Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Jogosulatlan parkolás - feljelentés?

drbjozsef # e-mail 2018.12.21. 07:18

Ha valaki megáll, nem tudok az ingatlanra be vagy kijárni.

Tehát jól értem, hogy a magántulajdonú ingatlanod bejáratához közel tettek le valamit, ami miatt tudsz ki és bejárni, de ha odaparkol valaki (hova?), akkor majd nem tudsz? De ha most tudsz, mi köze ehhez az önkormányzatnak? A saját területe, ha a közlekedést nem akadályozza, mit csináljon?

Én azt mondom, hogy ha jönnek a vendégek, álljanak meg két utcával odébb, és akkor Te tudsz közlekedni. Ha idős rokon jön, tegyék ki a ház előtt, azután álljanak el két utcával odébb.

Egyebekben pedig, ha akadályozná a kapukihajtómat, és nem viszik el maguktól, akkor hívnék egy pár markos legényt/targoncát/daruskocsit, ami a súlyhoz kell, és arrébbpakoltatnám, számlát kérném, és beküldeném a polghivbe kifizetésre, végső soron fizetési meghagyással behajtatnám.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

dalamit # e-mail 2018.12.20. 20:07

Nincsen semmi baj, de nem tudtam máshova rakni. Egyrészben parkolás is, de nem teljesen az.
de sajna ugyanitt örökösen harcolok a kapuban beállással is. Egy nagy tér szerű rész van a ház előtt. Annak közepe táján van a kapubejáró.
Sok esetben megáll egy kocsi, előtte és mögötte is 15-20 méter üres rész. És csak a bejárattal szemben áll meg. És most az anyaggal is ez történt. Körbe üres rész, közepébe szó szerint lab... és leshetem. Körbe ha leállnak, megszűnik a bejárás. Amikor tüzelőt is hoztak, állt a fuvaros, fél órába került mire megtaláltuk ki áll a bejáratban. Tehát sajnos tudom, milyen bosszantó.

gerbera317 # e-mail 2018.12.20. 19:58

tisztelt gerbera317 nem kresz szabálysértés, mivel építési anyagot rakta le, jogtalanul
Elnézést, de nem én voltam, aki a kérdést a "jogosultatlan parkolás" című topikban tette fel. A nyitókérdésed olyan zavaros, hogy inkább a topikcímre hagyatkoztam. Ezek szerint nem kellett volna...

dalamit # e-mail 2018.12.20. 19:53

Köszönöm a hozzászólásokat, de sajna okosabb nem lettem. Faluban, nincsen közterület lefügyelet.
Ugyanakkor tisztelt gerbera317 nem kresz szabálysértés, mivel építési anyagot rakta le, jogtalanul, engedély nélkül közterületre, amivel az ingatlan bejáratát részlegesen eltorlaszolták.
A gond, ha a szomszédba vagy valahova jönnek gépkocsival, közelebb állnak a lerakott anyaghoz, vagy szembe az útszélére parkolnak, nem lesz akkora hely, hogy közlekedni lehessen. És mivel jönnek az ünnepek, mindenhol sok vendég lesz. Akkora részt meg az önkormányzat nem enged lekertelni, hogy szabad bejárás maradjon.
Egyedül a jegyző, polgármester vagy a körzeti megbízott, aki intézkedhetne. Eddig egyik sem jutott semmire.
Sajnos holnap délben a hivatali ügyintézések leállnak és nézegethetem a ház előtt más anyagját. Csak azt nem értem a mai napig, miért nem a saját háza előtt pakoltatta le. Ezt a polgármester sem tudta megmondani.

Szomorú örökös #   2018.12.20. 19:21

dalamit

Én azonnal szólnék a közterület felügyeletnek, mert egyértelműen az ő hatáskörük. A rendőr nem biztos, hogy ez ügyben intézkedni fog. Azonnali hatállyal fel fogják szólítani az illetőt, hogy tegye szabaddá a bejáratodat. Kivéve persze ha ez csak egy kis település, mert ott nem biztos, hogy van közterület felügyelet. De azért valljuk be, hogy eléggé érdekes, amikor az önkormányzat nem éri el az elkövetőjét. Vagy csak „jól fekszik” náluk a tulaj és megbeszélte velük, hogy ne zaklassák ez ügyben. Jó kis gané az illető, akármelyik oldalról is nézzük. :-O

gerbera317 # e-mail 2018.12.20. 19:10

Ez nem az önkormányzathoz tartozik. A KRESZ 41. § (2) c) pontja szerint tilos várakozni, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza. Mivel itt a várakozási tilalom megszegéséről van szó, mind rendőri, mind közterület-felügyeleti intézkedés kérhető. Neked nincs jogsid, hogy ilyesmit magadtól is tudjál?

dalamit # e-mail 2018.12.20. 18:40

A bejárat előtti parkolás nem szép. Sőt kifejezetten boszantó, amikor valaki siet és nem tud kimenni.
Sajnos pár napja történt, hogy a kapubejárat előtti, önkormányzati területen éjszaka pakoltak. Reggelre a bejárat fele el lett torlaszolva.
Bejárat mellett valaki megáll, lehetettlen az ingatlant megközelíteni. Továbbá több raklap félig kilóg, alig látszik, bárki rámehet.
Önkormányzatnak jelezve, az illetőt aki lerakta nem érik el. rendőrségnek szólva, mivel önkormányzathoz tartozik, lepasszolva.Ismét önkormányzat, a válasz majd valami lesz.
Mit tehetek??? Jönnek az ünnepek, vendégek nem tudnak előttünk és a környéken megállni. Ha valaki megáll, nem tudok az ingatlanra be vagy kijárni.
És a lerakott építési anyagok hatalmas beton elemek, nem tudom arrébb lökni sem.
Mi a megoldás?
Máskülönben mindenkinek Boldog Karácsonyt

Szomorú örökös #   2018.12.20. 14:43

wers

Mondom én, hogy ez már szerelem :))

Hát remélem, hogy nem! Én ugyanis a lányokat szeretem továbbra is, abból is a normálisabbakat! :-D

Szomorú örökös #   2018.12.20. 14:42

F. Laca

Leálltam a kocsimmal az egyik hozzánk közeli utca elején. Ez történt egy pénteken este.....Vasárnap (vagy talán hétfőn) kitettek az utca azon szakaszára valami "mobilizált" MEGÁLLNI TILOS táblát.....Én csak kedd délután vettem észre, hogy HŰŰŰ - meg vagyok büntetve, mert állítólag lekerítették azt az utcarészt.

A közterület nem a járművek tárolására van fenntartva, jelen esetben arra gondolok, hogy ha nem mozdulsz az autóddal, az nem mentesít az alól, hogy ha esetleg egy ideiglenes megállni tilos tábla kiderül, akkor ne legyen jogos a büntetés. Csakis az ő jóindulatukon múlott, hogy nem kaptál bírságot. Igaz még egyáltalán nem bizos, hogy nem kaptál, max az ügy elakadt valahol. De amíg lezáró határozat nincs, addig az ügy függő.

amikor a súlyadómra a csekkeket kiküldik - érdekes, de akkor MINDIG tudják hol lakom. Most meg csak úgy ....?

Ja persze, nem az ő dolguk, hogy téged felkutassanak. Ha több napon át tojsz a kocsidra, akkor így jártál. Viszont kitalálták már azt az opciót, hogy ha regisztrálod a telefonszámodat, akkor kapsz egy értesítést és negyedórán belül ha megjelensz, nem viszik el a kocsidat - igaz attól még a helyszíni bírság játszani fog akkor is.

Nem hinném, hogy nekem állandóan kötelező lenne a saját kocsimban aludnom, avagy óránként kisétálni és nap nap után megnézni, hogy éppen "merről fújnak a szelek", azaz - miben változott éppen meg az ottani közlekedési helyzetkép.

Hát ha téged nem izgat, hogy egyáltalán megvan-e még a kocsid, nem-e ellopta valaki onnan (az ilyen autókat ha kifigyelik, akkor megszívtad) az legyen a te bajod. Mellesleg szerintem csak az a szerencséd, hogy nem a legújabb prototípussal autókázol, hanem egy öreg leharcolt járgányt tartasz, mert az újabbakat már nem tudnád „felkészíteni az utcán” a műszaki vizsgára. :-D

wers # e-mail 2018.12.20. 10:06

„Hánynom kell tőled.”

Mondom én, hogy ez már szerelem :))

(bocs, de nem olvastam bele az intim csevejbe, de erről eszembe jutott, gondoltam hátha nektek is tetszik:

Férfi felszáll a vonatra, eléggé zsúfolt, meglát egy szabad helyet, kérdezi, helyet foglalhat-e.
Természetesem, mondja a másik.
Köszönöm. Remélem nem lesz baj, mert általában rosszul leszek, ha háttal utazom.
Másik azonnal felpattan, kedves uram, akkor cseréljünk helyet.
Oh, nagyon kedves, és helyet cserélnek.
Kb. fél óra, úriember elsápad, és lehányja a szembeülőt.
De hát miért engedte át nekem ezt helyet, ha Ön is rosszul van, ha háttal utazik?
Mert úgy gondoltam, még mindig jobb, ha én hányom le magát, mint Ön engem.

Szomorú örökös #   2018.12.19. 18:18

F.Laca

de azért a jövőnek még megőrizendő - lefotóztam

Majd amikor a te kocsid helyén lesz egy ilyen szép narancssárga matrica, akkor is így fogsz röhögni rajta? Kétlem! De én tuti jól szórakoznék rajta. Videóra venném az elszállítást, hogy megőrizzem az utókornak. Még akár ide kis valahogy belinkelném a videót, hogy mindenki lássa, mekkorát szívtál. :-D

Szomorú örökös #   2018.12.19. 08:15

F.Laca

Teljes mértékében a feltételes mód!

Mint ahogy az is volt, amikor azt írtad, hogy „megnézhette volna” az illető, hova lett az autója. De nem nézte meg, tehát az is egy tök felesleges okoskodás volt. És még én vagyok a „lángész”? :-D

Amit meg a matrica-levétellel kapcsolatban leírtál, gyakorlatilag azt bizonyította, hogy mennyire egy gonosz kis ge...i vagy! De hát ez eddig is bőven kiderült, most csak újabb bizonyítékát adtad. ;-)

Szomorú örökös #   2018.12.18. 19:00

F.Laca

Ha tényleg valóban annyira érdekelheti - AZT IS MEG LEHET ÁM NÉZNI ugyanazon kamera felvételei között, hisz a kamera minden bizonnyal az elszállítást magát is egy az egyben felvette!

Mint ahogyan a te matrica-eltávolításodat is felvenné...és az illetékes látná is...az pedig már büntetőjogi kategória.

Szomorú örökös #   2018.12.18. 06:02

F.Laca

Ám ha én leszedtem volna az oszlopról azt a papírt, az szerinted bezzeg igen

Gondolom olyanról sohasem hallottál még, hogy amennyiben miattad nem tudja meg - pont ez derül ki a kamera felvételéből - hogy hová lett az autója, akkor a plusz felmerült költségeket simán követelheti tőled polgári peres úton? A kiszabott bírságot persze nem, de ez lényegtelen. Ugyanis egyedül csak akkor nincs matrica, ha annak kihelyezését az időjárási vagy egyéb körülmények nem teszik lehetővé. Ha megtudja, hogy volt matrica, de valaki azt szándékosan leszedte, akkor tuti ki fogja nyomozni, hogy hová lett az értesítés és megszívod.

De alapból azzal szívod meg, hogy ha kiderül, hogy te voltál, hogy előbb-utóbb neked meg ő fog ártani ott, ahol éppen fogást talál rajtad, ne aggódj. És hidd el, taláni is fog rajtad támadási felületet. Komolyan megéri egy ilyen „háború”?

Szomorú örökös #   2018.12.17. 21:09

F.Laca

így persze nekem a rendőrség nem tördeli a kezeimet

Nem is ők szokták, hanem az, aki a széken ül...hogy vajon most mi is lesz a továbbiakban. :-)

miközben magát a szabálytalanságot (sokszor hetekig ott áll a kocsi a tilosban) meg észre sem veszik

A térfigyelő kamerának nem ez a feladata, hanem a közbiztonság védelme, márpedig akárhogy is próbálod belemagyarázni, egy tilosban várakozó jármű sosem lesz veszélyes a közbiztonságra. ;-)

én sokszor már csak röhögök

Rajtad meg még többen, elhiheted! :-D

Szomorú örökös #   2018.12.17. 06:17

F.Laca

Valójában akár el is hozhattam volna - és kész!
Ám annyira rendes voltam, hadd lássa csak meg maga az érintett is!

Aztán ha egy térfigyelő kamera egészen véletlenül rögzíti az esetet,
akkor magyarázkodhattál volna a rendőrségen a kezeidet tördelve... :-O

Szomorú örökös #   2018.12.17. 06:15

F.Laca

azt is tudni kell még rólam, hogy én szinte mindent ÉSZREVESZEK

Talán ezen kéne változtatni, akkor elmúlna ez az állapot. ;-)

Szomorú örökös #   2018.12.16. 20:18

F.Laca

Aztán persze megláttam az oszlopon a papírt!
Ebben mi a g*ciség?

Az, hogy élvezkedsz rajta, röhögsz, lefotózod, stb.
Egy értelmes ember simán elsétálna mellette.
De te nem az vagy, de ezt már régóta tudjuk.

Na látod, hát ezért nem dolgozom én! Dolgozzanak a szegények! A törvény tehát engem sem érint!

Akkor viszont ne fikázd őket, ha kimennek a saját jogaikért, jövőjükért tüntetni.

én ugyanezt mondtam el az általam ezeddig javított dolgokra, oszt arra egyből nekiálltál fikázni!

Nyilván, mert a szakértelem és a szabványok ismerete nélkül vállalsz másoknak olyan szerelést, ami akár életveszélyes is lehet, ha valamit elcseszel. Én is meg tudnék elég sok mindent javítani, viszont pont ezen okból nem teszem másoknak. Hogy magamnak megcsinálom, ahhoz viszont semmi köze senkinek. A gázhoz viszont én is mindig szakembert hívok, mert az veszélyes üzem.

Szomorú örökös #   2018.12.16. 09:59

F.Laca

Nekem nem néz ablakom az utcára!

Akkor különösen egy gonosz kis g...ci vagy, hogy direkt figyeled a nem éppen kedvenc ismerősöd kocsiját, hogy épp miként szállítják el a közteresek, ráadásul még utána le is fotózod a narancssárga matricát. Mondom én! :-D

a "piromániásság" meg épp a mostani söpredéknél oly nagy sláger, amikor egy sima hülyeségre egyből kimennek az utcára, oszt fenyőfát és faszánkókat gyújtogatnak a Kossuth téren!

Ne keverd a szezont a fazonnal! Ők szimplán vandál barmok!
A piromán az pontosan gyújtogatás közben elélvez úgy, mint ahogyan te az ismerősöd kocsiját illetően.

Egyébként ha neked sima hülyeség az, amiért ez a rengeteg ember kivonult az utcára (VÉGRE!!!), akkor menj el alkalmazottnak és szolidaritásból szívj te is velük együtt a robotban. Ezt még én is megértettem és együtt érzek velük, pedig vállalkozóként ez a törvény engem nem érint - nincs alkalmazottam - ugyanis én döntöm el, hogy mikor dolgozok és mikor nem. És amikor dolgozom, azért egyből pénzt is kapok többnyire. Sőt, legközelebb is hívni fognak mindig, mert szakszerű és jó, amit megcsinálok. :-O

Szomorú örökös #   2018.12.16. 07:11

F.Laca

Akár le is szedhettem volna, utána aztán hadd keresgélje a kocsiját! Mert igazán megérdemli! És IGEN! Élveztem! Szinte elélveztem

No látod, mondom én, hogy gonosz vagy, nem is kicsit! Innen már csak egy lépés a pirománia is, hidd el! ;-)

arról az általad említett jogellenességről még lehetne kicsit vitázni, ám valójában az se az én reszortom. Október 23.-a volt, valami nemzeti ünnep....És akkor bizony kitehetnek + táblákat és bárhonnan elvihetnek a KRESZ-nek szót nem fogadó autósokat a környékről.

Igen, valami nemzeti ünnep a neve október 23-ának, de ilyen táblát csakis olyan területen raknak ki ilyenkor is, ahol vonulási útvonal van, illetve rendezvény, demonstráció, ünnepség zajlik. Egy bolt melletti, általában rakodási területnek fenntartott korlátozott várakozási helyen kétlem, hogy ilyen lenne. Ezért is írtam, hogy ha nincs kiegészítő tábla, ami az elszállítást jelzi, akkor csakis bírság lehetséges jogilag.

Vagy hogy milyen jogon avagy jogellenesen? Azt sem az én dolgom eldönteni!

Tény, hogy te baromira élvezted, tök mindegy, hogy jogos volt vagy nem. Nem sokban különbözöl az öregektől a karzaton a Muppet Show-ban. Kb. ugyanazt csinálod az ablakodban. :-D

De kik az a "tudjuk"? Hisz te vagy egyes egyedül, az örökös fórum-kötözködő?

Attól még, hogy egyedül én teszem szóvá a rengeteg ökörséget, amit ide beírsz,
még másnak is van véleménye és az nem valószínű, hogy jó.
Egy biztos, néha roppant szórakoztató vagy, amikor égsz. ;-)

Szomorú örökös #   2018.12.15. 22:39

F.Laca

Figyeli a rossebb ezt a "kedvencet", de valójában le se szarom

Ha ez valóban így lenne, akkor nem mentél volna oda lefotózni a narancs színű matricát. Valld be, hogy élvezted, amikor - jogellenesen - elvitték az ismerősöd autóját. Ha nem teszed meg, akkor is tudjuk az eddigiekből, hogy így van.

Szomorú örökös #   2018.12.15. 13:59

F.Laca

Én gonoszkodtam?

Ha az nem gonoszság, hogy direkt figyeled heteken, hónapokon át - másként honnan is tudhatnád, hogy rendszeresen ott várakozik büntetés nélkül - utána az eredményt le is fotózod magadnak, akkor vajon mi?

Szomorú örökös #   2018.12.15. 10:40

F.Laca

ámde elvinni azt sohasem a kiegészítő kis táblával kell, hanem egy lopós autóval!

Lehet nem fogsz egyetérteni vele, de akár támadható is egy ilyen akció, mert ilyen esetben csak a bírság jár érte. A kis kiegészítő. tábla nem véletlenül van kint, ahol van.

narancsárga színű /öntapadós/ értesítőre nyomtatva ez volt!

Na ja, teleragasztják vele a fél várost, de eltakarítani már derogál neki. Ott rondálkodnak a matricák még hetekig.

Azt is lefotóztam - és elraktam emlékbe

Azóta is röhögsz rajta, ahányszor nézed a fotót, ugye? Gondolom az ismerős nem a „jó ismerősök” közül való...hogy neked mennyi időd van gonoszkodni másokkal... :-O

Szomorú örökös #   2018.12.15. 08:46

wers

Köszi! ;-)

F.Laca

Lehet, hogy ott nálatok vidéken olyan a "laminált igazolvány", de éppen néztem tegnap itt az egyik kocsiban - egyáltalán nincs rajta fénykép!

Én nem csak láttam messziről, hanem kezemben fogtam, mivel anyukámnak volt ilyenje. Az érvényes mozgássérült parkoló kártya hátoldalán ott van bizony a fénykép! ;-)

https://mork.nyugat.hu/…asztja_a.jpg

a hülyeség néha határtalan

Te már csak tudod. Főleg mikor teljesen jogos eseteken háborogsz.

egy "kedves" ismerősöm napi rendszerességgel a Várakozni tilos tábla hatálya alatt parkol, ám valahogy sosem.........viszik el onnan az autóját

Ha nincs kihelyezve az elszállítását jelző kiegészítő tábla, akkor azt azért nem olyan egyszerű elvinni. ;-)

bermuda háromszög

Ott szerepel a hátulján - a belinkelt képen - hogy csak az előlapnak kell látszania.

wers # e-mail 2018.12.15. 07:56

egyáltalán nincs rajta fénykép!

Épp alattad írtam, a hátoldalon van a fénykép. De bocs, hogy belepiszkítok a gumiszobátokba.