Autó Eladás


Laci1004 # 2021.08.31. 20:12

Üdv mindenkinek
Kérdést szeretnék feltenni, remélem megtalálom rá a választ.

2021.08.29 én el adtam, egy 1997 évjáratú Seat Cordobát. A vevő jelölt el jött megnézte az autót ki is próbálta. Minden tudomásom szerinti hibáról tájékoztattam. El mondtam, hogy az ablaktörlő lapát valamiért nem működik illetve a kipufogó alapjáraton be rezonál. Ezekről a hibákról tudtam.
Meg egyeztem a vevővel meg írtuk az adasvetelit ki fizette a vételárat. Ahogy el ment egy fel órával később hívott, viszont nem tudtam fel venni mert nem vettem észre.
Majd másnap irt egy SMS-t, hogy volt egy autoszerelőnél, és most tart az ügyvédhez.
Felhívtam, mire azt mondta hogy haza ment tőlem effektív 60 km majd el vitte szerelőhöz az autót aki meg állapította, hogy 100 km alatt 1L olajat meg eszik a motor. Erre mondtam neki, hogy az lehetetlen akkor nagyon kellene füstölnie. Majd ami számára a legfontosabb és itt valahol én is hibáztam mert el felejtettem mondani, hogy a vezetői oldalon nincs zár viszont az anyós oldal felől lehet zárni az autót és nem kell félni a feltöréstől. Ő erre azt mondta, hogy én erről nem tájékoztattam és hogy ő nem akar költeni az autóra ugyhogy vagy csinaltassam meg vagy adjam vissza a vételárat. Gondolkoztam fel ajánlottam neki, hogy ki fizetem a megcsinaltatom felét, mondom nem leszek bunkó, segítek ebben neki. Azt felelte erre, hogy ő nem akar ra költeni. Nagynehezen rá vettem magam hogy jó akkor meg csinaltatom neki a problémát, amire már azt felelte, hogy ő inkább a pénzt akarja vissza kapni. Kicsit úgy érzem hogy meg gondolta magát és mindent el akar követni, hogy vissza adja az autót amit én azért adtam el mert feleslegessé vált illetve szükség volt a pénzre, így nem szeretném vissza venni.

A kérdésem az lenne, hogy mit lehet ebben a helyzetben tenni? Ő azt mondta hogy rendőrséghez fordul és bírói végzést kér, illetve nem íratja át az autót.

Válaszokat előre is köszönöm.