Ha átvállalja a hiteltartozást, de ennek lehetőségét a banktól kell megkérdezni, ahogy az üzembentartői jog további dolgát is. (Mielőbb, nehogy az orra előtt a végrehajtó értékesítse a járművet.)
Üzembentartó jogviszony megszűnése
Egy kérdésem lenne. Ügyfelem gépjárművet vásárolt, de nem adásvételi szerződés készült, hanem üzembentartói.
A tulajdonos hiteltartozása miatt lefoglalták a gépjárművet. Mit tehet az üzembentartó? Van e lehetőség, hogy nála maradjon a gépjármű?
Ha előkerne a pasi, peresítheted tőle a 2 évre vonatkozó sárga csekkek végösszegét.
Hát ha nincs üzembentartó akkor sajnos a tulajdonos...
A kocsit kellene tudni megtalálni - meg akinél van -, menj a rendőrségre.
Köszönöm monalisa1!
A baj az, hogy mi van a haláleset és a rendőrségi bejelemtés közötti idővel (2 év). súlyadó, bizosítás, parkolási bírságok,(egy baleset miatt, már bíroságra járok)
előr is köszi POZSIPAPA
csibe26,
Az üzembentartói jog az is csak egy "jog" melyről akár le is lehet mondani., menj be az okmányirodába és ott majd tájékoztatnak a lehetőségekről.
pozsipapa,
a te esetedben jogosulatlan személy tartja bírtokában az autót, neked meg a rendőrségen adnhatnak segítséget.
sajnos én nem tudok segíteni, de érdeklődve nézem a fejleményeket. Én a fordított problémával küzdök. Az üzemben tartói szerződéssel átadott autómnak az üzemben tartója meghalt és én nem tudom visszaszerezni az autómat, mert nem tudom hogy hol van, de a bírságok engem találnak meg. "sok szerencsét mindkettőnknek" POZSIPAPA
Segítsetek !
Sziasztok
Kérdésem, mi történik akkor, ha az autó tulajdonosa az autót visszavesszi, viszont nem hajlandó az üzembentartó jogot megszűntetni, a forgalmiból kiíratni??? És így persze a biztosítást, se lehet lemondani stb. :(
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02