Fekvőrendőr


gerbera317 # 2023.07.22. 12:52

akár lépésben is át lehet rajta menni
Nem úgy van az. Ha jóhiszeműen mész a megengedett sebességgel, oda tilos kihelyezni olyan akadályt, ami tönkreteheti az autódat. Sőt, az egyenesen bűncselekmény. Gondolj csak bele: mi lenne abból, ha az autópálya forgalmát fekvőrendőrökkel próbálnák lassítani...

Szomorú örökös # 2023.07.22. 10:57

katonag

A településünkön elkezdtek a 20km/h zónában fekvőrendőröket telepíteni, de olyanokat, amin ha 20km/h-val átmegy az ember, akkor beveri a fejét az autó tetejébe, a futómű meg akkorát kap, hogy a szervizek dörzsölik a markukat.

Nincs olyan szabály, hogy kötelező rajta az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességgel áthajtani.
Ezeknek kifejezetten forgalomcsillapító, lassító céljuk van, szóval akár lépésben is át lehet rajta menni.

Szomorú örökös # 2023.07.22. 10:55

drbjozsef

Ha a megengedett sebességgel haladva is kárt tesz az autóban, akkor ugyanúgy kell eljárni, mintha kátyúba hajtottál volna, az út kezelőjétől lehet kártérítést követelni.

Mindössze csak azt kell egészen konkrétan bizonyítani, hogy valóban csakis a megengedett legnagyobb sebesség volt...

drbjozsef # 2023.07.22. 04:54

katonag,

Szerintem kötelező szabvány továbbra sincsen.

Ha a megengedett sebességgel haladva is kárt tesz az autóban, akkor ugyanúgy kell eljárni, mintha kátyúba hajtottál volna, az út kezelőjétől lehet kártérítést követelni.

https://obvf.hu/…to-kuszobok/

katonag # 2023.07.21. 19:00

Van bármi szabályozás a fekvőrendőrök méretezésére? A településünkön elkezdtek a 20km/h zónában fekvőrendőröket telepíteni, de olyanokat, amin ha 20km/h-val átmegy az ember, akkor beveri a fejét az autó tetejébe, a futómű meg akkorát kap, hogy a szervizek dörzsölik a markukat. Még 7-8km/h esetén is tisztességeset üt, mivel a felhajtás meredek, a fekvőrendőr magas és keskeny is. Úgy gondolom, hogy az ilyen akadályoknak a megengedett legnagyobb sebességhez kell alkalmazkodni, hogy azzal haladva az autó sérülése nélkül át lehessen menni. Az utasokról nem is beszélve.
Van erre szabályozás? Mire lehet hivatkozni?