színezett ablaküveg


zsuvi # 2005.06.16. 12:53

Köszi !

Tényleg megoldottuk. Protegunnal szedtük le.

ferrke # 2005.06.06. 22:01

Nyiregy???? Jo olcso a benya:))))
Gondolom a dolgot már megoldottad, de a többiek okulására:Hőfuvoval és egy jégkaparoval vagy spaklival tökéletesen lejön a folia!!!Egy jo autokozmetikusnál láttam, ő igy szedte le a foliát...
csa csa ferrke

zsuvi # 2004.05.12. 13:06

Tisztelt Olvasók!

Az ablaküveg fóliázott, sajna. A műszaki vizsgán nem ment át. Az első két ablaküvegről lekaparták a fóliát. De a ragasztómaradványok látszanak. Ha finoman fogalmazok azt mondom, hogy ocsmány. Itt falun ( Nyíregyháza) nem találtam egy autókozmetikát, ahol a ragasztót el tudták volna távolítani. Valami spec oldószer kellene hozzá. Ha valaki esetleg jó tanáccsal tudna segíteni, szívesen venném.

zsuvi # 2004.01.08. 14:30

Köszönöm a tanácsokat. Sokat segítettek. Remélem sikerrel járok és nem túl drágán megúszom.
Zsuvi

Anonim # 2004.01.07. 15:34

Akkor mindezt megköszönném.Elnézést a pontatlanságért.

the big cat # 2004.01.07. 11:25

Én nem is kérdőjeleztem meg amit írtál, csak egyértelműsítettem.

Anonim # 2004.01.06. 18:41

Kedves the big cat! Én sem mondtam másként.
Persze, hogy a gyárilag színezett nem foliázott.

  • elmész az Autófelügyelethez (pl. Mozaik utca ) és segítségüket kéred. Õk megvizsgálják, hogy gyárilag színezett- e az üveg. Ha nem, vagy engedélyezteted, vagy leszedeted a fóliát róla.

Vagyis, ha azt állapítják meg, hogy nem gyári, evidens, hogy fóliázott.

Amúgy a hazai márkaképviselet jó ötlet.

the big cat # 2004.01.06. 11:03

Az a helyzet, hogy agyárilag szinezett üvegek anygukban szinesek, nem fóliázottak. Szerintem amárka hazai képviseletét érdemes felkeresni, hogy adjanak igazolást, hoyg az adott alvázszámú kocsi szinezett üveggel került gyártásra.

Ha az üveg fóliázott, az szinte biztos nem gyári dolog, így a rendőrnél jogos a pont.

Anonim # 2004.01.06. 08:59

Kedves Zsuvi!

A rendőr szármon kérheti a sötétített ablaküveg használatának jogosságát, ennek hiányában pedig megbüntethet. Minderre jogszabályban biztosított joga van. ( az ebből eredő közúti balesetek elkerülése végett tiltották be, ill. kötötték használatát engedélyhez )

Mivel sem a kereskedő, sem pedig a volt tulajdonos nincs birtokában a használat jogosságát igazoló dokumentumoknak, a következő megoldási lehetőségek jöhetnek számításba:

  • felkeresed a gépjármű külföldi gyártóját és igazolást kérsz a színezett ablaküveg gyári mivoltáról. (bizonyára hosszadalmas és problémás a megoldása...)
  • elmész az Autófelügyelethez (pl. Mozaik utca ) és segítségüket kéred. Õk megvizsgálják, hogy gyárilag színezett- e az üveg. Ha nem, vagy engedélyezteted, vagy leszedeted a fóliát róla.

Abban az esetben, ha megállapítják, hogy gyárilag ilyen, igazolást kérsz róla. ( kb. 6-10 ezer forint )
Ez még mindig olcsóbb megoldás az üvegek kicseréltetésének költségénél.

Az, hogy eddig nem volt ezzel probléma, csak a szerencse , vagy jóindulat kérdése lehetett ( nem mindegyik rendőr kéri számon ).

zsuvi # 2004.01.05. 07:41

Kedves Olvasó!
Segítséget tanácsot szeretnék kérni!

2003. novemberében vásároltunk egy 1991-es évjáratú Mitsubishi Colt gépkocsit. A kocsit 1993-ban hozták be Magyarországra. Autókereskedésben vásároltuk. Elvileg Magyarországon mi vagyunk a második tulajdonosa a kocsinak. Néhány napja közúti ellenőrzés alkalmával a rendőrök megállították a férjemet. Az ellenőrzés alkalmával kifogásolták, hogy a forgalmi engedélyben nincs feltüntetve, hogy az autó üvege sötétített, színezett. Mivel a forgalmiba, nincs bejegyezve, kérte a műbizonylatot a színezésről, amit persze a férjem nem tudott bemutatni, mert a vásárlás alkalmával ilyet nem vettünk át az előző tulajdonostól ill. kereskedőtől. Férjem vissza a kereskedésbe, kerestük rajtuk keresztül a volt tulajdonost. Ami információt tudunk, hogy az előző tulaj ebben az állapotában hozta be az országba a kocsit állítólag gyárilag színezett. Neki sincs műbizonylata.
Viszont a rendőr azt mondta a férjemnek, ha még egyszer "elkapja" megbünteti.

Kérdés most mit tehetünk?

Soron kívüli műszaki vizsgára nem akarjuk vinni, az elég sok pénz? Máskülönben pedig, hogy lehet az, hogy 1993-tól 2003-ig ezt senki nem vette észre? (Ez alatt az idő alatt többször volt műszaki vizsgán az autó.) Egyáltalán a rendőrnek igaza van?