Használtautó, Garancia???

Tróger1 # 2010.05.22. 11:43

Tisztelt fórumozók!
2010 május elején vásároltam egy használt autót egy kereskedésben. 2006-ban gyártották. A megvételkor lekérdeztettem a márkaszervízben az autó szervíztörténetét. Azt mondták hogy utoljára 2008-ban volt szervízben és akkor körülbelül 60 ezer km volt benne, most 94000-et ír a computer. Megvettem az autót, majd elvittem egy szerelőhöz aki minden szükséges kopó alkatrészt kicserélt. Azonban pár nappal a megvétel után jelentkezett egy hiba, kiírta hogy ellenőrizzem a befecskendezést. Megijedtem de miután leálltam és újra elindítottam az autót eltűnt ez a hibaüzenet. Akkor kicsit megnyugodtam, viszont most az elmúlt pár napban többször is előfordult hogy indításkor ismét felvillant ez az üzenet. Most elvittem egy szervízbe ahol kiolvasták a hibákat a computerből, kiderült hogy elég sok baja van az autónak, a software sem lát bizonyos dolgokat, illetve kiderült hogy az egyik injektor haldoklik, cserére vagy felújításra szorul, ami nem kis költséget jelentene nekem. Abban kérem az önök segítségét, hogy van-e valamilyen mód arra, hogy ezt a kereskedővel behajtassam, bár még nem tárgyaltam vele erről, de szeretném tudni hogy milyen lehetőségeim vannak, mielőtt akár ügyvédhez fordulok a bajommal. Visszaadni nem szeretném az autót, mindössze a javítását szeretném finnanszíroztatni.
Köszönettel,
Tróger