Tisztelt Jogi Fórum !
2016.02.20.-án vásároltam egy 10 éves autót egy budapesti autókereskedésben.
Én győri vagyok és sajnos nem akartam sokszor Budapestre menni ez ügyben.
A külföldről behozott autó nagy szervizzel és friss műszakival volt hirdetve, így nem akartam elvinni átnézetni sem. A kereskedésben bizományos autóként volt. Külsőleg nagyon szép állapotban van, így egyből
lefoglaltuk. Irtunk egy foglaló lapot a feleségem nevére mert először úgy volt ő lesz a tulajdonos.
Az autó átvételekor kifizettem a maradék pénzt, de a kereskedő semmit nem adott róla.
Átírták úgy az autót, hogy én mint tulajdonos semmit nem írtam alá. Nem kaptam adásvételit,eredetvizsga
papírt, műszaki vizsga papírt.Így azt sem tudom ki volt a tulajdonos. Sőt 4 nap múlva kiderült, hogy kötelező biztosítást sem kötöttek.
Aztán jöttek az olyan műszaki problémák amivel egy műszakin nem mehetett volna át, ha lett volna
műszakin az autó. Tolatólámpa nem működik, balra index nem működik , hátsó fékpofa teljesen kopott, első lengőkar cserére szorul. Már ráköltöttem százezer forintot, de még nem vagyok a végén.
Természetesen a kereskedő a telefonját már nem veszi fel, emailban annyit közölt, hogy bizományos autó és
nem ő intézte.
Hogyan tudom a szavatosságot érvényesíteni ?