen igazadról beszélsz? Nem érted, hogy az a kép a sebesség túllépésről szól, nem pedig arról, hogy ki vezetett? Ez az apróság ebben a bírság-típusban őket nem érdekli, így szól a törvény.

Azt úgy formáljátok hogy az a kèrdező èrdekeit ne szolgálja

Chucky, figyusz, ezek szerint ha te gyorsan hajtottál, akkor nekünk hazudnunk kéne itt, hogy te ezt tuti megúszod? Miért tennénk, amikor a gatyádat is be fogod a csekkre fizetni, amit a rendőrségtől kaptál? Nekem semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, hogy te jól járj, és egyébként is semmi olyan kapaszkodó nem létezik, amivel megúsznád a kiszabott bírságot. Te követted el, neked kell érte helyt állnod. Tudod, ez az a típusú bírság, amit valakinek így is-úgy is be kell perkálni. 9 éve én voltam, de most jelen esetben ez a személy most te vagy, próbálj megbarátkozni vele. :-)

Aki itt keveri a szezont a fa...ommal, az pont te vagy! Egyszerűen mindenféle marhaságot összehordtál már itt, hogy te miként fogod kidumálni magad a rendőrségen, pedig esélyed nincs rá, mert őket rohadtul nem érdekli, ki vezetett, pont ez a lényege ennek a bírság-típusnak. Talán addig örülj neki, mert esetleg még büntető pontot is kaphatsz érte. Tudod, azok a pontok, amelyek ha egy bizonyos számig összegyűlnek, akkor nem hogy gyorsan, de sehogy se fogsz vezetni, max. háztartást. :-D

Chuck Norris # 2017.05.25. 13:40

Fèlrevezető? Hihihi. Teljesen nyîlvánvaló hogy itt nem jószándèkból adjátok az èszt. Azt úgy formáljátok hogy az a kèrdező èrdekeit ne szolgálja. Max ezèrt javasolod a törlèst hogy ez ne làtszódjon itt.

Szomorú örökös # 2017.05.25. 11:02

Chucky és még te próbálsz kulturált fórumozásról beszélni, amikor te magad vagy ennek a legnagyobb ellentéte?

Itt lassan már senki nem ír neked. Sőt jómagam a topik törlését is javasolni fogom, hogy a sok félrevezető okoskodásod is eltűnjön egyszer a mindenkorra innen veled együtt.

Chuck Norris # 2017.05.25. 10:18

Csak halk kutyaugatást hallok.

Szomorú örökös # 2017.05.25. 09:23

Chuck Norris

Mondom nem az enyèm a kocsi ès üzemben tartó sem vagyok. Nehèz felfogni?

Hát akkor a tulajdonos-üzembentartónak küldték a csekket, ő átadta neked, te meg szépen befizeted, mert nyilván anyuci nagyon jól tudja, hogy te vezettél és ő nem hajlandó helyetted sz....pni. "Nehéz felfogni?" :-D

nekem 20 èv alatt ez az ELSŐ

De ha így haladsz, nem az utolsó. Mindenesetre már nem mondhatod el, hogy soha nem kaptak még el gyorshajtással. Mellesleg aki 110 helyett 135-tel nyomja a pedált, az fog még gyakran ilyet kapni. :-)

Chuck Norris # 2017.05.25. 08:53

Uncsik vagytok mondom nekem 20 èv alatt ez az ELSŐ. Nen tudon mire vered a nyákad a 9 èveddel.

Chuck Norris # 2017.05.25. 08:52

Mièrt a fotó akkor nem teljes bizonyîtó erejű okirat? Akkor mit akarnak behajtani rajtam ha az nem bizonyîtèk? De èn a kèp alapján nem igazolhatom az igazam. Èrzed itt a kettős mèrcèt ugye? Ilyet a jog kizár alkotmányos jogom hogy a felek egy eljárás alatt egyenlőek.

Mondom nem az enyèm a kocsi ès üzemben tartó sem vagyok. Nehèz felfogni?

Szomorú örökös # 2017.05.25. 04:22

Chuck Norris

Nos, akkor íme az utolsó gyorshajtásom határozata. Itt special 50 km/h korlátozás alatt 80 km/h-val kaptak le szombaton reggel 8-kor egy még rendesen kihalt falu végén, nem sokkal a lakóterület vége tábla előtt, ahol minden épeszű ember már fellélegzik, hogy végre ismét haladhat normális sebességgel. Ennek ellenére mégsem magyarázkodtam, mert egyértelműen én követtem el és inkább befizettem.
Egyébként épp 9 éves, tudod, rám nevelő hatással volt. :-)

http://www.kepfeltoltes.eu/…N_vtelen.jpg

Engedelmeddel a nem kívánt részeket töröltem belőle, mert úgy gondoltam, azok részben nem tartoznak rád, részben meg másra sem. Szerintem te is pont valami ilyet kaptál. Olvasgasd még egyszer szerintem át, mert azok az orbitális kamu marhaságok, amiket itt összehordtál az utóbbi másfél hétben, az bizony nagyon félreviszi azokat, akik a valós jogi lehetőségeket keresik. Igaz, jelen esetben egyetlen lehetőség létezik, mivel te követted el a szabálysértést: fizetni, mint a katonatiszt. ;-)

Szomorú örökös # 2017.05.25. 03:18

Chuck Norris

A rendőrnek igazándiból a gyorshajtót meg kellene állítani és úgy megbírságolni...

Ez pontosan így van, ha szabálysértési eljárást szeretnének ellened indítani. Viszont ellened, mint tulajdonos-üzembentartó ellen közigazgatási eljárás indult gyorshajtás szabálysértése miatt, amelynek mértéke már az objektív felelősség kategóriájába tartozik.

1kmes túllépésről megy az akasztás itt

Igen? Tehát 111 km/h-val mentél? Kétlem, hiszen te írtad még az elején:

M0án mentem 125-130között aztán volt egy kis lejtő felcsúsztam Óra szerint 135re mikor a felüljárón észleltem hogy ott a jard...

Tehát az 1 km/h az éppen az az 1 km/h, ami már nem a szabálysértési bírság kategóriája, hanem az objektív felelősségé, amely után már közigazgatási bírság jár.

125 km/h sebességnél nagy valószínűséggel nem kaptál volna csekket, az ugyanis szabálysértés kategóriája és pont emiatt a kiskapu miatt, amivel te kezdtél el hablatyolni, már nem küldenek ki semmilyen levelet, mert ha nem állítanak meg, akkor nem fogják tudni igazolni, hogy te vezettél. De mivel átlépted bőséggel a közigazgatási bírság kategóriájába tartozó sebességet - ugyebár a hivatalos leírásban olvashattad, hogy 20-35 km/h túllépéstől számít annak - így objektív felelősség szerint kell büntetést fizetned és magasról tesznek rá, hogy ki vezette az autót.

Ja, és hogy közokiratnak vagy teljes bizonyító erővel rendelkező magánokiratnak kell lennie, ha igazolni akarod, hogy nem te vezettél...hát ciki, mert egy rendőrségi fotó nem alkalmas erre. Először is látszik rajta teljességgel felismerhetően az arcod? Ugye, hogy nem? Másodszor közokirat, ha közjegyző előtt kötötted, magánokirat pedig ha érvényes bérbeadási szerződésről beszélünk, amelyet, az illetővel kötöttél törvényes körülmények között. Mindkét esetben nyilván akkor azt fogják megsuhintani, aki a szerződésben a gépjármű használójaként van feltüntetve. De újból mondom, ha ilyet hamisítasz és ezért dutyiba kerülsz, akkor csak ismételni tudom magam, hogy egy darabig "anyuci" leszel, az tuti. :-)

Azért hihetetlen, hogy már másfél hete reszeled itt a fingot, de még mindig ott tartunk, hogy ki akarsz bújni a bírság alól, holott többen elmagyarázták neked az ezzel kapcsolatos esélytelenségedet. Mi lesz, ha a rendőrök is elhajtanak? Velük is majd bokszolni fogsz? Esetleg őket is meg akarod majd b....ni a vasúti átjáróban? Vagy velük kapcsolatban mit fogsz kitalálni? :-D

Chuck Norris # 2017.05.24. 20:53

Hogy nem te kevered a szezont a fazonnal?? Jó akkor megb.szlak a vasúti átkelőbe és befizetem a 30ezret. :D :D :D :D

Chuck Norris # 2017.05.24. 20:51

?????
Senki sem amnéziás hanem csak a jogaival él.
Nem tudom de neked biztos a rambó filmek adták a gondolatvilágodat.

Chuck Norris # 2017.05.24. 20:32

Tomika!

Te kevered a szezont a fazonnal!!!

A rendőrnek igazándiból a gyorshajtót meg kellene állítani és úgy megbírságolni... Innentől kezdve már tök mindegy ki ül a volánnál.
Ha már távolról méricskélnek gyűjtögetnek, tudod hogy van ez távolról jött ember azt mond amit akar....

Szóval a szezon az hogy 1kmes túllépésről megy az akasztás itt, és te is mindjárt fazonozol vagyis garázdaság rongálás és valóban életszerű hogy mindenki erre gyúr és erre fogja az életét szentelni családot alapítani. Azé te is toljad már arrébb a talicskát. Hát a jog ezt megengedni ha már ez az élet csúnya fintora hogy valóban nem a tulaj vezetett és ejnye még bűncselekményeknél sem köteles terhelő vallomást tennie a hozzátartozónak.. Hát ez van kedves uraim sajnos ezt most le kell nyelni gyerekek. :D :D :D :D

Szomorú örökös # 2017.05.24. 20:24

Chuck Norris

Igen, szabálysértésnek nevezik, mert szabálysértésért szabják ki a közigazgatási bírságot is, nem közigazgatásért. :-D

Chuck Norris # 2017.05.24. 20:19

Ja igen közigazgatási bírság, de a levélben már szabálysértésnek nevezi. Ez egy jogi fricska hogy hogyan vezessék meg az embereket olyan értelemben hogy mindenképpen valaki fizessen.
De még ebben a tájékoztatóban is van felelősség átruházás. Tehát lehet igazolni hogy nem a tulaj vezetett.
Oké.
Namármost aki vezette az meg hozzátartozó és annak a kilétét nem kívánja felfedni mert ez így van a törvényben. Ez van a törvényben tehát ezt muszáj elfogadniuk. Vagy hmm nézzük csak a törvény kivételez akkor ha pénz áll a házhoz és már nem hatályos a jogszabály. :D :D :D :D

Szomorú örökös # 2017.05.24. 20:13

Chuck Norris

Egyébként csak úgy mellékesen itt vannak a közigazgatási bírságolás szabályai - ez a törvény - különös tekintettel a gyorshajtásra:

https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

És bizony ott szerepel az 1. mellékletben, hogy 100 km/h korlát felett, 20 km/h-tól 35 km/h sebességtúllépésig fizetned kell. Tehát ha úgy gondolod, hogy a 135 km/h helytelen sebességmegállapítás volt, mert nem lefelé kerekítettek, hát akkor kerekítsünk lefelé - ugyebár 110 km/h-s korlát van az M0-áson, ahogy ez tisztázódott - de még mindig akkor is felette vagy a 130 km/h-nak, amelytől azt a fránya 30 ezres csekket küldik neked, akár kéred, akár nem. ;-)

Szomorú örökös # 2017.05.24. 20:02

Chuck Norris

A rendőrség által készített fotó a bizonyíték.

Így van, a bizonyíték, hogy a te tulajdonodat képező autó a megengedett legnagyobb sebességet átlépte. :-)

De sajnos nem a tulaj vezetett. Erre adnak lehetőséget igazolni...

Szerintem ideje végre utána nézned a szabálysértési bírság és a közigazgatási bírság közötti különbségnek. Előbbi esetre érvényes, amit te állítasz - ezt mostanában szinte soha nem küldenek ki - utóbbi esetben pedig magasról tesznek arra, hogy ki vezetett, mert szimplán az üzemben tartónak küldenek egy csekket és ha nem fizeti be, akkor adó módjára hajtják be. Nekik ez egy tökéletes jövedelem szerzési forrás, mert semmit nem kell azon kívül bizonyítaniuk, mint hogy gyorshajtást követett el a gépjármű, amelynek tulajdonosa, üzembentartója ezért fizetni fog, mint a katonatiszt.

Ez a fórum mi célt szolgál valójába hogy butítsuk teljesen hülyére az embereket??

Amíg itt okoskodsz, addig valóban ezt teszed. :-)

Chuck Norris # 2017.05.24. 19:11

Szomorú

A rendőrség által készített fotó a bizonyíték. Én ahhoz nem nyúltam... ;)
Anyuci meg a hozzátartozóra nem tesz terhelő vallomást mert a törvény ezt nem tiltja.