Megállni tilos tábla, belemtolattak


gerbera317 # 2019.08.24. 13:51

KRESZ 10. § (6) A megállási és a várakozási tilalmat, valamint a várakozóhelyet jelző táblát az úttest mellett, menetirány szerint a jobb és a bal oldalon egyaránt elhelyezhetik. E jelzőtáblák hatálya az úttestnek arra az oldalára terjed ki, amelyik mellett azokat elhelyezték.
41. § (2) Egyirányú forgalmi úton az úttest bal szélén - ha közúti jelzésből más nem következik - akkor szabad megállni, ha a jármű mellett az úttest jobb széléig mérve legalább 5,5 méter szélességű hely marad.

Ha ezeknek megfelelsz a megállásoddal, akkor szabályosan álltál meg. Hogy mi történt ott a tolatgatással, az az írásodból nem igazán derül ki, azt legfeljebb csak te érted.

Megjegyzem még, a megállás és a várakozás két, fogalmilag eltérő dolog. Attól tartok, te kevered ezeket.

gergo560 # 2019.08.23. 07:42

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnek kérni, megállni tilos táblával( rakodadi terület) ami el volt hatarolva, megálltam. Az út egyirányú így gondoltam hogy meg lehet állni bal oldalán a rakodadi terület után, úgy higy a forgalmat se akadalyozom.
Ennek ellenére egy sofőr ahogy parkolt ki merőlegesen rám, belemtolatott, ilyenkor mit lehet tenni. Azt se tudom hogy én most tilosba parkoltam vagy sem, egyébként a Miskolci Mcdonald tapolcai részénél történt ahol hozzáteszem, hogy maga a Mc donalds parkolokhoz is oda van téve hogy megállni tilos, csak a vendégek számára, különben elszállítják. Aki belém jött se ment be vásárolni, mert a baleset után én meg bement. Ezek szerint ő se állt jó helyen?
Biztosító fogja fizetni a kárt?
Köszönöm előre is.