Balra kanyarodó autót jobbról törni


gerbera317 # 2019.09.08. 18:58

én hajtottam rá a buszra, ami szerintem nem így volt.
Az nagyon gáz, ha az álláspontod annyi, hogy "szerinted" (tehát még csak biztos sem vagy magadban). Vagy ha mégis biztos vagy, akkor sürgősen hagyj fel az ilyen homályos fogalmazástól, különben a bíróság előtt is el fogsz bukni! Merthogy itt már csak a bíróság fog tudni igazságot tenni. Tanúd nincs?

Nadav # 2019.09.06. 22:18

Sziasztok!

Sajnos a minap Budapesten a 15. kerületben egy bkk busz gyakorlatilag rákanyarodott az autómra, de nem sikerült megállapítani a kihívott rendőrnek a felelőst.

Az eset úgy történt, hogy én magam álltam egy stop táblás kereszteződésben, ahol kiszélesedik az egy sávos út. Rettenet nagy forgalom volt, így a sávban a jobbra és balra kanyarodók két autósorra szétváltak, de erre a kiszélesedett sáv és felfestés bíztatott is minket (Késmárk utca és rákospalotai utca kereszteződéséről van szó).
Én lévén, hogy balra akartam fordulni besoroltam a baloldali oszlopba, majd a kereszetződéshez érve vártam a lehetőséget, hogy kikanyarodhassak.

Nem sokkal ezután azt vettem észre, hogy egy járatos busz, ami szép lassan kúszott be mellém jobbra először meglöki a kocsim jobb hátulját, majd gyakorlatilag elkezd rám kanyarodni (ő is balra), még azután is, hogy rádudáltam.

A kocsim hátulja összetörött, a buszsofőr ordibált, stb. Lényeg, hogy rendőrt hívtam, majd odébbálltunk mind ketten vagy 50 méterrel, hogy haladhasson a közlekedés.

A rendőr a szemle után gyakorlatilag megállapította, hogy igazából én hajtottam rá a buszra oldalról, holott az autómnak egyértelműen a jobb fara sérült, nem pedig az orra. Én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy igenis én ott álltam és a busz mögülem érkezett (biztos, hogy nem állt mellettem, mert egy nissan terepjáró állt mellettem amikor megérkeztem a kereszteződésbe, nem láttam ki tőle, úgyhogy emlékszem rá). Végül felvették a vallomásainkat, helyszíneltek, mondták, hogy kikérik a busznak a kamera felvételeit. A helyszínen felrajzolták a burkolatra, hogy ki hogy gondolja hol állt. Az egyik rendőr nagyon próbált meggyőzni, hogy de lássam be, hogy én hajtottam rá a buszra, ami szerintem nem így volt.

A hosszú sztori végén a kérdésem, hogy szerintetek mire számíthatok? Engem fognak a végén megbüntetni, ha nincs videó ,vagy van valamennyi jogi mozgásterem így is?