a megállni tilos tábla miatt csődbe megy a cégünk?


Berni01 # 2020.03.10. 22:09

Üdvözlet mindenkinek.
Mi Pest megye egyik kisebb városában lakunk már 5 éve. 3 éve áll a házunk elött a kisteherautónk. A második ház vagyunk a saroktól. Erre most a közútkezelő kirakott egy megállni tilos táblát a harmadik ház elé. Alatta kiegészítő táblával , hogy az út szélén is megállni tilos. Mármint az úttest és a járda között. A helyiek azt mondják biztosan azért mert szerintük balesetveszélyes volt kikanyarodni áz útra mert nem látták be tőlünk az utat. Mivel az ingatlan a saját tulajdonunk és a cégünk ide van bejegyezve munkánkhoz elengedhetetlen a ház elötti parkolás. Sajnos az elő kert olyan kicsi,hogy egy személy autó is alig fér be. Itt év tizedekig óriási autó forgalom volt míg meg nem építették a 0-ás elkerülő szakaszt. Akkor nem volt indokolt a tábla most pedig igen. Kérdem én jogosan várja e el tőlünk az Útkezelő , hogy a legközelebb eső parkolóban parkoljunk ami kb 500m és oda cipeljünk ki több 100 kg-os árukészletet és ott tároljuk? Nem értem miért van az ,hogy ha tényleg az volt a probléma hogy nem látnak ki tőlünk miért nem egyirányusították a kis utcát? Jogos e ,hogy egy megállni tilos tábát egy útszakaszon csak 3 ház elé tesznek ki? Kicsit diszkriminációnak érzem, hogy csak mi 3an vagyunk büntetve. Ha csődbe megy a vállálkozásom az miatt , hogy nem tudom leszállítani a megrendelt termékeket akkor köteles e kártérítést fizetni nekem a közútkezelő? A válaszokat előre is köszönöm.

gerbera317 # 2020.03.11. 07:52

Ilyen indokkal illetlen dolog csődbe menni. Te sem gondolod komolyan. Természetes, hogy a kártérítést még ingyen sem említed többet, ugye?
Egyszerűen arról van szó, hogy valaki a környezetedben hatékonyabban képviselte a saját érdekeit (pl. a biztonságosabb kihajtást az udvarából), mint te a tiédet.

Berni01 # 2020.03.11. 21:44

Köszönöm a hozzá értő tanácsot az ügyem megoldódni látszik a Önkormányzat engedélyt ad a parkolásra.