Végleges végzés hiányában...


wers # 2019.01.21. 09:09

Novemberben volt a hagyatéki tárgyalás,
Nem adtak ott helyben végzést? És ha ott mindenki azt nyilatkozza, hogy egyet ért, nem támadja meg, azonnal végleges. Szerintem.
Igen, az ügyintéző lehet elnéző, de biztosítónak ki kell fizetned a fedezetlenségi díjat. Ne sokat várj, mert minden nap nőni fog a fizetendő.

Szerintem előbb át kell íratnod a kocsit, ott egyből kérjél útvonalengedélyt, azzal tudod vinni műszakoztatni.

Lia68 # 2019.01.20. 10:56

Tiszteletem Mindenkinek!
Az édesapám elhalálozott tavaly áprilisban. Novemberben volt a hagyatéki tárgyalás, ahol a végrendelet alapján édesanyámra hagyott mindent. Tulajdonában volt egy személygépjármű, amiről édesanyám azt nyilatkozta a közjegyző előtt, hogy nekem adja. Nincs ezzel semmi gond.
Vártam-vártam a végzést, ami nem jött. Viszont kaptam a helyi hivatalból egy levelet, hogy ki akarja vonni a forgalomból az autót, mert 2018.12.19 óta az én tulajdonom, de nem tettem eleget a nyilvántartásba vételi kötelezettségemnek. De hogyan tehettem volna bármit is, amikor nem is tudtam, hogy a végzés jogerős – vagyis a mostani szóhasználat szerint – végleges ? Az a kérdésem, hogy ki hibázott ebben az ügyben ?
Egyébként nem vonták ki, szorult helyzetemet látva az ügyintézőtől kaptam két hetet elintézni a dolgokat, ugyanis 2018. 09. 09-én a forgalmi vizsgája lejárt… akkor is falakba ütköztem, mert az apám nevén van a jármű, így én nem járhattam el a vizsgáztatás terén…
Most még az a félelmem, hogy meg fognak büntetni engem a KGFB nem fizetése miatt. Tehetek majd valamit, hogy ne kelljen kifizetnem az esetlegesen rám kirótt büntetést ?

Üdvözlettel, köszönettel: Lia68