Z rendszám


wers # 2019.02.27. 12:43

Személyt mindenképpen. A teherszállítás eddig nekem nem került szóba, kérni kellene a BM állásfoglalását.

A P rendszámra megfelelő indoklással megadhatja a hivatal a felmentést a személy- és teherszállításra és a vontatásra. Ha nem ad felmentés akkor is a vezetőn kívül két utas lehet.

Z rendszámmal igen, akár Horvátországban is.

A harminc nap arra vonatkozik, hogy a gépjárművet addig külföldön forgalomba helyezzék.

Meg sem merem kérdezni, mi az igazi szándék.

Hrisztoff # 2019.02.26. 11:19

Szép Napot kívánok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a Z betűjelű ideiglenes rendszámtábla (magyarországon korábban forgalomba helyezett jármű külföldre történő értékesítése miatt a forgalomból átmenetileg kivonásra került) birtokában a 30 napban, amíg érvényes a forgalmi és a kgfb, lehet e személy és teherszállítást végezni? a 326/2011 korm. rendelet a P rendszám vonatkozásában egyértelműen tiltja, azonban a Z esetében erre nem tér ki, és ugye mindent szabad, amit jogszabály kifejezetten nem tilt.... a 1818 as kormányzati ügyfélvonal és a rendőrség egymásra mutogat, hogy kérdezzük meg a másik szervet, de egyikük se tudja. a jogszabály ugye azt mondja, hogy a z rendszám jármű kivitelére szolgál, de azt is, hogy az érvényességi időn belül visszahozatalára is szól, tehát akkor 30 napig lehet vele teszem azt terhet szállítani oda-vissza?

Illetve, le van az írva valahol, hogy csak a vevő szerinti országban lehet vele közlekedni? (a 326-osban nincs.) Pl. ha román a cég, aki vette, attól még a 30 napos érvényességi időn belül a jármű közlekedhet pl. horvátországban?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!